Pete Wentz

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pete Wentz

Peter "Pete" Lewis Kingston Wentz III (s. 5. kesäkuuta 1979 Wilmette, Illinois) on yhdysvaltalaisen pop-punkyhtye Fall Out Boyn basisti, sanoittaja ja taustalaulaja.

Ura musiikin parissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wentz on perustanut levy-yhtiön nimeltä Decaydance Records, jolle levyttävät muun muassa Panic! at the Disco, Gym Class Heroes, October Fall, Cobra Starship, Lifetime ja The Cab. Hänen entisen yhtyeensä nimi oli Arma Angelus. Clandestine Industriesin, Decaydance Recordsin ja Bartskull Filmsin logo "the Batskull" on tatuoitu Wentzin alavatsaan. Pete Wentz ja Fall Out Boy esiintyivät myös useaan otteeseen Tunteet pelissä -televisiosarjan kolmannella tuotantokaudella.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helmikuussa 2005 Wentz yritti itsemurhaa lääkkeillä ja vietti tapahtumien jälkeen viikon sairaalassa. Myöhemmin hän kommentoi itsemurhayritystään: "Eristin itseäni yhä enemmän ja enemmän. Ja mitä enemmän eristin itseäni, sitä yksinäisemmäksi tunsin itseni. En nukkunut ollenkaan. Halusin vain sulkea pääni pois päältä, halusin vain lopettaa asioiden ajattelemisen kokonaan." Pian Wentzin itsemurhayrityksestä kirjoitettiin kappale "7 Minutes In Heaven", ja se julkaistiin Fall Out Boyn levyllä From Under the Cork Tree. Wentz muutti tapahtuman jälkeen takaisin kotiin vanhempiensa luokse.

Wentzillä on todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö. Hän on kirjoittanut kirjan The Boy With the Thorn in His Side, joka perustuu hänen lapsena näkemiinsä painajaisiin. Hänellä on levy-yhtiön lisäksi toinenkin oma yritys, Clandestine Industries, joka myy muun muassa vaatteita.

Maaliskuussa 2006 Wentzin alastonkuvat levisivät nettiin LiveJournal-juorulehden nettisivuille. Fall Out Boyn nettisivulla hän kertoi: "Voituani pahoin tästä asiasta noin 24 tunnin ajan, olen valmis nauramaan asialle." Fall Out Boyn "This Ain't a Scene It's an Arms Race" -musiikkivideossa vihjaillaan näihin tapahtumiin.

Wentz avasi oman yökerhonsa Angels&Kingsin ovet 30. elokuuta 2007. Wentz on biseksuaali.

Wentz ja laulaja Ashlee Simpson (nyk. Simpson-Wentz) alkoivat seurustella syksyllä 2006. He kihlautuivat huhtikuussa 2008 ja avioituivat 18. toukokuuta 2008.[1] Heillä on 20. marraskuuta 2008 syntynyt poika.[2] Pari kuitenkin erosi marraskuussa 2011. Simpson jätti erohakemuksen helmikuussa sovittamattomiin erimielisyyksiin vedoten. Lopullinen eropäivämäärä oli 22. marraskuuta. Nykyään Wentz seurustelee mallina työskentelevän Meagan Camperin kanssa. Syyskuussa 2014 Camper synnytti parin ensimmäisen yhteisen lapsen.

Pete on avannut huhtikuun lopullamilloin? oman punk-kauneussalongin. Salonki on hänen kotikaupungissaan, Chicagossa, ja sen nimi on The Clandestine Industries Salon.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ashlee Simpson, Pete Wentz exchange wedding vows 18. toukokuuta 2008, CNN
  2. Laudadio, Marisa: It's a Boy for Ashlee & Pete! People. 21.11.2008. Viitattu 10.2.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]