Keskustelu:AA-liike

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomessa on yksi keskeinen hyvin toimiva AA-liike: Nimettömät Alkoholistit, jonka verkkosivu aa.fi. Nimettömät Alkoholistit saavat osallistua AA-liikkeen edustajana esimerkiksi AA:m maailmanpalvelukokouksiin sekä harjoittaa kustannustoimintaa AA :n keskuspalvelutoimiston (GSO)n luvalla.

Muut pienemmät AA-lahkot eivät ole tehneet sopimuksia GSO:n kanssa. Voisiko tässä käyttää jotain muuta termiä kuin "lahko"? AA ei ole lahko, vaan maailmanlaajuinen toveriseura.

Nimettömät Alkoholistit edustavat yli 600 suomalaista ryhmää. (esimerkiksi Anonyymeillä Alkoholisteilla on enää ainoastaan 24 ryhmää jäljellä)

En voinut olla muokkaamatta sivua, sillä aiemman kirjoittajan ote ei minusta aivan kaikilta osin heijastanut täyttä ymmärrystä AA:n toiminnasta... jos sellaista nyt kenelläkään onkaan. Ainakin Ernest Kurtzin mukaan AA:sta kertova tulee usein kertoneeksi enemmän itsestään kuin AA:sta. Kommentin jätti 62.78.105.116 (keskustelu – muokkaukset).

Muualla verkossa tietoihin voisi lisätä myös Anonyymit Alkoholistit http://www.aasuomi.fi/ Kommentin jätti 82.103.211.59 (keskustelu – muokkaukset).

Sivusto on nykyisin aa.fi. Kommentin jätti 81.175.132.177 (keskustelu – muokkaukset).

Tekstissä mainitaan että "Yhdyvalloissa ovat tuomioituimet lakanneet määräämästä AA-kerhoon". Sen taustaa voisi vähän selittää, koska meillä ei tietääkseni ole tuollaista määräämiskäytäntöä. Mitä se tarkoittaa, mistä syystä määrätään? --Ulrika 7. huhtikuuta 2007 kello 08.48 (UTC)

Kommentit olisi syytä allekirjoittaa painamalla viestiruudun yläreunassa painiketta joka on toinen oikealla. --Ulrika 7. huhtikuuta 2007 kello 08.52 (UTC)

AA:ssa on alle 2 miljoonaa jäsentä uusimman AA:n maailmanpalvelun arvion mukaan.

kommentit: "Muualla verkossa tietoihin voisi lisätä myös Anonyymit Alkoholistit http://www.aasuomi.fi/ Kommentin jätti 82.103.211.59 (keskustelu – muokkaukset)." ja "Sivusto on nykyisin aa.fi. Kommentin jätti 81.175.132.177 (keskustelu – muokkaukset)."

Jälkimmäinen kommetti on virheellinen. Tässä sekoitetaan nyt kaksi asiaa keskenään. Linkki http://www.aasuomi.fi/ vie Anonyymit Alkoholistit - sivustolle.

aa.fi vie taas Nimettömät Alkoholistit - sivustolle.

Em. yhteisöt eroavat hieman toisistaan aatemaailmaltaan. Perusohjelma kummallakin on sama, ehkä ero onkin lähinnä toimintatavassa, eli miten alkoholistien parissa toimitaan.

Siis laittaisitteko myös tuon Anonyymit Alkoholistit-linkin: http://www.aasuomi.fi/ tuonne "Muualla tietoihin". Suomessa on kaksi "AA-liikettä" Nimettömät Alkoholistit ja Anonyymit Alkoholistit. Ero on palvelurakenteessa. Nimettömillä on ylimpänä päättävänä elimenä AA-ryhmien vuosikokous, johon kukin ryhmä voi lähettää yhden edustajan. Anonyymeillä on vastaavasti palveluvaltuusto, johon edustajat valitaan vaaleilla. Mäkelänrinteen koululla pidettiin 1996 riitaisa kokous palvelurakenteen uudistamisesta, jolloin osa AA-ryhmistä marssi ulos ja perusti Anonyymit Alkoholistit. Nimettömillä on koko maassa yli 600 ryhmää, Anonyymien 24 ryhmää sijaitsevat pääasiassa lounais-, ja etelä-suomessa. Osa Anonyymien ryhmistä on palannut takaisin Nimettömiin Alkoholisteihin.

Anonyymien Alkoholistien[muokkaa wikitekstiä]

palveluvaltuustoon ei valita edustajia vaaleilla, vaan ryhmäomantunnon kautta. Anonyymien organisaatio on kärjellään oleva kolmio, missä organisaation suurinta valtaa käyttää yläpäässä olevat AA-ryhmät ja niiden jäsenet, joka onkin anonyymien organisaation perusyksikkö.
Ryhmä valitsee keskuudestaan palveluedustajanedustajan, joka vie ja tuo asioita ryhmään. Seuraava organisaatiossa alaspäin on säännöllisin välein pidettävät piirikokoukset, joihin osallistuvat piirin alueen palveluedustajat.
Piirikokouksen jäsenet (palveluvaltuutetut) pitävät neljä aluekokousta vuodessa. Yksi aluekokouksista, yleensä keväällä, valitsee jäsenet eri toimikuntiin ja valtuutetut palveluneuvostoon (4vuotta). Se myös täydentää palveluneuvoston erovuoroisten palveluneuvoston jäsenten tilalle 4 vuotta).
Palveluneuvostossa ollaankin sitten organisaation "pohjalla", eli väärinpäin olevan organisaatiokolmion alhaalla kärjessä. Palveluneuvostossa on sitten erilaisia toimikuntia, jossa neuvoston jäsenet toimivat yhteisen hyvän - vielä kärsivän auttamiseen, sekä oman raittiuden vaalimiseen. Palveluneuvostoon kuuluu lisäksi kaksi "ei AA-laista" tuomaan omia ajatuksiaan toimintaan.--Mato222 21. marraskuuta 2011 kello 23.18 (EET)[vastaa]