Zlata Ohnjevitš

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zlata Ohnjevitš

Zlata Ohnjevitš (ukr. Злата Огнєвіч; oik. Inna Leonidivna Bordjuh, ukr. Інна Леонідівна Бордюг; s. 12. tammikuuta 1986 Murmansk, Venäjä) on ukrainalainen laulaja ja poliitikko. Hän edusti Ukrainaa vuoden 2013 Euroviisuissa.

Zlatan isä on kotoisin Serbiasta ja äiti Italiasta, mutta Zlata syntyi Venäjällä. Hän muutti viisivuotiaana perheensä mukana Ukrainaan, mistä hän löysi kolme tähänkin päivään säilynyttä intohimoaan: meren, vuoret ja musiikin. Intohimot myös tukivat Zlatan laulutaitoja, sillä hänen mukaansa pitkät sukellukset veden pinnan alla auttoivat häntä pidättämään henkeään, ja sen myötä hän pystyy laulamaan korkeita ja pitkiä nuotteja ilman välihengitystä.

Kouluvuosiensa jälkeen Zlata lähti Kiovaan opiskelemaan musiikkia. Hän on myös tehnyt töitä radiojuontajana ja Ukrainan armeijan orkesterin solistina. Zlata osallistui Ukrainan Euroviisukarsintoihin ensimmäistä kertaa vuonna 2010 kappaleella "Tiny Island". Hän sijoittui viidenneksi. Vuotta myöhemmin hän kokeili onneaan uudestaan kappaleella "The Kukushka", ja sijoittui toiseksi. Vuonna 2013 hän osallistui taas Ukrainan viisukarsintoihin kappaleella "Gravity". Hän sai täydet pisteet niin tuomaristolta kuin yleisöltäkin, ja pääsi edustamaan Ukrainaa Eurovision laulukilpailuun Malmöhön, Ruotsiin. Vuonna 2013 hän toimi Kiovassa järjestettyjen Lasten Euroviisujen juontajana.

Ognevitš valittiin Ukrainan parlamenttiin vuoden 2014 vaaleissa Oleh Ljaškon radikaalipuolueen listalta.[1] Hän kuitenkin erosi parlamentista vuonna 2015. Syyksi erolle hän kertoi todistamansa korruption määrän.c[2]

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Voitti kilpailun "The First Singing Radio Hosts"
  • Voitti kilpailun "People’s Star 3"
  • Sai nimityksen “The Best Voice of Ukraine” (Ukrainan paras lauluääni) ja voitti erikoispalkinnon
  • Zlata esiintyi "Crimea Music Fest in Yalta" ja sai tuomareilta erikoispalkinnon
  • Oli vuonna 2011 "Person of the Year" Ukrainassa

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Zlata Ohnjevitš.