Zelena

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Zelena on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Olipa kerran, jossa häntä esittää Rebecca Mader. Zelena oli alun perin mukana vain kolmannella kaudella, mutta hahmo palasi neljännen kauden lopussa.

Zelena kuvaa lännen pahaa noitaa. Hän on Regina Millsin sisko ja Cora Milssin esikoinen, jonka Cora hylkäsi metsään koska halusi tulla kuninkaalliseksi. Zelena syntyi voimakkaana taikavoimilla ja Coran jätettyä hänet metsään, Zelena loi pyörremyrskyn joka vei hänet Ozziin. Siellä hänet löysi pariskunta, jotka ottivat hänet. Myöhemmin Zelenalle paljastui ettei hän ole heidän lapsensa ja hän lähti Ozin velhon luokse joka lähetti hänet Lumottuun metsään. Siellä hän tapasi Tittelintuuren, joka opetti hänen siskopuoltaan Reginaa. Hän oli Reginalle hyvin kateellinen ja muuttui vihreäksi. Tittelintuure ei suostunut opettamaan Zelenaa taiassa ja hän päätti palata Ozziin. Siellä hänestä tuli paha noita joka halusi palata ajassa tappamaan Lumikin äidin Prinsessa Evan. Tämä paljasti Coran petoksen ennen Zelenan syntymää, jonka vuoksi Cora luopui hänestä.

Zelenan isä oli Jonathan niminen puutarhuri, joka työskenteli Kuninkaan puutarhassa. Hän oli huijannut Coraa olevansa prinssi. Myöhemmin Zelena murhasi Tittelintuuren pojan ja yritti viedä Reginan sydämen, Tittelintuuren aivot, Prinssi Uljaan rohkeuden ja vastasyntyneen lapsen, kun yritti toteuttaa aikamatkaloitsunsa mutta epäonnistui. Tittelintuure yritti tappaa Zelenan mutta Regina esti tämän tikarilla. Tittelintuure antoi Bellelle valetikarin ja yritti tappaa Zelenan oikealla tikarilla tämän sellissä mutta Zelenan elämänvoima pakeni hänen ruumiistaan ennen ruumiin tuhoutumista ja aikaportaali aukesi. Zelena palasi menneisyyteen ja tappoi Robin Hoodin vaimon Marianin ja otti hänen kehonsa kostaakseen Reginalle. Storybrookessa Lumikuningatar jäädytti loitsulla Marianin. Kukaan ei silloin tiennyt että tämä oli todellisuudessa Zelena. Myöhemmin asia paljastui ja Zelena odotti Robinin lasta, joka nimettiin Robiniksi Hoodin kuoleman jälkeen. Zelena Rakasti Tuonelan Jumalaa Haadesta mutta joutui tappamaan tämän, koska yritti tappaa Reginan. Ennen tätä Tuonelassa Cora palautti Reginan ja Zelenan muistot heidän lapsuudesta jossa he tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa ja olivat siskoksia. Cora oli vienyt tyttöjen muistot ja erottanut heidät. Sen jälkeen Cora pääsi Valoon. Sarjan viimeisellä Kaudella Zelena oli menossa naimisiin miehen kanssa, jonka oli tavannut ollessaan kirottuna ja hänen nimensä oli silloin Kelly.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.