Zlatan Muslimović

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zlatan Muslimović

Zlatan Muslimović (s. 6. maaliskuuta 1981 Banja Luka, Jugoslavian sosialistinen liittotasavalta) on bosniahertsegovinalainen jalkapalloilija, pelipaikaltaan hyökkääjä. Hän edustaa Kreikan pääsarjassa pelaavaa PAOKin joukkuetta ja kuuluu myös Bosnia ja Hertsegovinan maajoukkueen vakiopelaajiin. Muslimovićilla on myös Ruotsin kansalaisuus.

Ura seurajoukkueissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juniori-ikäisenä Muslimović pelasi Ruotsissa Habo IF:n ja Husqvarna FF:n riveissä, ja vuosina 1998–1999 IFK Göteborgin juniorijoukkueissa. Vuonna 2000 hän siirtyi Italiaan Udineseen ja debytoi seuraavana vuonna seuran edustusjoukkueessa. Italiassa Muslimović siirtyi lainasopimuksella seurasta toiseen, mutta peliaika edustuspeleissä jäi vähälle. 2004/2005 peliaikaa tuli enemmän, kun Muslimović auttoi silloisessa Serie C1/A -sarjassa pelanneen Riminin sarjavoittoon ja nousuun Serie B:hen. Kauden aikana Muslimović teki 32 ottelussa 15 maalia.

Muslimović pelasi kauden 2005/2006 lainalla Messinassa ja seuraavan kauden Parmassa. 2007 hän siirtyi Atalantaan, missä peliaika Luigi Del Nerin alaisuudessa jäi todella vähäiseksi. Kesällä 2008 hän siirtyi nykyiseen seuraansa PAOK:iin.

Maajoukkueura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bosnia ja Hertsegovinan A-maajoukkueessa Muslimović debytoi vuonna 2006 ystävyysottelussa Ranskaa vastaan. Sittemmin hän on vakiinnuttanut paikkansa joukkueen runkomiehistössä ja lukeutui sen kantaviin voimiin 2008 EM-kisojen karsinnoista.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]