Keskustelu käyttäjästä:Pisces

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

No heippa vaan... Päätin viimein kirjautua tänne, vaikka olinkin kirjoittanut kymmeniä artikkeleita ennen tätä Wikipediaan (lähinnä elokuviin ja näyttelijöihin liittyviä). Joten jos on jotain kommentoitavaa niin tänne vaan. --Pisces 2. kesäkuuta 2006 kello 06.04 (UTC)

Muistathan allekirjoittaa kaikki keskusteluviestisi sekä äänesi äänestyksissä. Se tekee keskustelujen seuraamisesta helpompaa. Allekirjoituksen voi lisätä helposti klikkaamalla tekstinmuokkausruudun yläpuolella olevan työkalurivin toiseksi viimeistä kuvaketta, tai kirjoittamalla ~~~~ (neljä tildeä). --Hsuvanto 16. kesäkuuta 2006 kello 16.19 (UTC)

Liivin kielen näyte[muokkaa wikitekstiä]

Lisäsit kielinäytteen artikkeliin Liivin kieli. Onko sen käyttöön saatu tekijän lupa? --Hippophaë 22. kesäkuuta 2006 kello 19.57 (UTC)

Otin sen englanninkielisestä Wikipediasta... --Pisces 6. heinäkuuta 2006 kello 12.37 (UTC)

Etelä-Afrikka[muokkaa wikitekstiä]

Hei, kysymyksesi ei oikein kuulu tuonne vertaisarviointiin, mutta laajennustoiveen voit esittää täällä. Koska tuota ei kuitenkaan kukaan lue, voit ehkä ehdottaa sivua viikon yhteistyöartikkeliksi ;). --Jetman 15. heinäkuuta 2006 kello 16.28 (UTC)

Färsaarten kylät[muokkaa wikitekstiä]

Älä muokkaa poistoäänestystä, koska se on jo päättynyt.--ELLusKa_86 3. joulukuuta 2006 kello 17.56 (UTC)

Unohdit kirjautua?[muokkaa wikitekstiä]

Olit vaihtanut käyttäjänimesi anonyymin ip:n jättämään ääneen, oletan sinun unohtaneen aluksi kirjautua sisään [2]. Argus 9. tammikuuta 2007 kello 19.40 (UTC)

Allekirjoitus[muokkaa wikitekstiä]

Muistathan allekirjoittaa kaikki keskusteluviestisi (sekä äänesi äänestyksissä, jos sinulla on käyttäjätunnus). Se tekee keskustelujen seuraamisesta helpompaa. Allekirjoituksen voi lisätä helposti napsauttamalla tekstinmuokkausruudun yläpuolella olevan työkalurivin toiseksi viimeistä kuvaketta tai kirjoittamalla ~~~~ (neljä tildeä). -Myrtti <3 25. kesäkuuta 2007 kello 09.38 (UTC)

OK! --Pisces 25. kesäkuuta 2007 kello 09.39 (UTC)

Vuoden 2008 ensimmäinen muokkaus[muokkaa wikitekstiä]

Palkinto:
Vuoden 2008 ensimmäisestä muokkauksesta artikkelilla Leivonmäki ([1])

Teit tämän vuoden ensimmäisen muokkauksen, joten palkitsen sen. Voit halutessasi siirtää sen käyttäjäsivullesi – tai olla siirtämättä. –str4nd (jutskaa) 31. joulukuuta 2007 kello 22.29 (UTC)

Jottemme muokkaussotisi, lue tyylioppaasta millä logiikalla nimien kirjainkoko määräytyy. Olkoonkin, että Abba teoriassa tulee jäsentensä nimistä, tuskin kukaan ajattelee sitä lyhenteenä. --Louhikärmes 19. helmikuuta 2008 kello 14.55 (UTC)

Itse en ole nähnyt bändin nimeä ikinä kirjoitettavan muodossa Abba. Esimerkiksi sanomalehdet käyttävät mielestäni muotoa ABBA... Se on mielestäni vahva viesti siitä että bändin nimi kuuluu kirjoittaa siinä muodossa ja siinä muodossa se kirjoitettu KAIKISSA muissa wikipedioissa... --Pisces 19. helmikuuta 2008 kello 14.57 (UTC)

Minä taas en muista juuri isoja kirjaimia nähneeni, mutta kieltämättä muut Wikit ovat aika vahvasti isojen kirjainten puolella... Otin asian puheeksi itse artikkeli keskustlusivulla. --Louhikärmes 19. helmikuuta 2008 kello 15.00 (UTC)

Lääneistä ja uutisista[muokkaa wikitekstiä]

Heippa,

lisäsit uutisen läänien mahdollisesta lakkauttamisesta. Tieto tulisi kuitenkin löytyä myös aiheeseen liittyvästä artikkelista lähteen kera, joten jos sinulla on sellainen saatavilla, voitko lisätä tiedon. Näin tyylillisenä seikkana pidän läänien lakkauttamisessa pääartikkelina läänejä, en Mari Kiviniemeä. :) -- Piisamson 25. maaliskuuta 2008 kello 13.18 (UTC)

Asia korjattu... Niin minun pitikin tehdä. Oli vain aikamoista sekoilua tuon uutisen laitto. Nyt tieto löytyy kohdasta Suomen läänit ja se on linkitetty uutisessa paksulla. --Pisces 25. maaliskuuta 2008 kello 13.23 (UTC)

Oikein hyvä, asia on kunnossa. Mukavaa että muitakin kiinnostaa uutisten lisäily, välillä oikein riipii kun tuolla on viikontakaisia juttuja... -- Piisamson 25. maaliskuuta 2008 kello 13.26 (UTC)

Seinäjoen seudun kuntaliitos[muokkaa wikitekstiä]

Kiinnitän huomiosi artikkelin Uusi Seinäjoki sekavaan nimihistoriaan, josta kirjoitin kommentin artikkelin keskustelusivulle. Jos ehdit, käypä vilkaisemassa. --Paappa 31. toukokuuta 2008 kello 17.02 (UTC)

Kirjoitin siitä yhdelle ylläpitäjälle... Se hoitaa varmaan asian... --Pisces 1. kesäkuuta 2008 kello 20.23 (UTC)

Lue käytäntö[muokkaa wikitekstiä]

Lukaisepa Wikipedia:Käyttäjälaatikko, niin ei tarvitse ryhtyä toimenpiteisiin laatikkojesi takia. Lab-oratory 10. heinäkuuta 2008 kello 09.59 (UTC)

Asia kunnossa. Lab-oratory 10. heinäkuuta 2008 kello 13.20 (UTC)

Linkkejä vs. Aiheesta muualla[muokkaa wikitekstiä]

Moi! Huomaathan että artikkelien ulkoiset linkit tulisi sijoittaa otsikon "Aiheesta muualla" alle, eikä otsikon "Linkkejä" alle. Toivoisinkin että käyttäisit tätä muotoa jatkossa. kallerna 15. syyskuuta 2008 kello 18.42 (EEST)[vastaa]

Hieman kysyttävää[muokkaa wikitekstiä]

Heips! Olen huomannut, että monella on tuo, kuinka kauan olet ollut Wikipediassa, kuten sinussa. Ajattelin juuri kysyä sinulta, että miten tuollaisen saa? Kiitos etukäteen :) --Nubb11 5. lokakuuta 2008 kello 02.32 (EEST)[vastaa]

Laitoin mallineen malliksi siulle keskustelusivullesi. --Pisces 5. lokakuuta 2008 kello 02.51 (EEST)[vastaa]

Myönnän sinulle täten vuoden toisesta muokkauksesta hopeisen palapelin palasen.
--Joku Janne (Palkinnot)

Voit siirtää palkinnon käyttäjäsivullesi, jos haluat. --Joku Janne (Wikise) 1. tammikuuta 2009 kello 00.56 (EET)[vastaa]

Kiitos palkinnosta:) Taijan jättää sen toistaiseksi ainakin tälle keskustelusivulle. --Pisces 1. tammikuuta 2009 kello 01.04 (EET)[vastaa]

Uutisissa-malline[muokkaa wikitekstiä]

Hei, jos kirjoitat uuden uutisen, muistathan käyttää yleiskieltä ja lisätä perään päiväyksen. — str4nd 23. helmikuuta 2009 kello 07.54 (EET)[vastaa]

Anteeksi se päiväyksen unohtaminen... olen kyllä aina sen laittanut mukaan, mutta nyt se näköjään unohtui:( Varmaan vähän sekaisin, kun on yö tullut valvottua Oscar-seremonian takia ;) --Pisces 23. helmikuuta 2009 kello 07.57 (EET)[vastaa]

Muistathan myös äänestää aloittamassasi poistoäänestyksessä[muokkaa wikitekstiä]

Hei. Muistathan äänestää aloittamassasi poistoäänestyksessä Äksyt Ämmät, jos olet artikkelin poiston kannalla. Ihan normaalisti ääni "Kannatan poistoa"-otsikon alle. Ääntenlaskennan selkeyttämiseksi nykyään kaikkien tulisi äänestää otsikoiden alla, myös äänestyksen aloittajan. --Jaakonam 2. toukokuuta 2009 kello 02.43 (EEST)[vastaa]

ok... miepä äänestän... --Pisces 2. toukokuuta 2009 kello 14.04 (EEST)[vastaa]

Belgiassa on läänit. Olet nyt kirjoitellut ympäriinsä "maakunnista" ja "provinsseistä". Suosittelen jatkoa ajattelen että otat selvää mistä kirjoitat. --SM 23. marraskuuta 2009 kello 01.54 (EET)[vastaa]

En-wikissä on Provinces of Belgium, fr-wikissä Province de Belgique ja nl-wikissä Provincies van België, joten totta kai luonnollisimmalta tuntui kääntää Belgian provinsseiksi (vrt. Kanadan provinssit). Lääni kalskahtaa jo sanana niin läheisesti historiallisesti Suomeen ja Ruotsiin, ettei sen liittämistä Belgiaan tullut edes mieleen. Sitä paitsi maakunta termiä tuntuu käyttävän ainakin Euroopan komissio, joten täysin väärin se tuskin on.[3] --Pisces 23. marraskuuta 2009 kello 17.03 (EET)[vastaa]

EU:n toimielinten tekstinlaadinnan ohjeissa puhutaan nimen omaan lääneistä: [4], mutta näemmä sitä ei ole tuossa komission tekstissä noudattettu, eli eipä virheesi kai sitten kovin paha ollut, vaikka kyllähän läänillä ja maakunnalla on termeinä selkeä ero. Ja kun tuon en-Wikipedian toit esille, niin mainittakoon että siellähän on käännetty Suomen läänit provinsseiksi. --SM 24. marraskuuta 2009 kello 01.48 (EET)[vastaa]

Tämä saattaisi kiinnostaa sinuakin. --Iisak Lehtinen 21. heinäkuuta 2011 kello 03.38 (EEST)[vastaa]

Seuloja-oikeudet[muokkaa wikitekstiä]

Hei, lisäsin sinut kokeeksi merkityt versiot-lisäosaan liittyvään seuloja-käyttäjäryhmään. Lisäyksen hyödyllisin vaikutus on se, että nyt muokkauksesi merkitään automaattisesti sotkuvapaiksi. Toinen muutos on artikkelien muutossivuille ja historialistoihin tulleet palauta-linkit. Palauta-linkkejä voi käyttää selvien sotkumuutosten varmistamattomaan kumoamiseen. Itse merkittyjen versioiden käyttöliittymän käyttöönotto vaatii myös näytä merkittyjen versioiden käyttöliittymä -pienoisohjelman ottamisen käyttöön. Ilman pienoisohjelman käyttöönottoa tarkoitus on, että Wikipedian toiminta pysyisi jokseenkin samana kuin ennenkin. Käyttöliittymän saa otettua käyttöön seuraavasti : (toiminnot:asetukset → pienoisohjelmat → käyttöliittymä → näytä merkittyjen versioiden -käyttöliittymä (rasti ruutuun). Tarkemmat ohjeet käytöstä löytyvät sivulta ohje:versioiden arviointi.

Koska lisäosa on vasta koekäytössä, niin olisi kiva saada kuulla jos ilmenee jotain ongelmia. --Zache 21. tammikuuta 2012 kello 09.28 (EET)[vastaa]

Apua gradututkimukseen[muokkaa wikitekstiä]

Hei,

kartoitan graduani varten Wikipedia-artikkeleita kääntävien käyttäjien asenteita ja kokemuksia crowdsourcing-kääntämisestä Wikipediassa.

Aihetta ei ole aiemmin tutkittu Suomessa, joten nyt on mahdollisuus tulla mukaan tekemään innovatiivista tutkimusta.

Osallistuminen käy helposti vastaamalla oheiseen kyselyyn. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn 19.4.2013 mennessä vastanneiden kesken arvotaan viisi paria Finnkinon elokuvalippuja. Koska Wikipediaan rekisteröityjä kääntäjiä on vähän, olisi äärimmäisen tärkeää, että kaikki vastaisivat kyselyyn.

Linkki kyselyyn: https://www.webropolsurveys.com/S/3FC899E6E4D87543.par

Kiitos!

Tero Laurokari Turun yliopisto ttlaur@utu.fi

Khan Bonfils[muokkaa wikitekstiä]

Moi, lisäsit artikkeliin Khan Bonfils joskus ennen pottusotia tiedon, että näyttelijä olisi amerikankorealainen. Muistatko, mistä tieto oli peräisin? Englanninkielisessä Wikipediassa Bonfils on merkitty englantilaiseksi. Kysymys on nyt ajankohtainen, koska Bonfils kuoli maanantaina. --Silvonen (keskustelu) 7. tammikuuta 2015 kello 07.13 (EET)[vastaa]

Nyt täytyy myöntää etten muista koko tyyppiä tai muokkausta... Itse asiassa kuulen henkilöstä ensimmäistä kertaa. Muokkauksesta on yli kahdeksan vuotta, joten en muista enää kaikkia tekemisiäni siltä ajalta. En keksi muuta selitystä että tuo virheellinen tieto (asialle en löytänyt vahvistusta googlettamalla) on ollut tuolloin IMDb:ssä jota käytin tuolloin pallon näyttelijäartikkeleiden tiedon hankinnassa (en enää nykyään, tuolloin olin vasta untuvikko Wikipedian käyttäjänä). IMDb:ssähän on ollut usein vääriä tietoja, joita on jouduttu myöhemmin korjaamaan... Pahoitteluni asiasta. --Pisces (keskustelu) 10. tammikuuta 2015 kello 11.43 (EET)[vastaa]

"Tähän mennessä".[muokkaa wikitekstiä]

Hei. Muokkasit artikkelia Samaa sukupuolta olevien avioliitto. Mielestäni muokkauksesi oli muuten hyvä, mutta suosittelen välttämään termejä kuten "tähän mennessä" sillä niiden informaatioarvo on vähäinen jos ei olematon. --101090ABC (keskustelu) 29. huhtikuuta 2016 kello 10.02 (EEST)[vastaa]

Francis Picabia[muokkaa wikitekstiä]

Poistin linkin en-wikin luokkaan ja sen tilalle laitoin linkin Commonsiin. AM-linkit tulee olla ulkoisiin lähteisiin, ja muutenkin en.wikin luokka on outo, koska ei fi.wikissä ainakaan ole luokkia, jossa on pelkkiä kuvia mutta hoitakoon siellä omat ongelmansa. --Weird1e (keskustelu) 16. syyskuuta 2017 kello 04.15 (EEST)[vastaa]

Keskustelut ja uusi aihe[muokkaa wikitekstiä]

Aloita uusi keskustelunaihe niin, että kirjoitat itse uuden otsikon myös yhteenvetokenttään. Nyt muokkaat vanhaa keskustelua, jonka perään kirjoitat otsikon. Jos katselet muokkaushistoriaasi, huomaat selvästi, että niin toimimalla yhteenvetoon kirjautuu vanhan otsikon nimi, jolloin syntyy virheellinen yhteenveto. Keskustelusivujen ylärivillä ja alalaidassa on linkki "Lisää aihe". Käytä sitä jatkossa. --Pxos (keskustelu) 11. marraskuuta 2018 kello 13.22 (EET)[vastaa]

Tere, artikkeleista puuttuu lahteet. -- 85.76.39.200 27. syyskuuta 2020 kello 04.23 (EEST)[vastaa]

1000 kapasiteetin tila[muokkaa wikitekstiä]

Tämä on aika epäselvä ilmaisu artikkelissa Bobbejaanland. Voisitko käydä tarkentamassa, mitä tuolla tarkoitetaan.--MAQuire (keskustelu) 7. helmikuuta 2021 kello 14.58 (EET)[vastaa]

Aah... Siitä on jäänyt sana henkilön pois. Se on käännetty en-wikistä (kuten artikkelin lopun käännös-mallineessa kerron) ja lause kuuluu englanniksi had it drained and built a 1000 capacity venue that opened in December 1961 as Bobbejaanland. Eli ymmärrän lauseen niin että kuivatetun alueen kapasiteetti suunniteltiin tuhannelle. --Pisces (keskustelu) 7. helmikuuta 2021 kello 19.16 (EET)[vastaa]

Ok. Kiitos selvennyksestä. Ei tuo lause vieläkään oikein selkeä ole, vaikka sana lisättiinkin.--MAQuire (keskustelu) 7. helmikuuta 2021 kello 19.20 (EET)[vastaa]

Hei! Olit lisännyt Golden Globe -palkinnot etusivulle. Itse artikkeli on kuitenkin päivittämättä: uutisboksin ohjeissa lukee "Varmista, että uutisessa linkitetty artikkeli on ajan tasalla. Päivitä artikkeli tarvittaessa." Käytännössä siis uutislaatikon tarkoituksena on ohjata ihmisiä lukemaan lisätietoa aiheesta, jolloin siihen linkitetyn aiheenkin pitäisi olla ajantasalla. --PtG (keskustelu) 2. maaliskuuta 2021 kello 10.06 (EET)[vastaa]

Oi, enpä huomannut asiaa. Minulla ei ole kuitenkaan nyt aikaa ruveta artikkelia päivittämään eli minun puolestani sen saa poistaa uutisista. :) --Pisces (keskustelu) 2. maaliskuuta 2021 kello 10.13 (EET)[vastaa]

Moi! Palautin muokkauksesi etusivun uutisiin. Vaikka Nobelin palkintojen saajat ovatkin uutismerkittäviä, ei niillä mielestäni pitäisi täyttää koko "uutisvirtaa". —kallerna (keskustelu) 8. lokakuuta 2021 kello 13.30 (EEST)[vastaa]

Ehkä tuon päätöksen kuuluisi tehdä Wikipedian ylläpitäjä. Nobelpalkinnon voittajathan on kyllä merkattu edellisinä vuosina uutisiin eli siinä mielessä seuraan vaan traditiota. Kyse on myös siitä että kun joku joskus lukee vuoden 2021 arkistoitui uutisia että nobelvoittajat löytyisivät sieltä. --Pisces (keskustelu) 8. lokakuuta 2021 kello 13.47 (EEST)[vastaa]

Ei tämä kuulu ylläpitäjille mitenkään, koska tämä ei vaadi ylläpitäjien työkaluja (estoja, suojaamista tms.). Olen samaa ihmetellyt useampana vuonna, että miksi koko uutisboksi täytyy täyttää Nobel-palkinnoilla, sitten menevät muut uutiset pimentoon. Yksi uutinen pitiäisi riittää. Stryn (keskustelu) 8. lokakuuta 2021 kello 13.54 (EEST)[vastaa]
No ehkä teidän kannattaa laittaa asia keskusteluun mallineen keskustelusivulla että asiaan saadaan joku konsensus ja ohjeet myös tulevia vuosia varten... --Pisces (keskustelu) 8. lokakuuta 2021 kello 13.57 (EEST)[vastaa]

Félix Gaillard[muokkaa wikitekstiä]

Olit maininnut Félix Gaillardin artikkelissa että hän kuoli lento-onnettomuudessa 1970. Englannin-ja ranskankielinen wikipedia maintisee että Félix Gaillard kuoli meri-onnettomuudessa. Vahvistuksena näin olleen korjasin tuon kohdan johon lähteet on otettu Le Monden artikkelista linkki artikkeliin löytyy tästä; https://www.lemonde.fr/archives/article/1970/07/13/le-corps-de-m-felix-gaillard-a-ete-retrouve-au-large-de-jersey_2649711_1819218.html.--2001:14BA:4630:D000:BCD8:2321:5A15:E4F 10. marraskuuta 2021 kello 13.06 (EET)[vastaa]

Kielimallineet[muokkaa wikitekstiä]

Käytäthän kielimallineita asioiden vieraskielisten nimien merkitsemiseen; ei siis esim. saksaksi ''Verfassungsgerichtshof'' vaan {{k-de|Verfassungsgerichtshof}}. Näin pysyy yhdenmukaisuus artikkelista toiseen, ja vieraskielisen ilmauksen ympärille tulee HTML-koodissa oikeat kielitägit. --Qwerty12302 (kesk | muok) 13. tammikuuta 2022 kello 18.27 (EET)[vastaa]

Etusivun artikkelitoive[muokkaa wikitekstiä]

Olit laittanut etusivun artikkelitoiveisiin uintiurheilun. Uintiurheilu käsittää esimerkiksi olympiakomitean mukaan ratauinnin, uimahypypyt, taitouinnin, avovesiuinnin ja vesipallon. Uintiurheilun sääntökirja lisää tuohon High diving -uimahypyn. Mallineessa oleva tarkentava kielilinkki vie kuitenkin artikkeliin, joka käsittelee vain kilpauimista. Onkohan artikkelitoive ja kielilinkki samasta asiasta?--MAQuire (keskustelu) 29. tammikuuta 2022 kello 11.46 (EET)[vastaa]

Ei aavistustakaa. Otin vain sen suoraan artikkelitoiveista ja kielilinkki oli mukana artikkelitoiveessa, kun huomasin että kyseinen artikkeli löytyy lähes 50 muusta wikistä päätin laittaa sen artikelitoiveisiin. Eli en todellakaan tiedä onko artikkelitoive oikealla nimellä. Sehän on vähän tuon artikkelitoivelistan ongelma että saa olla tarkkana kun siellä on ihan hirveästi väärillä / huonoilla nimillä artikkelitoiveita. --Pisces (keskustelu) 29. tammikuuta 2022 kello 13.12 (EET)[vastaa]

Ok. Poistin nyt varmuuden vuoksi viittauksen enkkuwikin artikkeliin.--MAQuire (keskustelu) 29. tammikuuta 2022 kello 16.49 (EET)[vastaa]

Terve. Voisitko täydentää artikkelia Sandouville? Kiitos! --Bau98 (keskustelu) 5. maaliskuuta 2022 kello 15.21 (EET)[vastaa]

Uutisissa-kuva[muokkaa wikitekstiä]

Hei, jos vaihdat tuoreimman uutisen, niin muista vaihtaa myös kuva. --Kärrmes (keskustelu) 15. syyskuuta 2023 kello 23.58 (EEST)[vastaa]

Tämä edelleen. --Kärrmes (keskustelu) 2. marraskuuta 2023 kello 21.49 (EET)[vastaa]
Mutta käsittääkseni tuo Beatles-kuva on tekijänoikeussuojattu (Copyright) ja niitä ei mielellään laiteta etusivulle, eli tietoisesti jätin kuvan laittamatta uutisiin... huomautan että olen pääosin viime aikoina laittanut kuvan uutisen yhteydessä, mutta nyt päätin tietoisesti olla laittamatta. --Pisces (keskustelu) 2. marraskuuta 2023 kello 21.59 (EET)[vastaa]

Tarkistathan myös teosluettelon "Valittu bibliografia". --Abc10 (keskustelu) 14. tammikuuta 2024 kello 13.38 (EET)[vastaa]