Käyttäjä:Chrattac

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nyt on: 19. huhtikuuta 2024
fi Tämän käyttäjän äidinkieli on suomi.
en-4 This user speaks English at a near-native level.


sv-2 Denna användare har kunskaper på mellannivå i svenska.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.


zh-1 該用戶能以基本中文進行交流。
该用户能以基本中文进行交流。
HTML Tämä käyttäjä osaa HTML-kuvauskieltä.
Tämä käyttäjä kääntää artikkeleita saksankielisestä Wikipediasta.
Tämä käyttäjä osallistuu Wikipedian metallimusiikkiprojektiin.
Tämä käyttäjä on perehtynyt musiikkiin.
Tämä käyttäjä on perehtynyt peleihin.
Tämä käyttäjä on muokkausnäkökannaltaan indifferentti.
Tämä käyttäjä ei ole suomenkielisen Wikipedian ylläpitäjä, eikä haluaisikaan olla.
Tämä käyttäjä piti aikanaan minitynkiä kehityskelpoisina.

Chrattac on 16. huhtikuuta 1990 Jyväskylässä syntynyt, Helsingin yliopistossa fysiikkaa opiskeleva miespuolinen henkilö. Olen ateisti ja mielestäni kaikki nykyiset valtauskonnot ovat suoraan sanottuna turhia vallan välikappaleita. Politiikka kiinnostaa jossain määrin, mutta kantani on melko lailla yhdistelmä kaikista näkökulmista: piirun verran vihreää, hitusen oikeistolaista ja silaus vasemmistoa, keskitietä on hyvä kulkea, ettei käy kuin Ikarokselle aikoinaan. Maailmankuvani perustuu hyvin vahvasti luonnontieteisiin, erityisesti astronomia, fysiikka ja kemia vaikuttaa mokomaan. Viljelen teksteissäni välillä vähän turhankin paljon pilkkua, koska rakastan konjuktioita. Pahin tapani lienee kuitenkin käsittämätön passiivin käyttö, kun jotain tekstiä suomentelen esimerkiksi englannista.

Mitä tulee mielipiteeseeni Wikipediasta, hyvä, alati kehittyvä sanakirja, joka tosin kärsii kahdenlaisesta syövästä. Nimet ovat ääri-inklusionismi ja -deletionismi, jotka äänestystilanteissa laittaa äänestäjän sen enempää ajattelemattaa äänestämään vain aatteen vuoksi. Tämä on täysin typerää ja projektille haitallista.

Kaikkein mielenkiintoisinta wikipediassa ovat suomenkielisessä yhteisössä tuntemattomat, paikalliset (esimerkiksi kiinalaiset tahi vaikkapa kenialaiset) ilmiöt ja asiat, joiden suomentamista näistä kielistä pidän erityisen hyödyllisenä projektille, joka pyrkii olemaan mahdollisimman täydellinen sanakirja, kaikilla kielillä.

Muokkauskiinnostus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käyttäjän aloittamat artikkelit

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pidän metallimusiikista ja olen luonut ja tulen luomaan monia yhtyeitä koskevia artikkeleita. Esimerkkejä muokatuista artikkeleista:

Erityisesti black metal metallimusiikin genrenä on edustettu, kuten ylläolevasta listasta kukin voi huomata, tosin musiikkia kuuntelen laidasta laitaan ilman sen suurempaa tyylisuuntien ja alavivahteiden mulkoilemista.

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toinen kiinnostukseni on pelit, lähinnä FPS ja RPG -pelit kiinnostavat, mutta mukaan mahtuu myös joukko loistavia tasohyppelyitä. Olen aloittanut artikkelit Harvest Moon (pelisarja) (josta tarvittaisiin pelejä koskevia artikkeleita kts. malline), Heroes III (jota en sinäänsä aloittanut vaan tein&teen paljon muutoksia) sekä Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars, jälkimmäistä voisi vielä parantaa ja sen teenkin, jahka keksi kuinka. Harvest Moonista aion kirjoittaa luultavasti joko GB tahi SNES versiosta, kunhan olen pelannut ne uudestaan läpi, nykyinen tietopohja on kuitenkin aika hatara. Viimeisin peliä koskeva artikkeli käsitteli Apogeen legendaarista Raptor: Call of the Shadowsia, jonka onnistuin pitkästä aikaa hankkimaan koneelleni.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muuten muokkailen sieltä sun täältä, poistelen selvimpiä typoja etc. Yhteenvedossa silloin tällöin esiintyvä hs. tarkoittaa muuten hakasulkeita, eli wikin sisäisiä linkkejä, joita aina silloin tällöin lisäilen artikkeleihin, jotka löytyvät toimintosivun alta otsakkeella "Sivut, joilla ei ole linkkejä". Mitä tulee artikkeleiden tekoon, niistä LÖYTYY typoja ja jotain muita kielioppivirheitä, joiden korjaaminen on suotavaa!

Lisäksi olen kiinnostunut luonnontieteistä (kemia, fysiikka, matematiikka) ja historiasta, mutten osaa kirjoittaa ko. aineista kovin sujuvasti, joten tyydyn lähinnä paikkaamaan kiinnostusta lukemalla artikkeleja wikipedioista sekä korjailemalla kirjoitusvirheitä.

Nykyään myös oman saksan kielen osaamiseni vahvistamiseksi suomentelen satunaisia, aihepiiriltään mitenkään toisiinsa liittymättömiä artikkeleita deutsche-wikistä ja ehkä joskus tulevaisuudessa myös mahdollisesti 中文-wikistä

Nextstep[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Snart[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Lisää artistiartikkeleita & jo olemassaolevien muokkaus pois tynkämallineesta.
  • Demo (musiikki) tekeminen (kumma, kun kukaan ei vielä ole ko. asiaa luonut)
  • "Hauskojen" vandaalien ilonpilaaminen artikkeli revertillä, roska -mallineilla ja varoituksilla.

Später[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

nichts

UUTISIA:[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kööpenhaminan 1600-luvulta peräisin oleva vanha pörssirakennus tulessa.

Meneillään: Gazan sota • Venäjän hyökkäys Ukrainaan

Haku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toiminnot:Haku


linkkejä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoituksen sananen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Omat varoitukset

Projekti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saksankielisen Wikipedian suomalaiset