Grayven

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Grayven
Luoja(t) Ron Marz ja Darryl Banks
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Green Lantern v3 #74
Henkilötiedot
Oikea nimi Grayven
Status kuollut
Pituus 260 cm
Paino 785 kg
Ryhmäsidokset Apokolips
Voimat Yliluonnolliset voimat, kestävyys, rajoitetut Omegavoima-säteet
Suhteet
Sukulaiset Darkseid (isä), Orion (veli), Kalibak (veli), kuningatar Heggra (isoäiti, kuollut), Suli (täti, kuollut), Tiggra (täti, kuollut)

Grayven on kuvitteellinen jumala ja superroisto DC Comics universumissa. Hänen ensiesiintymisensä tapahtui lehdessä Green Lantern v3 #74 (kesäkuu 1996). Grayvenin loivat Ron Marz ja Darryl Banks.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grayven on Darkseidin kolmas poika ja Orionin ja Kalibakin nuorempi veli. Grayven johtaa tuhoamisen kampanjaa kosmosta vastaan, vallaten planeettoja. Grayvenin joukot tuhosivat Pimeät Tähdet, galaktiset poliisivoimat. Hänen kampanjansa loppuu planeetta Rannilla. Hän aikoo käyttää zetasädelaitetta, rannilaisen teknologian osaa, joka pystyy telesiirtämään materiaa. Hän aikoo sädettää joukkonsa Apokolipsille, ja vallata planeetan. Loput Pimeät Tähdet kohtaavat Grayvenin joukot ja Vihreä Lyhty Kyle Rayner kohtaa Grayvenin taistelussa itse. Vihreän Lyhdyn John Stewartin auttamana Rayner sädettää Grayvenin pois Rannilta. Menetettyään johtajansa Grayvenin joukot vetäytyvät.

Tietämättään Stewart oli siirtänyt Grayvenin syvälle Maan kuoreen. Hän onnistuu kaivamaan itsensä pinnalle ja etsii Kyle Rayneria New York Citystä. Tällä kertaa Raynerilla tuntuu olevan etulyöntiasema. Peläten häviötä Vihreälle Lyhdylle hän käytti teleportaatiolaitetta ja lähetti Raynerin 3000-luvulle.

Seuraavaksi Grayven esiintyi Imperiex-kriisin aikana osana avaruusolioliittoa, johon kuuluivat myös Maxima, Starfire, Adam Strange ja Darkseid. He yrittivät eliminoida Imperiexin, kosmisen jättiläisen, joka tuhoaa kokonaisia ​​aurinkojärjestelmiä. Tarinassa The Adventures of Superman #595 (lokakuu 2001) Grayven on Brainiac-13:n, Imperiex-sodan suuren voiman, vaikutuksen alaisena. Hän kohtaa Teräsmiehen ja Darkseidin Apokolipsin pinnalla. Teräsmies voittaa hänet, minkä jälkeen Darkseid rankaisee häntä. Hän kokee velvollisuutensa tehdä niin, koska Grayven on "häpeännyt itsensä". Pian Grayven karkotetaan maan päälle.

Maahankarkotuksensa aikana Grayven saa tartunnan Jokerimyrkyn muunnelmasta, joka aiheuttaa hulluutta. Hän yrittää esiintyä komediaklubilla ja sitten tuhota sen. Kyle Rayner pysäyttää hänet jälleen. Grayven esiintyi myöhemmin uudelleen tarinassa Ion: Guardian of the Universe. Siellä hänen paljastetaan lähettäneen Neron ja Effigyn Kyle Raynerin perään. Grayvenin uskotaan myös olevan osa suurempaa salaliittoa, todennäköisimmin Sinestro-joukkojen salaliittoa, koska hän metsästi paenneita Qwardilaisia ​​ja tiesi Kylen sairaan äidin. Rayner iski Grayvenin tajuttomaksi.

Grayven on sittemmin esiintynyt tarinassa Five of a Kind: Thunder/Martian Manhunter, lobotomisoituna ja lähes katatonisena. Thunder ja Metsästäjä Marsista palauttavat hänen mielensä ja auttavat häntä rakentamaan zeta-sädegeneraattorin, jonka tarkoituksena on lähettää uusien jumalien tuntematon vitsaus (kuten Countdownissa) Darkseidin valtaistuinhuoneeseen. Tämä pakottaisi Darkseidin ja tappajan taistelemaan, ja tulos hyödyttäisi Grayveniä kummallakin tavalla. Thunder ja J'onn huijaavat kuitenkin Grayvenia; J'onn muuttuu Black Raceriksi, uusien jumalien kuoleman inkarnaatioksi, mikä saa Grayvenin käyttämään zeta-sädettä itseensä paetakseen. Hetkeä myöhemmin määränpäässään todellinen tappaja (joka myöhemmin paljastui Infinity-Maniksi) löytää ja murhaa hänet.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Grayven esiintyi ensimmäisen kerran animaationa Young Justice sarjassa, jossa häntä ääninäytteli Dee Bradley Baker. Hän esiintyi ensin takaumassa, mutta neljännellä kaudella hänet nähtiin Darkseidin lähettiläänä ja Ma'alefa'akin esimiehenä.