ZombiU

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ZombiU
Zombi pelin kansikuva.
Zombi pelin kansikuva.
Kehittäjä Ubisoft Montpellier[1]
Julkaisija Ubisoft[1]
Ohjaaja Jean Philippe Caro
Florent Sacré
Tuottaja Guillaume Brunier
Käsikirjoittaja Antony Johnston
Gabrielle Shrager
Säveltäjä Cris Velasco (en)
Julkaistu
 • NA 18. marraskuuta 2012
 • JP 30. marraskuuta 2012
 • EU 8. joulukuuta 2012
Lajityyppi selviytymiskauhupeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 18
Alusta Wii U, PlayStation 4, Xbox One, Windows
Jakelumuoto Steam, PlayStation Network
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

ZombiU (joka tunnetaan pelkästään nimellä Zombi muilla alustoilla kuin Wii U) on Ubisoft Montpellierin kehittämä ja Ubisoftin julkaisema selviytymiskauhupeli Wii U:lle, PlayStation 4, Xbox One ja Windows -alustoille.

Peli julkaistiin alun perin 18. marraskuuta 2012 Pohjois-Amerikassa, ja se uudelleenjulkaistiin vuonna 2015.[2][3][4]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zombi on selviytymiskauhupeli, jonka tapahtumapaikkana toimii raunioitunut Lontoo, jossa ihmiset ovat kuolemaisillaan virusperäisen zombie pandemian takia. Pelaajan hahmona toimii satunnainen Lontoon asukas, joka taistelee yksin selviytyäkseen Lontoon kaduilla, kunnes Preperiksi kutsuttu veteraanisotilas pelastaa hänet opastamalla pelaajan turvataloon. Prepper opettaa pelaajan selviytymään ja käskee häntä suojelemaan turvataloa pandemialta. Samalla Preper antaa pelaajalle armeijan kehittämän huipputeknologisen varustuksen johon kuuluu tutka, sekä scanneri.[5]

Tutkan ja scannerin käyttö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

- Tutkan avulla pystyy paikantamaan lähistöllä liikkuvia zombeja. Tutka tosin sekoittaaa lähistöllä olevat eläimet, kuten rotat ja linnut myös zombeiksi, joten tutkaan ei voi aina luottaa. Tutkan toinen heikkous on se, ettei sillä pysty paikantamaan paikallaan olevia, nukkuvia zombeja.

- Scannerilla pelaaja pystyy merkitsemään hudiin lähistöllä olevat zombit, sekä selviytymistä edesauttavat aseet ja tavarat.

- Jotkut pelin ansat, sekä tietynlaiset zombit pystyvät lamauttamaan tutkan, sekä scannerin toiminnan.[5]

Ympäristö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keskeisenä osana ympäristöä ovat Lontoon metroasemat, joita pitkin pelaaja matkustaa eripuolille Lontoon kaupunkia suorittaessaan tehtäviä, sekä kerätessään selviytymisen kannalta tärkeitä tavaroita.

Pelaaja voi myös pikamatkustaa viemäreitä pitkin.

Pelistä on mahdollista löytää kuudenlaista erilaista erikoiszombilajia, sekä kuudenlaista tavanomasta zombilajia.[6]

Pelissä on yhteensä 22 eri asetta. 3 näistä ovat lyömäaseita, 14 näistä ovat tuliaseita, 3 näistä ovat räjähteitä. Pelistä löytyy myös jalkajousi, sekä antivirus piikki, jolla voi pistää zombeja.

Mikäli pelaaja aikoo löytää pelin kaikki aseet, hänen tulee tutkia ympäristöään tarkkaavaisesti. Ympäristöstä löytyy myös muun muassa ensiapupakkauksia, sekä ruokaa joilla pelaajan voi parantaa. Tosin nämä ovat harvinaisia, ja niiden löytäminen saattaa olla haastavaa.[7][8]

Pelissä kuoleminen ja permadeath ominaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on permadeath ominaisuus. Kun pelaaja kuolee helpolla, taikka normaalilla vaikeusasteella, hänen hahmonsa kuolee lopullisesti, jolloin pelaajan kontrolli siirtyy toiseen Preperin opastamaan selviytyjään. Pelaajalla on mahdollisuus hakea edellisen hahmon tavarat takaisin, mutta ne tavarat on myös mahdollista menettää lopullisesti. Pelaajan edellisestä hahmosta saattaa muuttua zombi, joka tuo lisähaastetta peliin, mikäli siinä kuolee.

Pelin vaikeimmalla vaikeusasteella permadeath ollaan viety pidemmälle: Mikäli pelaaja kuolee tässä pelitilassa, hän menettää tallenuksensa lopullisesti ja joutuu aloittamaan pelin kokonaan alusta alkaen. [9]

Moninpeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin Wii U versiossa on moninpeli pelitila, jossa toinen pelaaja ohjaa Zombie Masteria ja toinen selviytyjää. Ideana on, että Zombie Masteria ohjaava lähettää zombeja toisen pelaajan kimppuun ja virittää ansoja.[10] Toisen pelaajan pitää selviytyä niistä.

Lisäksi pelin WiiU versiossa voi kirjoittaa toisille pelin pelaajille viestejä spraypurkeilla.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Prepper on mysteerinen henkilö, joka auttaa pelaajaa selviytymään. Prepper antaa pelaajalle tehtäväksi suojella turvataloa hinnalla millä hyvänsä. Prepper ei luota lääketieteeseen ja syyttää pandemiasta pieleenmennyttä viruskoetta laboratoriossa.
 • Dr. Peter Knight on Buckinghamin palatsissa piileskelevä selviytynyt ex.sotilas, sekä koulutettu lääkintämies, joka yrittää kehittää lääkettä pandemiaan.
 • Vikram on perheenisä, joka omisti aikoinaan bensa-aseman. Hän on linnoittautunut kotiinsa perheensä kanssa, ja tekee vaihtokauppoja muiden selviytyjien kanssa.
 • Sondra on Ravens of Dee järjestön johtaja, ja auttaa pelaajaa pelin aikana ampumalla zombeja kaukaa tarkkuuskiväärillä. Hän yrittää tehdä kaikkensa saadakseen selviytyjät evakoitumaan kaupungista.
 • John Dee oli 1607 -luvulla elänyt tähtitieteilijä, joka ennusti pandemian etukäteen. Hän tiesi salaisuuksia sairauteen liittyen, mutta useat hänen tuolloiset kirjoituksensa ovat hävinneet.[11]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. a b ZombiU Konsolifin. Viitattu 21.5.2014. (suomeksi)
 2. Ubisoft: Zombi peli Steam palvelussa. (Steam) Steam: Ubisoft. Englanti
 3. Ubisoft: Zombi peli Xbox One konsolilla (mp4) Ubisoft. Englanti
 4. Ubisoft: Zombi peli Playstation 4 konsolilla. (mp4) Ubisoft. Englanti
 5. a b GameRiot: GameRiot pelaa Zombi peliä. (mp4) YouTube: GameRiot. Englanti
 6. IGN: IGN - Lista pelin vihollistyypeistä (html) IGN. Englanti
 7. IGN: IGN - Zombi pelin aseet [HUOM! Räjähteet, lapio, pesäpallomaila, eivätkä antivirus pistoke ole mukana tässä listassa] (html) IGN. Englanti
 8. IGN: IGN - Pelin miina ase (html) IGN. Englanti
 9. Polygon: Polygon artikkeli pelistä (html) Polygon. Englanti
 10. ZombiU Nintendo. Viitattu 21.5.2014. (suomeksi)
 11. IGN: IGN ZombiU Hahmot (html) IGN. Englanti

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]