Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin
Torka aldrig tårar utan handskar
Tyyli draama
Kestoaika 60 min / jakso
Pääosissa Adam Lundgren
Adam Pålsson
Simon J. Berger
Alkuperämaa Ruotsi
Alkuperäiskieli ruotsi
Verkko SVT, Ruotsi
Yle Fem, Suomi
Esitetty 8. lokakuuta 2012 (Ruotsissa) –
Tuotantokausia 1
Jaksoja 3
Tuotanto
Ohjaaja(t) Simon Kaijser
Käsikirjoittaja(t) Jonas Gardell
Säveltäjä(t) Andreas Mattsson
Leikkaaja(t) Agneta Scherman
Simon Kaijser
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin (ruots. Torka aldrig tårar utan handskar) on kirjailija Jonas Gardellin samannimiseen trilogiaan pohjautuva kolmiosainen draamasarja. Sen tapahtumat sijoittuvat tukholmalaiseen homoyhteisöön 1980-luvun Ruotsissa, jolloin AIDS saapui maahan.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisessä jaksossa Rakkaus (ruots. Kärleken) 19-vuotias Rasmus muuttaa opiskelemaan Tukholmaan. Pian hän tutustuu kaupungin homoyhteisöön ja tapaa Paulin. Paulin oven taakse ilmestyy Benjamin, joka on Jehovan todistaja. Paul näkee Benjaminista heti, että tämä on homoseksuaali. Paulin joulupöydässä Rasmus ja Benjamin tutustuvat toisiinsa, ja he rakastuvat.

Toisessa jaksossa Sairaus (Sjukdomen) Rasmus ja Benjamin muuttavat yhteen. AIDS leviää homomiesten keskuudessa, ja Rasmus saa tietää olevansa HIV-positiivinen. Benjamin päättää tukea Rasmusta, ja hän kertoo vanhemmilleen olevansa homoseksuaali ja jättävänsä seurakunnan. Perhe ja seurakunta alkavat karttaa häntä.

Kolmas jakso Kuolema (Döden) keskittyy Paulin ja Rasmuksen kuolemaan. Rasmuksen vanhemmat ovat tulleet poikansa luo Tukholmaan. He kieltävät Benjamia järjestämästä Rasmuksen hautajaisia, vaikka ovat kohdelleet häntä kuin omaa lasta. Jaksossa nähdään Benjamin yli 20 vuoden jälkeen.