Steven Kampfer

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Steven Kampfer
Henkilötiedot
Syntynyt24. syyskuuta 1988 (ikä 35)
Ann Arbor, Michigan, Yhdysvallat
Kansalaisuus  Yhdysvallat
Jääkiekkoilija
Pelipaikka puolustaja
Maila oikea
Pituus 180 cm
Paino 90 kg
Seura
Seura Arizona Coyotes
Sarja NHL
Pelaajaura
Pääsarjaura 2010–
Aik. seurat Minnesotan yliopisto (NCAA)
Minnesota Wild (NHL)
Houston Aeros (AHL)
Iowa Wild (AHL)
Florida Panthers (NHL)
San Antonio Rampage (AHL)
New York Rangers (NHL)
Hartford Wolf Pack (AHL)
Boston Bruins (NHL)
Providence Bruins (AHL)
Ak Bars Kazan (KHL)
Grand Rapids Griffins (AHL)
NHL-varaus 93. varaus, 2007
Anaheim Ducks

Steven Allan "Steve" Kampfer (s. 24. syyskuuta 1988) on yhdysvaltalainen jääkiekkoilija, joka pelaa NHL-seura Arizona Coyotesin organisaatiossa. Hän on Anaheim Ducksin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2007.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kampfer Boston Bruinsin paidassa vuonna 2012.

2. maaliskuuta 2010 Anaheim Ducks kauppasi Kampferin Boston Bruinsiin vaihdossa neljännen kierroksen varaukseen. Bruins teki hänen kanssaan kolmen vuoden mittaisen tulokassopimuksen ja lähetti hänet farmijoukkue Providence Bruinsiin loppukaudeksi 2009–2010.

Kampfer aloitti kauden 2010–2011 AHL:ssä Providencessa, mutta sai joulukuussa kutsun NHL:ään Mark Stuartin loukkaannuttua. Hän teki debyyttinsä 9. joulukuuta 2010. Hän pelasi 19 vaihtoa ja sai 13:50 jääaikaa Bostonin 5–2 -kotivoitossa New York Islandersista.

Kampferin ensimmäinen NHL-piste syntyi hänen kolmannessa ottelussaan 15. joulukuuta Buffalo Sabresia vastaan. Ensimmäisen maalinsa hän iski 28. joulukuuta Tampa Bay Lightningia vastaan. Ensimmäisen useamman pisteen ottelun hän pelasi 13. tammikuuta 2011 Philadelphia Flyersia vastaan, kun sai syöttöpisteen sekä teki itse voittomaalin, kun ottelua oli jäljellä 1:14. Hänet valittiin myös ottelun ykköstähdeksi.

Kampferin korkea keskimääräinen jääaika ensimmäisissä 17 ottelussa kertoi valmennuksen luottavan häneen ylivoimalla ja puolustuksessa. Kampfer sai pysyvämmän roolin NHL-kokoonpanossa, kun puolustaja Mark Stuart vaihdettiin Atlanta Thrashersin keskushyökkääjä Rich Peverleyhyn.

Kampfer kärsi polvivamman 9. huhtikuuta 2011 pelatessaan AHL:ssä Providencen riveissä ja oli loppukauden sivussa. Hän ei tämän vuoksi voinut palata Bostoniin edustamaan joukkuetta, pudotuspeleissä, joissa se voitti Stanley Cupin. Kampfer pelasi kauden aikana 38 NHL-ottelua, mikä ei riittänyt siihen, että hänen nimensä olisi kaiverettu Stanley Cup -pokaaliin. Boston teki NHL:lle vetoomuksen Kampferin ja loukkaantuneen Marc Savardin nimien lisäämisestä pokaaliin. Savardin nimi lisättiin, mutta Kampferin ei, koska hän pelasi ensimmäisen neljäsosan kaudesta farmijoukkueessa, kyseessä oli hänen ensimmäinen NHL-kautensa, eikä hän ollut pelannut otteluakaan pudotuspeleissä. Boston antoi kuitenkin Kampferille Stanley Cup -sormuksen ja hän oli mukana joukkueen virallisessa mestaruuskuvassa.

Vuoden 2012 vaihtojen takarajapäivänä Kampfer kaupattiin Bostonista Minnesota Wildiin vaihdossa puolustaja Greg Zanoniin.

1. heinäkuuta 2014 Kampfer siirtyi yhden vuoden mittaisella kaksisuuntaisella sopimuksella New York Rangersiin, josta hänet 6. lokakuuta kaupattiin Andrew Yoganin kanssa Florida Panthersiin vastineeksi Joey Crabbista.

Toukokuussa 2022 Kampfer teki Detroit Red Wingsin kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Steven Kampfer