Keskustelu käyttäjästä:Simpsonit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hei Simpsonit ja Tervetuloa Wikipediaan!
Tässä muutama linkki, joista voi olla hyötyä:
Wikipedia Tyyliopas artikkeleiden tekoon Mistä lisää tietoa?

Käytäntöjä

Lisäohjeet

Muita hyödyllisiä sivuja

Mikäli mieleesi tulee kysymyksiä, joihin ei ole suoraa vastausta tässä viestissä, voit rohkeasti kirjoittaa kysymyksesi kahvihuoneen aihetta käsittelevälle sivulle tai kirjoittaa viestin keskustelusivulleni (löydät keskustelusivulleni painamalla nimimerkkini linkkiä ja valitsemalla tämän jälkeen sivun yläosasta ”keskustelu”-välilehden).
Welcome to the Finnish Wikipedia! Don't speak Finnish?

--Nikita 7. lokakuuta 2007 kello 10.25 (UTC)

Kiitos yrityksestäsi parantaa Wikipedian sisältöä! Valitettavasti lisäyksesi oli lähteen suoraa kopiointia, joten se jouduttiin poistamaan tai merkitsemään roskaksi. Ethän tuo tänne toisten tekemää tai muutakaan tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia. Jos jostakin muualta tuomasi materiaalin tekijänoikeudet ovat sinulla itselläsi, ilmoitathan siitä aina lisäyksen tehdessäsi yhteenveto-kentässä. Joka tapauksessa tervetuloa Wikipediaan!J 7. lokakuuta 2007 kello 15.19 (UTC)

Ennätystehdas[muokkaa wikitekstiä]

Mitäs tämä mukamas meinaa? Artikkelin osienkiin tyhjentäminen ei ole sallittua. Jos jatkat, tulkitsen ne vandalismiksi. --Eetvartti 29. lokakuuta 2007 kello 15.57 (UTC)

Wikipedian käytännön mukaan keskustelusivuja ei saa tyhjentää. Ainoastaan henkilökohtaiset hyökkäykset voidaan poistaa keskustelusivuilta. Keskustelusivun toistuva tyhjentäminen voidaan tulkita vandalismiksi ja muokkausoikeutesi voidaan poistaa. --Harriv 29. lokakuuta 2007 kello 15.59 (UTC)

Jos aiot luoda Olli Hokkasesta artikkelia, se ei onnistu, sillä artikkeli on jo äänestetty poistettavaksi: Wikipedia:Poistettavat sivut/Olli Hokkanen. --Nikita 29. lokakuuta 2007 kello 16.00 (UTC)

  • Roskamalline. –str4nd (jutskaa) 23. marraskuuta 2007 kello 12.17 (UTC)

Esikatselu (+suora kopiointi)[muokkaa wikitekstiä]

Kiitos yrityksestäsi laajentaa Wikipedian sisältöä! Voisitko vastedes käyttää Esikatsele-painiketta, joka löytyy muokkauslaatikon alta. Siten voit katsella muokkauksiasi ennen sen tallentamista eikä esimerkiksi Toiminnot:Tuoreet muutokset -sivu täyttyisi yhtä artikkelia koskevista muutoksista. Kiitos!

Lisäksi muistutan, ettei ole hyvien tapojen mukaista kopioida toisen käyttäjän tuottamaa sisältöä hänen käyttäjäsivultaan (tässä tapauksessa käyttäjäsivultani). –str4nd (jutskaa) 23. marraskuuta 2007 kello 12.43 (UTC)

Poistin lisäämäsi kuvan artikkelista, sillä se on tekijänoikeudella suojattu. Siten sitä voi käyttää vain kuvan henkilöä käsittelevässä artikkelissa. --albval 23. marraskuuta 2007 kello 13.05 (UTC)

Niin ja edelleen: olisitko hyvä ja käyttäisit esikatselua (josta jo str4nd muistutti) --albval 23. marraskuuta 2007 kello 13.07 (UTC)
  • Sotkemista. –str4nd (jutskaa) 25. marraskuuta 2007 kello 12.33 (UTC)
Varoitus kuvan poistamisesta Kun latasit kuvan Koivisto.jpg, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, kuva tullaan poistamaan. Lisätietoja voi löytyä kuvan sivulta. Tarkista myös muiden tallentamiesi kuvien tiedot.

str4nd (jutskaa) 25. marraskuuta 2007 kello 17.29 (UTC)


Varoitus kuvan poistamisesta Kun latasit kuvan Kuva-Bishai Mike 07 01 Ilves.jpg, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, kuva tullaan poistamaan. Lisätietoja voi löytyä kuvan sivulta. Tarkista myös muiden tallentamiesi kuvien tiedot.

Nro92 25. marraskuuta 2007 kello 17.31 (UTC)

Test5 – Rikoit tekijänoikeuksia[muokkaa wikitekstiä]

Kiitos yrityksestäsi parantaa Wikipedian sisältöä! Valitettavasti lisäyksesi oli lähteen suoraa kopiointia, joten se jouduttiin poistamaan tai merkitsemään roskaksi. Ethän tuo tänne toisten tekemää tai muutakaan tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia. Jos jostakin muualta tuomasi materiaalin tekijänoikeudet ovat sinulla itselläsi, ilmoitathan siitä aina lisäyksen tehdessäsi yhteenveto-kentässä. Joka tapauksessa tervetuloa Wikipediaan!Johney (keskustelu) 25. marraskuuta 2007 kello 19.13 (UTC)

Sitaattikuvien käyttö[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Televisiosta otettujen sitaattikuvien käyttö on sallittua ainoastaan roolihahmoja käsittelevissä artikkeleissa (esim. Ismo Laitela), ei näyttelijöitä käsittelevissä artikkeleissa (Esko Kovero). Siksi kumosin muokkauksesi. --George EsayasTM 25. joulukuuta 2008 kello 18.26 (EET)[vastaa]

Hei, tallensit Wikipediaan tiedoston Tiedosto:Konstanurmi.jpg tekijänoikeuslain sitaattioikeuden nojalla. Tiedoston tiedot olivat kuitenkin puutteelliset tai virheelliset.

Tiedoston tiedot -malline
Lähde Jos olet itse teoksen tekijä, merkitse kohtaan ”oma teos” tai vastaava. Muussa tapauksessa merkitse, miltä verkkosivulta, kirjasta tai vastaavasta kuva on. Lähde on välttämätön tieto silloin, kun kuvalle on merkitty vapaa käyttöoikeus, mutta kuva ei ole tallentajan oma teos. Se on tekijänoikeuslain mukaan välttämätön myös silloin, kun kuvaa käytetään sitaattioikeuden perusteella. Muistathan merkitä lähteen tarkasti.
Päiväys Ajankohta, jolloin teos on luotu tai julkaistu. Päiväys ei tarkoita tiedoston tallentamisajankohtaa Wikipediaan. Kentän voi jättää tyhjäksi, ellei tietoa ole saatavilla.
Tekijä Tekijä (tekijät) on henkilö, joka on luonut teoksen. Jos ei tekijästä tiedetä muuta, tekijäksi tulee ilmoittaa se henkilö, jonka nimi on ilmoitettu julkaistun teoksen yhteydessä. Teoksella voi olla myös useita tekijöitä. Jos tekijää ei ole mainittu eikä se ole muuten tiedossa, on ilmoitettava tieto julkaisijasta tai kustantajasta ”tekijänoikeuksien haltija” -parametrissa.
Tekijänoikeuksien haltija Kun tekijää ei ole mainittu teoksen yhteydessä, tulee mainita julkaisija tai kustantaja. Koska julkaisija tai kustantaja eivät ole tekijöitä, älä käytä ”tekijä”-tietoa. Sekä tekijää että kustantajaa tai julkaisijaa ei ole tarpeellista eikä teknisesti mahdollista kertoa.
Käyttöoikeus
Käyttöoikeudesta kertova malline Oikean lisenssin kertomiseksi sinun tulee valita myös käyttöoikeudesta kertova malline. Mallineeseen tulee määrittää myös artikkeli, jossa sitaattioikeuden alaista tiedostoa käytetään. Esimerkiksi logon tapauksessa tulee merkitä malline seuraavasti: {{Logo|käytettävä artikkeli}}

Korjaathan tiedot mahdollisimman pian ja muistathan myös jatkossa noudattaa Wikipedian käytäntöjä.

Moi! Merkitsin korjattavat tiedot kuvan tietojen koodiin. kallerna 14. tammikuuta 2009 kello 16.28 (EET)[vastaa]

Sama juttu tiedoston Heidiaaltonen.jpg kanssa. kallerna 14. tammikuuta 2009 kello 16.31 (EET)[vastaa]
Ja tiedoston Sebastianvuorela.jpg kanssa. kallerna 14. tammikuuta 2009 kello 16.32 (EET)[vastaa]