Letterbox Media

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Letterbox Media
Tunnuslause Lähilehdessä on se juttu
Yritysmuoto Osakeyhtiö
Perustettu 2004
Avainhenkilöt

Jukka Kuusanmäki, Kalle Kivimäki,

Mika Salomaa
Kotipaikka Helsinki
Toimiala Media ja jakelu
Liikevaihto 1,5 milj. € (2023)
Kotisivu https://www.letterbox.fi/

Letterbox Media Oy on kustannus- ja jakeluyhtiö, joka julkaisee 40 lähilehteä Suur-pääkaupunkiseudun alueella. Lisäksi se julkaisee neljää teemalehteä, matkailuoppaita ja asiakaslehtiä.

Letterbox Jakelut tarjoaa postijakelupalveluja yrityksille pääkaupunkiseudulla.[1] Jakeluryhmä hallinnoi lisäksi lähes tuhannen noutolehtitelineen puolivaltakunnallista verkkoa. Yhtiöön kuuluu myös deski.fi tiedotepalvelu, joka jakaa mediatiedotteitaan toimittajien ja bloggaajien saataville.

Letterbox Media Oy:n ja konserniyhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto 2023 on noin 1,5 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on viisi osakkeenomistajaa. Letterbox Median toimitilat sijaitsevat Helsingissä Hämeentiellä. Tiloissa työskentelee yhtiön hallintoa, lähilehtien toimitus ja myyntiryhmä. Lähitiedon toimipiste on Helsingin Malmilla ja Wheelmedian Espoon Olarissa.

Letterboxin ensimmäinen lähilehti oli vuonna 2007 Herttoniemen-Laajasalon alueella ilmestymisensä aloittanut Hellas-lehti. Seuraavien kymmenen vuoden aikana uusia lähilehtiä perustettiin yli kolmekymmentä.[2]

Vuonna 2020 Letterbox Media osti lähes 30-vuotta pääkaupunkiseudulla toimineen Puoli kaupunkia -kaupunkilehden julkaisuoikeudet. Varsinaisesti konserni syntyi vuonna 2022 kun Letterbox Media Oy osti Koillis-Helsingin Lähitieto Oy:n koko osakekannan ja samassa yhteydessä lopetettiin Lähitieto-lehden kanssa alueellisesti päällekkäin ilmestyneet Malmi-lehti, Jakomäki-lehti ja Viikki-lehti.[3]

Vuonna 2022 lehtiperhe kasvoi Wheelmedia Oy:n koko julkaisutoiminnan sisältäneellä liiketoimintakaupalla.[4]  Samalla Letterboxin liiketoiminnot jaettiin neljään tulosryhmään: Lähilehdet, Wheelmedia, Letterbox jakelut ja Lähitieto.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Verkkosivut