Käyttäjä:Nelimarkka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Riitta Nelimarkka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Riitta Nelimarkka on omaleimainen ja monipuolinen taiteilija, jonka tuotantoon kuuluu grafiikkaa, animaatiota, maalauksia, taide- ja runokirjoja, taidetekstiilejä ja laajoja näyttelykokonaisuuksia. Hän on suorittanut taiteen tohtorin tutkinnon, (DA) Taideteollisessa korkeakoulussa (UIAH), opiskellut öljymaalausta Vapaassa taidekoulussa, valokuvausta, elokuvaa ja taidekasvatusta Tukholman Konstfackskolanissa, elokuvaa Taideteollisessa oppilaitoksessa sekä pianon soittoa Sibelius-Akatemiassa.

Nelimarkan taiteelle ovat ominaista hehkuvat värit ja kekseliäs aforistiikka sekä persoonallisuuden herkkyys ja liikkuvuus yhdistyneenä omaleimaiseen huumoriin ja älylliseen ironiaan. Hänen viime vuosien tuotantonsa muodostuu laajoista piirustus-, samettikuva- ja villareliefikokoelmista. Taiteilija on myös tehnyt paljon tilaustöitä, mm. Suomen tasavallan presidentin virka-asuntoon sijoitetut suurikokoiset "Con Calore" villamatot.

Nelimarkan kuvataidetta, kuvituksia ja animaatioelokuvia on esitetty useilla kansainvälisillä festivaaleilla ja biennaaleissa, ja hän on saanut töistään lukuisia palkintoja ja kunniamainintoja.