Andy Sugden

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Andy Sugden
Näyttelijä(t) Kelvin Fletcher
Kesto 1996-2016
Ensi-
esiintyminen
4. heinäkuuta 1996 (UK)
Henkilötiedot
Ammatti maanviljelijä
Sukupuoli mies
Asuinpaikka Butlerin tila (Butlers Farm)
Suhteet
Vanhemmat Billy Hopwood (isä)
Jack Sugden (adoptioisä)
Sarah Sugden (adoptioäiti)
Sisarukset Daz Eden (velipuoli)
Robert Sugden (adoptioveli)
Victoria Sugden (adoptiosisko)
Puoliso(t) Katie Addyman (2004-) (UK)
Lapset Sarah Sugden
Jack Sudgen

Andrew "Andy" Sugden (ent. Hopwood) on kuvitteellinen henkilö saippuasarja Emmerdalessa. Häntä esittää Kelvin Fletcher.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun kymmenvuotias Andy Hopwood saapui Emmerdaleen, kauhea lapsuus oli jättänyt jälkensä häneen. Hänen onnensa kuitenkin kääntyi kun Sugdenin perhe otti hänet sijaislapseksi. Hänellä kesti kauan aikaa sopeutua perheeseen, ja juuri kun hän alkoi tuntea olonsa hyväksytyksi, hänen vankilassa ollut isänsä Billy saapui Emmerdaleen. Andy muuttikin takaisin isänsä luo rähjäiseen asuntovaunuun.

Postiryöstö/Vic Windsorin kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Billy alkoi kuitenkin suistua vanhoille tavoilleen - varasteluun. Billyn rikospuuska päättyi tragediaan kun hän aseellisesti ryösti kylän postitoimiston joulupäivänä 1998 (UK). Tapaus johti Vic Windsorin kuolemaan ja Windsorien perheen suureen suruun. Andy oli tapahtumista hyvin järkyttynyt, ja muutti takaisin Sugdeneille.

Takaisin Sugdeneilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jack ja Sarah Sugdenin avioliitto oli särkymäisillään ja vaikka he adoptoivat Andyn, avioliitto päättyi eroon Sarahin ja Richie Carterin suhteen tullessa yleiseen tietoon. Raivostunut Jack kielsi Sarahia tapaamasta lapsia, aiheuttaen Andylle ahdistusta jota Jackin rahahuolet pahensivat. Kun Andy kuuli Jackin toivovan jonkin syttyvän tuleen että he saisivat vakuutusrahoja, Andy sytytti heinäladon tuleen.

Sarah ja Richie olivat sisällä heinäladossa keskustelemassa tulevaisuudestaan. Sarah kuoli mutta Richie pääsi pois ladosta ja syytti Jackia murhasta. Hän kuitenkin perui syytteensä tajutessaan että Andy oli syyllinen, ei Jack.

Suhde Katie Addymaniin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Andyn ensimmäinen tyttöystävä oli luokkatoveri Katie Addyman. Andy ei kuitenkaan tiennyt, että hänen adoptioveljensä Robert Sugden tiesi Andyn olevan syyllinen Sarahin kuolemaan. Robert vannoi kostavansa tämän, varsinkin kun Andy kiusasi Robertia siitä ettei hänellä ollut tyttöystävää.

Andyn ja Katien suhde muuttui nopeasti vakavaksi, ja Katien isä Brian vaati heidän lopettavan suhteensa. Andy ja Katie tapailivat salaa ja tulivat siihen tulokseen, että jos heillä olisi vauva, he saisivat olla yhdessä. Katie tulikin raskaaksi ja he olivat onnellisia, mutta alkuhuuman laannuttua Andy ehdotti abortin tekemistä. Katie loukkaantui ja muutti äitinsä luo asumaan. He kuitenkin sopivat pian ja Katie muutti takaisin isänsä luo. Pian he muuttivat tyhjilleen jääneelle Butlerin tilalle vuokralle ja he olivatkin tyytyväisiä elämäänsä, kunnes Katie sai keskenmenon. He kuitenkin pysyivät yhdessä ja alkoivat suunnitella häitä.

Katien syrjähyppy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katie oli kuitenkin kyllästynyt elämäänsä tilalla. Hän ja Robert Sugden tulivat läheisemmiksi ja aloittivatkin salasuhteen. Andy ei auttanut asiaa vuokraamalla huoneen tilalta Robertille ja tämän tyttöystävälle Donnalle. Heidän suhteensa jatkui huolimatta siitä, että Andyn velipuoli Daz sai tietää suhteesta. Daz kertoi Andylle, mutta Robert ja Katie kielsivät asian. Andy luuli Dazin valehtelevan ja käski Dazin muuttaa pois. Katie huomasi tehneensä virheen naidessaan Andyn ja hän tunnusti suhteensa Robertiin.

Andy meni petoksesta suunniltaan ja haki haulikon ja alkoi ammuskella kotonaan. Hän aikoi lopuksi ampua myös itsensä, mutta Jack sai puhuttua miehen järkiinsä. Sen jälkeen Andy päätti mennä ampumaan Robertin tämän asuntovaunulle, mutta osuikin vahingossa Jackiin. Jack toipui täysin, mutta ei halunnut olla enää missään tekemisissä Andyn kanssa. Andy palasi velipuolensa Dazin kanssa Butlerin tilalle ja otti sukunsa kanssa riitaantuneen Cain Dinglen asumaan kanssaan. Myöhemmin myös Cainin tytär Debbie muutti tilalle asumaan.

Suhde Debbie Dingleen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuori Debbie alkoi flirttailla Andylle aina Cainin ollessa poissa kotoa. Andy oli imarreltu saamastaan huomiosta ja he alkoivatkin seurustella salassa. He luulivat olevansa rakastuneita, mutta kun Dinglen perhe teki selväksi mitä mieltä he olivat alaikäisen tytön ja aikuisen miehen seurustelusta, Andy tuli toisiin ajatuksiin. Cain käski Andyn pitää näppinsä erossa Debbiestä, tai hän houkuttelisi Dazin rikoksen poluille. Andy päätyi suojelemaan veljeään ja Cain ja Debbie muuttivat takaisin Toivonlähteen tupaan muiden Dinglejen kanssa.

Sarah-vauva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Andy oli vapailla markkinoilla kunnes hän tapasi Libby Charlesin. Juuri kun heidän seurustelustaan oli tulossa vakavaa, Andy sai tietää että Debbie oli synnyttänyt Andyn lapsen. Järkytyksestä huolimatta Andy rakasti isänä olemista ja teki sovinnon Debbien kanssa. Sopu ei kuitenkaan säilynyt kauan, eikä Cainkaan pitänyt uuden sovun löytymisestä, ja Andy joutui tyytymään vain vierailuaikoihin saadakseen nähdä tytärtään. Debbie ei kuitenkaan pitänyt uudesta roolistaan äitinä ja huomatessaan että Robertkin halusi hänet vain koska hänellä oli Andyn tytär, hän ei enää jaksanut.

Kun Dinglen ja Sugdenin perhe kokoontuivat Sarahin kastejuhlaa varten, Debbie antoi vauvansa omalle kasvattiäidilleen Emily Kirkille, joka otti vauvan mukaansa ja lähti kylästä. Kun Andy tajusi mitä Debbie oli tehnyt, hän meni suunniltaan. Hän ja Jack lähtivät Emilyn perään mutta eivät saaneet häntä kiinni.

Andyn ja Katien sopu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Andy hätääntyi kuullessaan Katien joutuneen auto-onnettomuuteen ja riensi sairaalaan katsomaan tätä. Katie oli koomassa ja Katien isä, joka oli ollut myös autossa, oli kuollut. Katie toipui onnettomuudesta täysin ja Andy ja Katie, jotka olivat edelleen naimisissa, huomasivat edelleen välittävän toisistaan ja tekivät sovinnon. Jack ja Diane olivat ihmetyksissään, mutta Daz ei voinut hyväksyä asiaa. Hän yrittikin saada Andyn muuttamaan mieltään ja epäonnistuttuaan hän muutti pois tilalta Jackin ja Dianen luo. Vähän ajan päästä Daz kuitenkin muutti takaisin Butlerin tilalle, mutta teki kaikkensa tuhotakseen Andyn ja Katien onnen. Daz oli vakuuttunut, että Katie pettäisi Andyä taas ja suuteli Katieta todistaakseen sen. Katie ei ajatellut asian tulevan esille ja he sopivat etteivät kumpikaan kertoisi asiasta Andylle. Sitten Dazin äiti Denise Eden ilmaantui kylään ja pyysi Dazia muuttamaan takaisin asumaan hänen kanssaan, vannoen että oli muuttunut, Daz suostui pyyntöön koska ei tullut toimeen Katien kanssa. Andy ei ollut muutosta iloissaan, mutta ei voinut luopua Katiesta Dazin vuoksi.

Suhde Jo Stilesin kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jo Stiles oli muuttanut Butlerin tilalle alivuokralaiseksi jäätyään asunnottomaksi kun Jean, Dawnin äiti, heitti hänet ulos maksamattomien vuokrien takia. Jo nautti Andylle flirttailusta varsinkin kun hän huomasi kuinka se vaivasi Katieta. Andy ei kuitenkaan aluksi ottanut flirttailuja edes tosissaan.

Andy tuli pian vainoharhaiseksi ja luuli että Katie pettää häntä Jamie Hopen kanssa. Kuin kostoksi hän vastasi Jon flirttailuun ja he päätyivätkin samaan sänkyyn. Suhde ei kestänyt kauan sillä Andy käytti Jota vain hyväkseen tasatakseen puntit Katien Robert-seikkailun jälkeen. Jo oli kuitenkin ehtinyt jo rakastua Andyyn ja manipuloi ja juonitteli asiat niin, että Andy ei voinut käskeä Jota muuttamaan pois, vaikka olisi halunnutkin.

Daz oli palannut takaisin kylään ja näki Andyn ja Jon heinäladossa kuhertelemassa. Hän kertoi asiasta Andylle ja Andy vannotti tätä olemaan kertomatta Katielle. Daz kertoi asiasta kuitenkin Jackille ja Dianelle, jotka tekivät myös kaikkensa saadakseen Jon lähtemään Butlerin tilalta.

Sarah-vauvan paluu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marraskuussa 2008 (Britanniassa lokakuussa 2006) Daz löysi tilan pihalta pikku Sarahin ja joitain hänen tavaroitaan, muun muassa kirjan, jossa oli valokuvia ja ohjeita mistä Sarah pitää ja ei pidä. Andy ei halunnut kenenkään muun tietävän Sarahin paluusta ja vannottikin Dazia, Jota ja Katieta pysymään hiljaa, peläten että Dinglet kuulevat ja haluavat Sarahin itselleen. Daz kuitenkin kertoi Jackille ja Dianelle, ja Katie uudelle liikekumppanilleen Perdylle.