Keskustelu:Poronhoito

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Maailmassa on yhteensä 16 poroja hoitavaa kansaa <- keitähän nuo kansat ovat? Missä lähteet? --Zxc 7. joulukuuta 2006 kello 16.02 (UTC)

Suurin osa noista kansoista on käsittääkseni Aasian puolella (samojedit jne.) ja meidän mantereella suomalaiset, ruotsalaiset, saamelaiset ja ilm. jossain määrin myös norjalaisilla on lupa pitää poroja (siis ne norjalaiset joilla ei ole saamelaisstatusta). Poronhoitotöistä olen kirjoittanut omien tietojeni pohjalta. Muu teksti on myös omaa, ei tietenkään itse keksittyä vaan perustuu lukuisiin suullisiin ja kirjallisiin lähteisiin, joiden pohjalta olen kirjoittanut omat käsitykseni, joita voi luonnolliseti korjata. Epudas 22. joulukuuta 2006 kello 15.23 (UTC)

Miksi poroja pidetään?

[muokkaa wikitekstiä]

Yritin vilkaista artikkelista nopeasti, mihin porotalous oikein perustuu, eli mihin kaikkeen poroa käytetään ja mikä on minkäkin käyttötavan taloudellinen merkitys ja osuus porotaloudesta. Yhtäkkiä silmäillen tätä aivan olennaista tietoa ei artikkelista löydy, ainakaan tarpeeksi näkyvästi. Sv-wikin artikkelista etsimäni perusasiat löytyvät heti ingressistä. –Kotivalo (keskustelu) 7. maaliskuuta 2015 kello 21.05 (EET)[vastaa]