Zoolandia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zoolandia

Zoolandia on erityisesti lapsiperheille tarkoitettu eläintarha, vesipuisto ja huvipuisto Liedossa, Turun kupeessa valtatie 9:n varrella. Se avattiin vuonna 1984. Zoolandia sijaitsee Liedon asemanseudun taajamassa.

Eläinlajeja Zoolandiassa oli lähes 70 ja yksilöitä yli 200. vuonna 2006 sinne muuttivat alpakat ja davidinhirvet. Zoolandiassa oli myös Suomen ainoa norsu. Vanni-norsu siirrettiin Ukrainaan vuonna 2005, jossa se kuoli 10 kuukauden kuluttua. Muita eläimiä ovat muun muassa kamelit, peurat, papukaijat, emut, pöllöt ja erilaiset matelijat sekä kotieläimet. Matelijoista tunnetuimpia oli Hannibal-niminen alligaattori ja krokotiilit.[1]

Huvipuistolaitteita ovat muun muassa lentokoneet, leppäkerttukaruselli ja juna. Lisäksi löytyy esimerkiksi mönkijöitä, vesikupoli, pomppulinna, liukumäkiä ym. Vuonna 2006 puistoon tuli uusi benjitrampoliini.

Zoolandiassa on toimintahalli, jossa on mm. labyrintti, liukumäkiä, Sega- ja PlayStation-pelikonsoleita ym. huvituksia. Alueella on myös mahdollisuus asuntovaunumajoitukseen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Zoolandia (1984-) terraario.net. Viitattu 21.1.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.