Jeanine Mason

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jeanine Mason
Henkilötiedot
Syntynyt14. tammikuuta 1991 (ikä 33)
Miami, Florida, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä ja tanssija
Näyttelijä
Aktiivisena 2009-
Aiheesta muualla
www.jeaninemason.com
IMDb

Jeanine Marie Mason s. 14. tammikuuta 1991, (Miami Florida, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja tanssija. Mason tuli tunnetuksi vuonna 2019 alkaneesta sarjasta Roswell, New Mexico, jossa hän näyttelee pääroolia Liz Ortechonina.

Masonilla oli toistuva rooli tohtori Sam Bellona Greyn anatomiassa. Hän on esiintynyt myös elokuvissa Bunheads, Of Kings and Prophets, You're the Worst, Awkward, Major Crimes, NCIS: Los Angeles, CSI: Crime Scene Investigation ja Big Time Rush.

Masonista tuli ensimmäinen kuubalaisamerikkalainen, joka voitti Tanssi jos osaat -palkinnon.

Lavalla Mason nähtiin viimeksi Center Theatre Groupin vuonna 2017 ilmestyneessä Zoot Suit -elokuvassa, jonka ohjasi näytelmäkirjailija Demian Bichir.

Nuoruus ja koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mason syntyi Miamissa, Floridassa, ja varttui tanssisuuntautuneessa perheessä Pinecrestissä. Hänen molemmat vanhempansa ovat kuubalaissyntyisiä. Mason aloitti tanssiharjoittelunsa kolme-vuotiaana baletissa ja flamencossa, ja opiskeli jazzia, akrobatiaa, hip-hopia, modernia ja nykytanssia. Mason aloitti teatteri opinnot 11-vuotiaana yhteisön ja yläkoulun tuotannoilla. Muutettuaan Los Angelesiin, Kaliforniaan, Mason opiskeli teatteria samalla kun hän keskittyi elokuviin ja televisioon Michael Woolson Studiossa. Mason suoritti Bachelor of Arts in World Arts and Cultures ja valmistui cum laude -yliopistosta Kalifornian yliopistosta Los Angelesista keväällä 2014.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tanssi jos osaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

18-vuotiaana Mason kilpaili Tanssi jos osaat -ohjelman viidennellä kaudella, ja hänestä tuli kilpailun historian nuorin voittaja voittaen Brandon Bryantin, Kayla Radomskin ja Evan Kasprzakin. Kilpailun viiden ensimmäisen viikon ajan (Top 20 - Top 12) Mason työskenteli Phillip Chbeebin kanssa. Esityksen kuudennen viikon aikana (Top 10) Mason tanssi nykyaikaista Travis Wallin koreografiaa ja oli yhteistyössä Jason Gloverin kanssa. Myöhemmin Mason teki yhteistyötä myös Brandon Bryantin, Ade Obayomin, Evan Kasprzakin ja Kayla Radomskin kanssa. Masonia kehuttiin jatkuvasti hänen vahvoista ja monipuolisista suorituksistaan.

Syksyllä 2009 Mason kiersi Yhdysvaltoja Tanssi jos osaat -kilpailun kahdentoista parhaan tanssijan kanssa.

Näyttelijän ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tanssi jos osaat -ohjelman valmistumisen jälkeen Mason kiinnitti täyden huomionsa esitystaitojensa kanavoimiseen toiseen elinikäiseen rakkauteensa, näyttelemisen taitoon. Hänen näyttelijän uransa alkoi, kun Mason näytteli Nickelodeonin hittisarjan Big Time Rush Halloween-jaksossa. Sen jälkeen hän esiintyi Bling Ringissä, CSI: Crime Scene Investigationissa, The Fresh Beat Bandissa ja Hollywood Heightsissa ennen kuin hän päätyi toistuvaan Cozzette-rooliin ABC Familyn Bunheadsissä ja sai pääroolin Hot Messissä ja Deliriumissa. Hän on myös varannut rooleja elokuviin Major Crimes ja Secret Life of the American Teenager sekä useita pienempiä, itsenäisiä projekteja. Masonilla oli toistuva rooli ABC:n suositussa lääketieteellisessä draamassa Greyn Anatomia tohtori Sam Bellona.

Helmikuussa 2018 ilmoitettiin, että Masob esiintyisi Roswell, New Mexicon pilottijaksossa Liz Ortechona. CW tilasi sarjan 11. toukokuuta 2018.

Mason esiintyi 29. marraskuuta 2009 Dizzy Feet -gaalassa Los Angelesissa, Kaliforniassa Kodak Theatressa. Hän ja Jason Glover esittivät suositun nykyteoksensa "If It Kills Me", jonka koreografi oli Travis Wall ja joka alun perin esitti Top 10 -viikon SYTYCD:llä. Glover on kuvaillut Masonia "ainutlaatuiseksi. Et vain löydä hänen kaltaisiaan tanssijoita. Hänellä on kauniit linjat, hän on hauska ja karismaattinen, ja hänellä osaa eläytyä lavalla. Se ei näy ainoastaan hänen liikkeessään, vaan myös hänen kasvoissaan. Jeanine on loistava esiintyjä ja yksi suosikkiihmisistäni - ei vain ryhmässämme, vaan kaikista näkemistäni tanssijoista Gregory Hinesista Gene Kellyyn."

9. marraskuuta 2010 Mason esitti nykytanssin Mark Ballasin kanssa John Legendin "Tavalliset ihmiset" televisio-ohjelmassa Tanssii Tähtien kanssa.

Mason ja hänen sisarensa Alexis osallistuivat myös Tanssi jos osaat -sarjan kahdeksannen kauden koe-esiintymiseen ja pääsi viimeisiin sooloesityksiin ennen Top 20:tä Vegasissa.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva
Vuosi Nimi Rooli Huomioita
2014 Default Marcela
2016 El Empantanado (The Muddy) Heili
2017 The Archer Rebecca Rosinsky
2020 Christmas on the Square Felicity Sorenson
Televisio
Vuosi Nimi Rooli Huomioita
2010 Big Time Rush Muffy Jakso: "Big Time Halloween"
2011 The Fresh Beat Band Amy Jakso: "Step It Up"
2011 The Bling Ring Bosso Televisio elokuva
2011 CSI: Crime Scene Investigation Gween Seligson Jakso: "Brain Doe"
2012 Hollywood Heights Natalie 2 jaksoa
2013 Bunheads Cozzette 7 Jaksoa
2013 The Secret Life of the American Teenager Bebe Jaksoa: "Money for Nothin'"
2013 Major Crimes Heather Jakso: "Jailbait"
2014 Delirium Hana Tate Julkaisematon pilotti
2014 Awkward Shayne Jakso: "Prison Breaks"
2014 You're the Worst Dana Jakso: "Equally Dead Inside"
2014 NCIS: Los Angeles Bonnie Flores Jakso: "The Grey Man"
2016 Of Kings and Prophets Merav Päärooli; 9 jaksoa
2017 Searchers Juniper Televisio elokuva
2017 Ride Overshare Natalie Jakso: "Natalie"
2017 Daytime Divas Nick 2 jaksoa
2017 Criminal Minds Helen Pierce Jakso: "To a Better Place"
2017–18 Grey's Anatomy Dr. Sam Bello Toistuva rooli; 12 jaksoa
2018 Grey's Anatomy: B-Team ABC webseries; 3 jaksoa
2019–22 Roswell, New Mexico Liz Ortecho Päärooli
2020–tuotanto Trolls: TrollsTopia Minuet Sonata
2021 Grace and Frankie Dr. Green Jakso: "The Circumcision"


Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Jeanine Mason