Keskustelu:Yliäänikone

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eikö tämän artikkelin nimenä pitäisi olla yliäänilentokone tai yliäänikone? Jälkimmäinen on aivan tuttu. Ylisoonisesta lentokoneesta en ole edes kuullut aiemmin. Tuohirulla 23. elokuuta 2005 kello 10.02 (UTC)

Voisi olla hyvä että olisi uudelleenohjaussivut noista muista vaihtoehdoista. Ylisooninen ilmeisesti on virallinen nimitys tuolle (vrt. mach-sivulla oleva taulukko), vähän tuntemattomampi kyllä. --Ekeb 23. elokuuta 2005 kello 10.16 (UTC)
Periaatteisiin kuuluu nimetä selvimmän ja tunnetuimman vaihtoehdon mukaan, eikä ammattijargonin. Vaikka vihaankin googlen avulla tehtäviä yleisyystutkimuksia, niin kuitenkin se löytää "ylisoonisen lentokoneen" vain kerran, samoin "ylisoonisen koneen" vain kerran, ja senkin wikipediasta, mutta yliäänisen koneen ja yliäänisen lentokoneen useasti. Vaihdanko tällä puhumalla? Tuohirulla 23. elokuuta 2005 kello 10.21 (UTC)
Sanan ylisooninen google taas löytää huomattavasti useammin. Parempi mielestäni olisi jättää virallinen ilmaus ja laittaa redirect muista. --Teme 23. elokuuta 2005 kello 10.24 (UTC)
"Ylisooninen" varmasti löytyykin, mutta ei ylisooninen lentokone. Tämä johtuu siitä, että yliäänikoneita kutsutaan yleensä yliäänikoneiksi. Ylisooninen voi olla virallinen sana ylisooniselle, mutta ei välttämättä lentokoneelle. Sitäpaitsi virallisen pohja on kielitoimisto ja oikeakielisyys eikä mikään erikoisalan tuntija. En tosin tiedä kielitoimiston kantaa, mutta en ole tässä mihinkään "virallisuuteen" vedonnutkaan. Tuohirulla 23. elokuuta 2005 kello 10.30 (UTC)