Nuorten Ykköspesis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nuorten Ykköspesis
Pesäpalloliiton Logo
Pesäpalloliiton Logo
Laji Pesäpallo
Maa(t)  Suomi
Perustettu 2020 (pojat)
2022 (tytöt)
Joukkueita Pojat: 17
Tytöt: 16
Hallitseva mestari Pojat: Kouvolan Pallonlyöjät
Tytöt: Seinäjoen Maila-Jussit
Ylempi taso Nuorten Superpesis
Sivusto https://www.pesis.fi/kilpailu/sarjat/poikien-ykkospesis/

Nuorten Ykköspesis on Pesäpalloliiton alainen sarja, joka jakaantuu poikien ja tyttöjen sarjoihin. Se on Nuorten Superpesistä alempi sarja.

Poikien Ykköspesiksessä on kaudella 2024 mukana 21 joukkuetta ja Tyttöjen Ykköspesiksessä 21 joukkuetta.[1]

Poikien Ykköspesis perustettiin vuonna 2020 B-poikien SM-sarjan tilalle, kun Pesäpalloliitto päätti yhdistää A- ja B-pojat yhdeksi ikäluokaksi.[2] Tyttöjen Ykköspesis perustettiin vuonna 2022 kokonaan uutena sarjana.[3]

Sarjajärjestelmä 2024[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poikien Ykköspesis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poikien Ykköspesiksen joukkueet on jaettu kolmeen lohkoon. Runkosarja pelataan lohkon sisällä kolminkertaisena sarjana A- ja C-lohkossa, sekä kaksinkertaisena sarjana B-lohkossa. Ottelumäärä joukkuetta kohden on A- ja C-lohkoissa 15, sekä B-lohkossa 16. Yksittäisen ottelun otteluaika on 4+4. Samana päivänä pelattavien turnausotteluiden otteluaika on 3+3. Lopputurnaukseen etenevät lohkovoittajat sekä kilpailumääräysten mukaisesti paras lohkokakkonen. Lopputurnauksessa pelataan välierät ja mitaliottelut. Lopputurnauksen järjestää kilpailumääräysten mukaisesti paras lohkovoittaja.[1]

Tyttöjen Ykköspesis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyttöjen Ykköspesiksen joukkueet on jaettu kolmeen lohkoon. Runkosarja pelataan lohkon sisällä kaksinkertaisena sarjana A- ja B-lohkoissa sekä kolminkertaisena sarjana C-lohkossa. Ottelumäärä joukkuetta kohden on A-lohkossa 12, B-lohkossa 14 ja C-lohkossa 15. Yksittäisen ottelun otteluaika on 4+4. Samana päivänä pelattavien turnausotteluiden otteluaika on 3+3. Lopputurnaukseen etenevät lohkovoittajat sekä kilpailumääräysten mukaisesti paras lohkokakkonen. Lopputurnauksessa pelataan välierät ja mitaliottelut. Lopputurnauksen järjestää kilpailumääräysten mukaisesti paras lohkovoittaja.

Joukkueet 2024[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pojat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet:[1]

Tytöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet:[1]

Katso Myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Nuorten Ykköspesis Pesäpalloliitto. Viitattu 1.6.2024.
  2. anttikallio: Poikien Ykköspesiksen otteluohjelma julkaistu – mukana komeasti 14 joukkuetta! Pesäpalloliitto. 26.1.2021. Viitattu 1.6.2024.
  3. anttikallio: Ilmoittautuminen B-ikäisten sarjoihin käynnissä – tyttöjen Ykköspesis uusi sarjavaihtoehto! Pesäpalloliitto. 18.11.2021. Viitattu 1.6.2024.