Keskustelu:Manne (sana)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Olisko tämä vain Wikisanakirjaan kuuluva sananselitys?

Mikäli kuin tällaisesta slangisanasta pitää edes olla artikkeli, eikö tähän kuuluisi myös maininta sanan etymologiasta? Vai onko sitä pystytty edes selvittämään? Johtuuko nimitys etunimestä Manne, kenties jonkun syystä tai toisesta erityistä huomiota kiinnittäneen romanimiehen nimestä, vai jostakin aivan muusta, kenties jopa jostakin romanikielen sanasta?

Onko nimitys edes kovin vanha? Ainakaan Nykysuomen sanakirjassa sanaa ei edes ole, 1970-luvun lopulla ilmestyneessä Nykyslangin sanakirjassa kylläkin. Sielläkään ei sanan alkuperästä sanota mitään, monen muun slangisanan osalta kylläkin.

Vaikka tällaisen ilmaisun tarkoitetta ei tietenkään ole "virallisesti" määritelty, voisi sitä paitsi kysyä, tarkoittaako se, kuten artikkelissa nyt sanotaan, ainoastaan Suomen romaneja, vai ylipäänsä kaikkia romaneja, asuivatpa he missä maassa tahansa. Ainakaan Nykyslangin sanakirjassa ei sanota, että se tarkoittaisi nimenomaan Suomen romaneja. Muistaakseni olen kyllä joskus, ainakin sivusta, kuullutkin jonkun ulkomaanmatkalta palanneen kertoilleen jotakin sikäläisistä "manneista". -KLS (keskustelu) 26. maaliskuuta 2014 kello 08.07 (EET)[vastaa]