Työn sankarilaulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Työn sankarilaulu
Juhani Rauta (Urho Somersalmi).
Juhani Rauta (Urho Somersalmi).
Ohjaaja Kalle Kaarna
Käsikirjoittaja Katri Viita
Tuottaja Kalle Kaarna
Kuvaaja Gustaf Boge
Leikkaaja Kalle Kaarna
Pääosat Kalle Kaarna
Einar Rinne
Urho Somersalmi
Valmistustiedot
Valmistusmaa Suomi
Tuotantoyhtiö Filmi O.Y. Kotka
Ensi-ilta 29. syyskuuta 1929
Kesto 91 minuuttia
Alkuperäiskieli suomi
Budjetti ei tiedossa
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Työn sankarilaulu on vuonna 1929 valmistunut suomalainen mykkäelokuva, jonka on ohjannut Kalle Kaarna. Elokuvan ensi-ilta oli 29. syyskuuta 1929 Arkadia-, Bio-Bio-, Edison- ja Astra-teattereissa Helsingissä.

Elokuvaa kuvattiin Perniössä, Inarissa ja Oulussa keväällä ja kesällä 1929. Koskikohtaus kuvattiin Oulun Merikoskessa. Elokuva tuhoutui Adams Filmin tulipalossa 1959.

Elokuvan juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva on tehdasseudulle ja Lapin erämaihin sijoittuva kolmiodraama, jonka päähenkilöitä ovat paroni Stenhjelmin tytär Margit (Kaisa Leppänen), rautatehtaan työmies Juhani Rauta (Urho Somersalmi) ja rautatehtaan insinöörin poika Olli Järvelä (Einar Rinne).

Margit käy rautatehtaalla tervehtimässä siellä harjoittelijana toimivaa Ollia, mutta pian Olli huomaa, että Margit onkin kiinnostunut samalla tehtaalla työskentelevästä Juhanista. Olli onnistuu isänsä kautta järjestämään Juhanille potkut ja tämä lähtee Lappiin. Olli saa Margitin ja hänen myötään pääsee käsiksi paroni Stenhjelmin omaisuuteen. Hän kuitenkin menettää omaisuuden ja joutuu itsekin lähtemään Lappiin uutta työtä etsimään.

Lapissa Margit ja Olli tapaavat uudelleen Juhanin, ja kun Juhani pelastaa Margitin varmalta kuolemalta, tämä tunnustaa rakastavansa häntä. Mustasukkainen Olli työntää nyt Juhanin koskeen, mutta Margit saa hänet pelastettua. Olli lähtee aseen kanssa metsään harhailemaan ja joutuu tapaturman uhriksi.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut tekijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.