Keskustelu:Heikki Tala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

(Ensimmäinen keskustelu)[muokkaa wikitekstiä]

Tarvitseeko kaiken maailman turhista tyypeistä tehdä juttua? Kommentin jätti 80.186.139.224 (keskustelu – muokkaukset).

Sivun poistoa voi ehdottaa täällä: Wikipedia:Poistettavat sivut. --Harriv 26. helmikuuta 2006 kello 19.57 (UTC)

Käyttäjä Frank pyrkii tekemään Wikisitaateissa Talan sitaateista MaaritW:n adressin mainosta ja omien mielipiteidensä välinettä. --Mez 30. heinäkuuta 2006 kello 14.39 (UTC)

Lisäksi Frank on lisännyt Tala-artikkeliin täysin vääristelevän viittauksen "Napit vastakkain" -ohjelmasta. Onko Frankin päämäärä kehittää disinformaatiota ja pyrkiä koko ajan muuttamaan kaikkea valheellisesti sellaiseksi, että se sopisi paremmin hänen pyrkimyksilleen. "Napit vastakkain" -ohjelmasta ei voi saada noin väärää kuvaa, ellei ole todella tyhmä, tai sitten aivan tarkoituksellisesti "ymmärrä väärin". Mielestäni yksittäinen radio-ohjelma ei ole sellainen asia, minkä tarvitsisi olla täällä lainkaan. Frank on ilmeisesti lisännyt sen vain päästäkseen sanomaan, että "Tala on sanonut, että ruotsin kieli olisi kiellettävä", unohtaen mainita, että Tala esitteli sitä, millainen olisi Suomen kielipolitiikka, jos Suomessa sovellettaisiin Ahvenanmaan mallia. Tämä teko oli täysin identtinen sille, mitä Koira teki aikoinaan ainakin Helsingin Sanomien keskustelupalstalla, kun Tala oli kirjoittanut, että jos Suomessa noudatettaisiin Ahvenanmaan kielipoliittista mallia jne... Ihan hänen kiusakseen en poistanut mainintaa ohjelmasta, vaan muutin sen totuuden mukaiseksi, minkä esiin tulo ei ole Frankin ajaman tarkoitusperän kannalta edullista. --Mez 30. heinäkuuta 2006 kello 15.15 (UTC)

Eikö tätä Frankia saada kuriin? Poliittisin tarkoitusperiin liittyvä vandalisointi jatkuu, jatkuu ja jatkuu ... Tästä surullisen hahmon ritarista ja hänen touhuistaan kirjoitellaan jo muuallakin.--Rongoteus 30. heinäkuuta 2006 kello 15.34 (UTC)
Et käynyt katsomassa kuinka Frank muokkaa Talan sitaatteja MaaritW:n nettiadressin mainokseksi? --Mez 30. heinäkuuta 2006 kello 15.48 (UTC)
Kävin. Wikipedia ei - ainakaan minun ymmärtääkseni - ole minkään poliittisen ideologian propagandatorvi. Frankin "muokkaukset" ovat propagandaa pahimillaan.--Rongoteus 30. heinäkuuta 2006 kello 16.01 (UTC)

Alkuperäisiä sitaatteja on muutettu jo kahdesti. Kolmannen jälkeen tiettävästi kyseessä on muokkaussota ja Mezquille muokkauskielto, eikö niin? --Frank 30. heinäkuuta 2006 kello 17.09 (UTC)

Valheita kirjoitit ensimmäisellä kerralla, korjasin sen vastaamaan totuutta. Ohjelma oli, ei Talan mukaan, vaan Napit vastakkain ohjelman juonen mukaan, väittely, jossa kummallekin oli etukäteen määritelty väittelyrooli. Tala nimenomaisesti sanoi väittelyssä, että "jos Suomessa sovellettaisiin Ahvenanmaan kielipoliittista mallia, niin silloin ruotsin kielen käyttö Suomessa kiellettäisiin...jne." Mitä ihmeen tekemistä väittämälläsi virheellisellä tiedolla Ahvenanmaan kanssa on sillä, ei mitään, jos siteeraat Talaa, älä muokkaa siteerauksia oman mielesi mukaan. Se on valehtelua ja tarkoituksellista valehtelua. Tala ei ole koskaan sanonut sitä mitä väität hänen sanoneen, siis vääristelet toisen sanomia ja kieltäydyt hyväksymästä oikaisua. Minä olen muuttanut vain kerran, muutan toisenkin, mutta haluan ensin varmistua siitä, että sinä et muuta sitä takaisin valheelliseen muotoosi. Kuka osaisi kertoa, miten voi estää jotakuta kirjoittamasta valheita Wikipediaan, tuollaisia tarkoitushakuisia vääristeltyjä sitaatteja ja muita harhaanjohtavia kirjoituksia? Frank pyrkii vain maalailemaan mielisiään kuvia, hän ei esitä totuutta. Ohjelma löytyy YLE:n sivuilta ja sen voi kuunnella tästä: http://www.yle.fi/radiopeili/weblisher2005/play.php?file=1152717654-27417.ra&title=Napit+vastakkain:+Pit%E4isik%F6+Ahvenanmaa+erottaa+Suomesta%3F&text=Pit%E4isik%F6+Ahvenanmaa+erottaa+Suomesta%3F+Napit+vastakkain+Ahvenanmaan+maaherra+Peter+Lindb%E4ck+ja+Suomalaisuuden+liiton+puheenjohtaja+Heikki+Tala,+erotuomarina+Terttu+Lensu.%0A%0A&cat=puhe Siis varmuuden vuoksi kysyin tuossa sitä, että kuinka tahallisen valehtelun, mitä Frank harrastaa, voisi saada lakkaamaan? --Mez 30. heinäkuuta 2006 kello 18.12 (UTC)
Tala sanoi selvästi että ruotsin kieli pitää kieltää Suomesta, lievensi väitettään ohjelman lopuksi. Jos jossakin on virhe, korjaa se. --Frank 30. heinäkuuta 2006 kello 18.17 (UTC)
Tala sovelsi Ahvenanmaan käytäntöä Suomeen, ei siis esittänyt omaa mielipidettä. Ja väitteesi siitä, että hän olisi vaatinut ruotsia kiellettäväksi on yksinkertaisesti valhe: kyse oli siitä, että palvelut ym. olisivat vain suomeksi, kuten Ahvenanmaalla on ruotsiksi ja Ruotsissa ruotsiksi. Jokainen voi kuunnella väittelyn ja kehotankin tekemään niin.80.186.100.180 30. heinäkuuta 2006 kello 19.46 (UTC)

Frank tuntuu käyttävän Wikipedian nimeä Jippiilä, siis nimimerkkiä "Wikipedia", ainakin vaikuttaa siltä, tyylistä päätellen. Onkohan se ihan asiallista? --Mez 30. heinäkuuta 2006 kello 18.14 (UTC)

En käytä. Onkohan aiheeton syyttely ihan asiallista? --Frank 30. heinäkuuta 2006 kello 18.17 (UTC)

Eikö tuon maininnan leikkimielisestä väittelystä TV-ohjelmassa voisi ottaa kokonaan pois? Se tuskin kertoo mitään uutta Heikki Talasta ja näyttää aiheuttavan vain kiistoja. --Harriv 30. heinäkuuta 2006 kello 19.30 (UTC)

Näin pitäisi tehdäkin: minä tein niin ja Frank laittoi sen takaisin härskisti edes perustelematta ja iski valheita IP:ni keskusteluun. Kuinka Frankille saataisiin muokkauskielto? Kyseessä oli radio-ohjelma.80.186.100.180 30. heinäkuuta 2006 kello 19.43 (UTC)
Frank päätti sitten ymmärtää väärin lausuntosi tahallaan ja ottaa vain maininnan leikkimielisestä pois! Sinähän tarkoitit koko kappaleen poistamista, eikö niin? 80.186.100.180 30. heinäkuuta 2006 kello 19.51 (UTC)
Kyllä. Tala vastustaa ruotsinkielen asemaa, se on selvä. Lisäksi näyttää käyttävän kieltä varsin värikkäästi. Jos kaikki tämäntasoiset lausunnot kerättäisiin tähän artikkeliin, se täyttyisi triviasta joka ei lisää artikkelin informaation määrää oikeastaan mitenkään. --Harriv 30. heinäkuuta 2006 kello 20.02 (UTC)
Täällä lisää Talan sanomisia: [1]
Suomen kielipolitiikka tulisi järjestää:
1) suomen kieli ainoaksi viralliseksi kieleksi,
2) ruotsin kielen käyttö kielletään sairaaloissa, virastoissa, lehdissä, kirkoissa, kouluissa, jne,
3) koulutusta saa vain suomen kielellä - ruotsinkielistä koulutusta ei saa järjestää edes omalla rahalla,
4) ruotsinkielisiä seurakuntia ei saa perustaa ja entisetkin lakkautetaan,
5) vain suomenkieliset sanomalehdet sallitaan,
6) ruotsinkielisiä aletaan syrjiä, mutta se tehdään ystävällisesti.

--Frank 30. heinäkuuta 2006 kello 20.20 (UTC)

Ja mitäs lopussa lukikaan? "PS. Emme me suomalaiset tietenkään voi olla samanlaisia kielirasisteja kuin ahvenanmaalaiset, muut suomenruotsalaiset ja riikinruotsalaiset. On kuitenkin paikallaan kirjoittaa ulos, mitä se tarkoittaisi Suomessa!" Eli kyse oli taas vain hypoteettisesta soveltamisesta. Mutta tuota et tietenkään lainannut, sillä pyrit tahallisesti vääristelyyn! Jäit siis kiinni vääristelystä "housut kintussa"!80.186.100.180 30. heinäkuuta 2006 kello 20.25 (UTC)
Heh, meinasin juuri alkaa kirjoittamaan samaa, tuo on juuri se ongelma, minkä tähden kirjoitin jopa Jippiille, jotta saisin tälle artikkelinväärennysongelmalle huomiota. Hienoa, että sitä huomiota on tullut. --Mez 30. heinäkuuta 2006 kello 20.31 (UTC)
Ja siinä on koko pointti. Kukaan ei ole pystynyt todistamaan että Ahvenanmaalla tai suomenruotsalaisilla esiintyy mitään tuollaista. Suomenkielisten erityisoikeuksista muihin kieliin sen sijaan löytyy. Eli Talan vertaus oli tahallista vääristelyä. Joko tajusitte?--Frank 30. heinäkuuta 2006 kello 20.54 (UTC)
No en. Ensinnäkin, mitäs erityisoikeuksia suomenkielisillä on, joihin viittaat? Toiseksi, viestistä ilmeni, ettei Tala tosissaan esittänyt mielipidettä, jonka mukaan noin pitäisi tehdä, vaan esitti hypoteettisen vertailun - silti koetat esim. Wikisitaateissa esittää tuon Talan mielipiteenä, eli vääristelet. Jaakko Sivonen 30. heinäkuuta 2006 kello 21.00 (UTC)
Kohta Anneli Jäätteenmäen kannattajat alkavat mölistä että heidän idolinsa sanomista vääristellään. Tala on noin sanonut useammankin lähteen mukaan ja kaikkiin on linkki. Sitaateissa ei yleensä edes ole linkkejä. Tässä on, ystävällismielisenä vastaantulon osoituksena. Eritysoikeuksista hae sanoilla Ahvenanmaa ja itsehallintolaki. Järjetöntä alkaa muokkaussota ennenkuin ottaa asioista selvää. --Frank 30. heinäkuuta 2006 kello 21.26 (UTC)
Tuon laittaminen sitaatiksi selittämättä taustaa (että kyseessä oli hypoteettinen sovellus Ahvenanmaan mallista, eikä mielipide) on silkkaa tahallista vääristelyä. Ei ihme, että Wikipediaa pidetään epäluotettavana lähteenä, kun täällä esiintyy tuollaista vääristelyä! --Jaakko Sivonen 30. heinäkuuta 2006 kello 21.31 (UTC)
Höpsistä, kaikki yksityisten nettisivuthan ne ovat epäluotettavia. Täällä on monia eri näkökantaa edustavia korjaajia, ja sivuhistorian voi tarkistaa. --Frank 30. heinäkuuta 2006 kello 21.34 (UTC)
Tuo on selvää vääristelyä siitä, mitä Tala on sanonut. Lisäsit kyllä viitteen ahvenanmaavertaukseen, mutta tavoittelemasi kuvan palvelemiseksi laitoit sen linkin viereen, et otsikkoon, joka olisi johdonmukainen paikka rehelliselle kirjoittajalle. --Mez 30. heinäkuuta 2006 kello 22.28 (UTC)
Otsikkoon? En ymmärrä mitä tarkoitat. Tee itse muutos ja katsotaan onko se asiallinen. --Frank 31. heinäkuuta 2006 kello 08.46 (UTC)
Tässä Frankille Ahvenanmaasta: "Visa Konttinen: Henkilökunta halusi opettaa lapsille suomenkieltä, ensiks laulujen ja leikkien kautta kerran viikossa. Sitten siitä nousikin aikamoinen meteli, sitten siellä kunnanvaltuustossa vai hallituksessa, kumpika se nyt oli. Mutta siinä kävi niin, että kun siitä otettiin sitten keskustelu, niin siellä kunnanhallituksessa sitten kiellettiin se suomenkielen, suomenkieliset laulut ja riimut ja sadut. Että tää on yksikielistä aluetta, että tällaistakin saattaa ilmetä.", "Gunnar Jansson: Koko Ahvenanmaan itsehallintojärjestelmä perustuu syrjintään." --Jaakko Sivonen 31. heinäkuuta 2006 kello 09.41 (UTC)
Ei kunnanhallituksilla eikä -valtuuistoilla ole tuollaista päätösvaltaa. Anna linkki päätökseen niin katsotaan sitten uudestaan. Mutta ota ensin selvillä mistä kunnasta oli kyse. Sehän on syrjintää jos noin on oikeasti käynyt. --Frank 31. heinäkuuta 2006 kello 09.43 (UTC)
Ota yhteyttä MOT-ohjelmaan tai tuohon Visa Konttiseen ja kysy. --Jaakko Sivonen 31. heinäkuuta 2006 kello 10.09 (UTC)
Ei tarvitse. Tiedän muutenkin etteivät kunnanvaltuustot tai hallitukset tuollaisia asioita käsittele. --Frank 31. heinäkuuta 2006 kello 18.43 (UTC)
Syytätkö siis MOT:ia ja Visa Konttista suoraan valehtelijoiksi? --Jaakko Sivonen 31. heinäkuuta 2006 kello 23.04 (UTC)
En vaan totean että on annettu vahvistamatonta tietoa tyyliin "sitten siellä kunnanvaltuustossa vai hallituksessa, kumpika se nyt oli" ja tiedän etteivät kyseiset instanssit käsittele tuollaisia asioita. Heillä on paljon asioita muutenkin käsiteltävinään. Sinä nyt takerrut tuohon yhteen epärelevanttiin lausahdukseen ihan kuin se olisi asiassa jotenkin oleellista. Näytä virallisia asiakirjoja ja säädöksiä. Löytyvät ne netistä jos osaa etsiä. Yritin itsekin etsiä mutta kun olematonta ei löydä. Se tässä on ongelmana. --Frank 1. elokuuta 2006 kello 05.40 (UTC)
Kyllä sinä syytät valehtelijaksi, jos et usko, että kumpikaan laitos olisi noin tehnyt. Tuskinpa Ahvenanmaan lilliputtikuntien kaikkia asiakirjoja ja päätöksiä internetissä on! --Jaakko Sivonen 1. elokuuta 2006 kello 14.26 (UTC)
Pienestä, sataprosenttisesti suomenkielisestä kunnasta lähtöisin olevana tiedän, että kyllä ne valtuustot ja hallitukset tekevät sellaisiakin päätöksiä, jotka ei aina oikein kestäisi päivänvaloa. Itseäni ovat tällaiset päätökset kiusanneet sen verran, että piti muuttaa paikasta pois. Mikä lienee oli tarkoituskin. Ja varmasti ei niistä päätöksistä mitään dokumenttia löydy. Kommentin jätti 81.197.72.48 (keskustelu – muokkaukset).

Sitaattikokoelma[muokkaa wikitekstiä]

Tala-sitaattikokoelman NPOV:isuudesta on keskusteltu Wikisitaateissa. --ML 10. elokuuta 2006 kello 08.58 (UTC)

Frank yritti levittää propagandaansa tämänkin artikkelin puolella, kun sitaattisivu on suojattu: http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Heikki_Tala&diff=1585550&oldid=1585532 --Jaakko Sivonen 5. syyskuuta 2006 kello 21.59 (UTC)

Linkki sitaatteihin poistettu, koska sitaattikokoelmaan on tungettu "keskeisiä ajatuksia" alkuperäisten tokaisujen sijaan. "Keskeiset ajatukset" eivät ole muillakaan sitaattisivuilla käytäntö. --Frank 17. syyskuuta 2006 kello 06.06 (UTC)

Lopeta Wikipedian vandalisointi, ole hyvä. Kukaan ei ole kiinnostunut sinun mielipiteistäsi, eikä sen perusteella poisteta linkkejä Sitaatteihin, sellaisen linkin on oltava aina, jos henkilöllä on sitaatteja siellä. --Jaakko Sivonen 17. syyskuuta 2006 kello 17.57 (UTC)
Ei suinkaan. Itse lisäsin tuon linkin alunperinkin, mutta poistin sen kun se oli muuttunut joksikin ihme Tala-fanien nuoleskelusivuksi. --Frank 17. syyskuuta 2006 kello 18.26 (UTC)
Sillä ei ole väliä kuka sen lisäsi: sen on oltava siinä, eikä sinulla ole mitään oikeutta poistaa sitä. --Jaakko Sivonen 17. syyskuuta 2006 kello 19.24 (UTC)

Talan kotisivut[muokkaa wikitekstiä]

Heikki Talan kotisivulla on tieto, että Tala on ostanut ihmisten henkilötietoja (päiväkirja 4.6.2008), miksi sitä ei anneta olla artikkelissa? --WR9rk09e4 16. elokuuta 2008 kello 03.51 (EEST)[vastaa]

Ihan turha tuosta on sössöttää täällä. Kyseessä olivat sitäpaitsi erään rikoksen esitutkintapöytäkirjat tapauksesta, joka liittyi kielipoliittiseen keskusteluun netissä. Mikset kertonut koko totuutta asiasta? --HTu 17. elokuuta 2008 kello 01.20 (EEST)[vastaa]
Kerro sinä totuus kun paremmin tiedät. Mistä rikoksesta oli kyse? --WR9rk09e4 17. elokuuta 2008 kello 17.44 (EEST)[vastaa]