Keskustelu luokasta:Politiikka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ruvetaanpa järjestelemään. Kokonaiskatsauksena Politiikka-luokka näyttää olevan järkevästi rajautunut. Jonkin verran pitää tehdä töitä yhteiskunnallisten ja poliittisten organisaatioiden luokittelemiseksi toimivasti.

  • Käsitteiden puolella on erotettava ainakin ajankohtaiset poliittiset sanonnat (pahan akseli, työreformi) politiikan tutkimuksen käyttämistä käsitteistä (vallan kolmijako-oppi, teokratia).
  • Olemassa olevat instituutiot pitäisi luokitella sekä maittain (Ruotsin valtiopäivät siirsin jo) että yleisniminä (parlamentti).
  • Poliitikkojen luokittelun muuten kuin maittain jätän hyvin hamaan tulevaisuuteen. Puolueen mukainen luokittelu olisi mahdollista eurooppalaisista (europuolue-artikkeleihin viitaten) ja toimiaseman mukainen myös (presidentit, pääministerit jne.). Nämä tiedot pystyy lukemaan artikkeleista, joten jollekin helppo tapaus tehdä iso työ. Toimiasema-luokittelussa pitäisi käyttää nykyistä asemaa, koska melkein kaikkihan nuo kuuluvat luokkaan parlamentaarikot.

Tässä näin alkuun. Ville E. 11. kesäkuuta 2006 kello 05.59 (UTC)

Tuon ekan tein jo ja täydentelen sitä mukaa kun uutta tehtävää tulee. Seuraavaksi koitan luokitella poliittisia instituutioita. Sen työn jälkeen Politiikka-luokka olisikin jo melko siisti - ts. artikkelit jossain alaluokassa. Ei voi kuin ihmetellä ihmisten kykyä luoda uusia luokkia. Kauhuesimerkkinä on erilaisten yhdistysten luokittelu, ks. luokkia yhdistykset, järjestöt, poliittiset yhdistykset, nuorisojärjestöt, ympäristöjärjestöt. Kun tuohon vielä lisätään maantieteellinen luokittelu tai luokittelemattomuus, niin hetteikössä ollaan. Mutta uuden luokan luominenhan on tällä tekniikalla helpompaa kuin sen tarkistaminen, voisiko jotain vanhaa käyttää. --Ville E. 21. kesäkuuta 2006 kello 14.53 (UTC)

järjestelymalline pois[muokkaa wikitekstiä]

Järjestelty siten, että alaluokkia on 37 ja niihin luokittelemattomia artikkeleita 34. Artikkeleista enää muutama on sellainen, jotka pitäisi siirtää (uusiin/luotaviin) alaluokkiin ja suurin osa voi säilyä joko pelkästään tai myös Politiikka-luokassa. Tämä vaikuttaa minun valtio-opillisella osaamisellani nyt riittävältä Järjesteltävä luokka-mallineen poistamiseen.

Järjestelyä tulee jatkaa alaluokissa Poliittinen ideologia-Politiikan käsitteet-Poliittiset yhdistykset ja nämä myös suhteessa em. yhdistys-järjestö-kansalaisliike-luokkiin Yhteiskunta-luokassa. --Ville E. 13. heinäkuuta 2006 kello 18.56 (UTC)



Luokan esittelyssä oli teksti: "Poliittisia aiheita ja politiikkaan kuuluvia aiheita. Politiikan käsite on itsessään poliittinen ja keskustelunalainen. Luokittelun selkeyden takia Wikipedian luokitus noudattelee enemmän perinteisiä käsityksiä kuin laajimpia mahdollisia näkemyksiä politiikan alasta. (Politiikan teemasivu sen sijaan voi noudatella laajempaa käsitystä.)" Minusta tuo ei enää ole tarpeen, Wikipedian alkuaikoina tilanne on ollut hieman toinen. --Thi 29. huhtikuuta 2009 kello 16.57 (EEST)[vastaa]