Keskustelu:Psykedeelinen rock

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kaikkiin Beatlesin kappaleisiin on merkitty tekijöiksi Lennon/McCarthy, lukuun ottamatta muutamaa George Harrisonin säveltämää biisiä. Koska herrat yhtyeen jäsenet ovat näin ilmoittaneet, se varmaan kelpaa myös Wikipedian artikkeliin. --Joonas 21. lokakuuta 2005 kello 15:03:09 (UTC)

Ensinnäkin, kuka ***vetin McCARTHY??? Toisekseen, jos kerran tiedämme, että Lennon on sen kirjoittanut itse, niin eikö ole järkevämpää puhua Lennonista? Ehkä huonompikin tarkkuus riittäisi, mutta jos kerran asia on yleisesti tunnettu (mainittu fi.wikipediassakin) niin miksi tyytyä vähempään..?
Siksi, että herrat itse ovat katsoneet hyväksi merkitä tekijän tuolla tavalla? Ei tietosanakirjan tehtävä ole lähteä spekuloimaan sillä kuka on kirjoittanut minkäkin biisin. Nuo ovat teoksen viralliset tekijätiedot ja sillä siisti. --Joonas 29. marraskuuta 2005 kello 08:08:39 (UTC)
MaCarthey ja Lennon olivat jo Beatlesin alkuaikoina sopineet merkitsevänsä kaikkien Beatles-kappaleidensa tekijänoikeudet yhteisiksi. Käsittääkseni on kuitenkin olemassa melko tarkat tiedot siitä, kuka minkäkin biisin todellisuudessa sävelsi. Kyse ei siis välttämättä ole mistään spekuloinnista, vaan yleisesti tunnustetusta ja historiankirjoituksessa "kanonisoidusta" tiedosta.
Tosiaan, Beatlesin kappaleiden oikeista säveltäjistä on ihan selkeät dokumentoinnit, jotka eivät ole mitenkään kiistanalaisia (McCartney soittaa konserteissaan vain omia Beatlesin kappaleitaan, eikä kukaan väitä, ettei hän olisi tehnyt niitä). Joten tyhmä merkitä McCartneyn nimeä kappaleeseen wikipediassa, jos kukaan ei väitä, että hän olisi sen oikeasti kirjoittanut --80.221.28.83 9. huhtikuuta 2006 kello 11.01 (UTC)