Zoolandia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zoolandia
Eläinmaa Zoolandia Oy
Sijainti Lieto
Entiset nimet Zoolandia Oy
Perustettu 1984
Organisaatio
Organisaatiomuoto Osakeyhtiö
Omistaja Yksityisomistuksessa
Jäsenyydet Ei eläintarhajärjestöjen jäsenyyttä
Aiheesta muualla
Verkkosivut

Zoolandia on erityisesti lapsiperheille tarkoitettu eläintarha, vesipuisto ja huvipuisto Liedossa, Turun kupeessa valtatie 9:n varrella. Se avattiin vuonna 1984. Zoolandia sijaitsee Liedon asemanseudun taajamassa.

Vuonna 1995 Zoolandiaa ylläpitänyt Zoolandia Oy ajautui konkurssiin ja eläinpuisto vaihtoi omistajaa.[1][2]

Eläimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eläinlajien määrä Zoolandiassa vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Suurin osa lajeista on kotieläimiä, kuten vuohia, kaneja ja kanoja. [3] Vuonna 2006 sinne muuttivat alpakat ja davidinhirvet, joista jälkimmäinen on päässyt myös karkaamaan tarhastaan. [4]

Aikaisemman omistajan aikana eläinlajeja on ollut enemmän ja ne ovat olleet eksoottisempia: Zoolandiassa on asunut jopa kaksi norsua, joista viimeiseksi jäi vuoteen 2005 saakka siellä asunut Vanni. Muita eläimiä ovat vuosien varrella olleet muassa kamelit, peurat, papukaijat, kengurut, emut, pöllöt ja erilaiset matelijat. [5] Matelijoista tunnetuimpia oli Hannibal-niminen alligaattori ja krokotiilit.[6]

Huvipuisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huvipuistolaitteita ovat muun muassa lentokoneet, leppäkerttukaruselli ja juna. Lisäksi Zoolandiasta löytyy esimerkiksi mönkijöitä, vesikupoli, pomppulinna sekä liukumäkiä. Vuonna 2006 puistoon tuli uusi benjitrampoliini.

Zoolandiassa on toimintahalli, jossa on muun muassa labyrintti, liukumäkiä, Sega- ja PlayStation-pelikonsoleita ja muita aktiviteetteja. Alueella on myös mahdollisuus asuntovaunumajoitukseen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.