Setting Sons

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Setting Sons
The Jam
Studioalbumin Setting Sons kansikuva
LP-levyn kansikuva.
Studioalbumin tiedot
 Äänitetty  Townhouse Studios
 Julkaistu 16. marraskuuta 1979
 Formaatti LP, C-kasetti
 Tuottaja(t) Vic Coppersmith-Heaven
 Tyylilaji Uusi aalto, mod
 Levy-yhtiö Polydor
Listasijoitukset

 Yhdistynyt kuningaskunta #4

The Jamin muut julkaisut
All Mod Cons
1978
Setting Sons
1979
Sound Affects
1980

Setting Sons on The Jamin neljäs studioalbumi vuodelta 1979. Sen on tuottanut Vic Coppersmith-Haven ja äänittänyt hänen kanssaan Alan Douglas. Tämän kaksikon lisäksi remiksaukseen on osallistunut Hugh Fagen. Äänitys on tehty Lontoon Shepherd's Bushissa sijaitsevassa Townhouse-studiossa. Äänittäjien apulaisina ovat olleet George Chambers ja Pete Shymer.

Levykannen on suunnitellut Bill Smith ja etukannen valokuvan on ottanut Andrew Douglas. Takakannen ja levypussin kuvituksesta on vastannut Robin P. Richard.

The Jamin lauluntekijä Paul Weller oli ensin suunnitellut teema-albumia, joka kertoisi syttyneestä sisällissodasta. Tarinan keskiössä oli kolme ystävystä, jotka edustivat eri yhteiskuntaluokkia vasemmistosta oikeistoon. Tähän teemaan liittyviä kappaleita albumilla ovat ainakin "Thick As Thieves", "Little Boy Soldiers" ja "Burning Sky".

Vuonna 1992 ilmestyneellä Extras-kokoelmalla on demoversiot neljästä Setting Sons
-albumille päätyneestä kappaleesta. Levyllä on myös Setting Sonsilta pois jätetty kappale "Hey Mister".

Sivu 1

  1. "Girl on the Phone"
  2. "Thick as Thieves"
  3. "Private Hell"
  4. "Little Boy Soldiers"
  5. "Wasteland"

Sivu 2

  1. "Burning Sky"
  2. "Smithers-Jones" (Bruce Foxton)
  3. "Saturday's Kids"
  4. "The Eton Rifles"
  5. "Heatwave" (Holland – Dozier – Holland)

Kappaleiden tekijä on Paul Weller ellei suluissa ole toisin mainittu. Sovitukset ovat Vic Coppersmith-Havenin ja The Jamin. Julkaisuyhtiö on And Son Music paitsi kappaleen "Heatwave" osalta Jobete Music Ltd. Tämä lainakappale on peräisin Martha & the Vandellasin tuotannosta. Sen mukaanottoa Weller oli perustellut keventämään albumin muuten synkähköä yleisilmettä.

Kappaleiden sanat on painettu levypussiin paitsi viimeksi mainitun osalta.

The Jamin lisäksi mukana on pianisti Mick Talbot Merton Parkas –yhtyeestä sekä saksofonisti Rudi.

  • When You're Young / Smithers-Jones

Single ilmestyi 17. elokuuta 1979 ennen Setting Sons -LP:tä. Singleltä pitkäsoitolle päätyi kääntöpuolen kappale ”Smithers-Jones”, jonka on poikkeuksellisesti tehnyt yhtyeen basisti Bruce Foxton. Kappale kertoo säntillisestä virkamiehestä, joka kutsutaan työviikon alussa maanantaiaamuna johtajan puheille. Odottamansa ylennyksen asemesta mies saakin kuulla tulleensa tarpeettomaksi. Kappaleen albumiversio on olennaisesti erilainen, sillä siinä on mukana jousisovitus. Single nousi brittilistan 17. sijalle.

  • The Eton Rifles / See Saw

Single ilmestyi 26. lokakuuta 1979 ennen Setting Sons -LP:tä. Se oli samalla viimeinen The Jamin single 1970-luvulla. Single oli äänitetty Townhouse Studiolla elokuussa. Nimikappaleen on tehnyt Paul Weller ja siinä hän kritisoi englantilaista luokkayhteiskuntaa. Sanoitusidean kappaleeseen Weller oli saanut television uutisfilmistä, jossa ”Right to work” -julistetta kantaneet mielenosoittajat olivat marssineet Etonin eliittikoulun porttien ohitse. Sanoituksen vuoksi Polydor oli aluksi epäröinyt kappaleen julkaisua, mutta lopulta myös BBC oli lupautunut soittamaan kappaletta ohjelmissaan. Single nousi nopeasti brittilistan kolmoseksi.

  • The Jam LP Setting Sons (Polydor Deluxe 2383 559, 1979)
  • Timo Rauhaniemi: The Jam. POP – Levynkeräilijän erikoislehti, 2002, 4. vsk, nro 1 (9). Tampere: .
Tämä musiikkialbumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.