Zack de la Rocha

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zack de la Rocha
Zack De La Rocha vuonna 2007.
Zack De La Rocha vuonna 2007.
Henkilötiedot
Syntynyt 12. tammikuuta 1970 (ikä 49)
Long Beach
Muusikko
Aktiivisena 1988 -
Tyylilajit Rapcore
Alternative rock
Alternative metal
Rap
Soittimet Laulu
Yhtyeet Inside Out
Rage Against the Machine
Levy-yhtiöt Epic RecordsView and modify data on Wikidata

Zack de la Rocha (s. 12. tammikuuta 1970 Long Beach, Los Angelesin piirikunta, Kalifornia) on Funk-muusikko, muusikko, runoilija ja aktivisti, joka tunnetaan parhaiten yhdysvaltalaisen Rage Against the Machine-yhtyeen laulajana ja sanoittajana.

High schoolissa Zack kiinnostui punk- ja hardcore-musiikista. Hän lauloi ja soitti kitaraa yhtyeessä nimeltä Hardstance. Hänen kiinnostuksensa yhtyeistä kuten Bad Religion ja Sex Pistols kääntyi yhtyeisiin kuten Minor Threat, Bad Brains ja The Teen Idles.

Zack perusti Inside Outin, joka julkaisi singlen No spiritual surrender Revelation Recordsin kautta vuonna 1990, ennen hajoamistaan.

Zack kiinnostui hip hop -musiikista ja aloitti breikkaamisen paikallisissa klubeissa, joissa hän tapasi Tom Morellon ja Brad Wilkin. He perustivat Rage Against the Machinen, johon liittyi myös Zackin ystävä Tim Commerford.

Rage Against the Machinestä tuli yksi poliittisimmista yhtyeistä, joka sai radiosoittoa, ja jonka musiikkivideoita näytettiin MTV:llä. Zack taisteli henkilöiden, kuten Leonard Peltier ja Mumia Abu-Jamal oikeuksista ja tuki Zapatista-liikettä Meksikossa.

Rage Against the Machinen toinen ja kolmas albumi olivat listaykkösiä Yhdysvalloissa, mutta eivät herättäneet poliittisesti liikettä, mitä Zack olisi halunnut.

Lokakuussa 2000 Zack lähti yllättäen Rage Against the Machinestä. Jotkut pitävät syynä Tim Commerfordin temppua MTV Video Music Awardseissa 2000.

Zack ryhtyi myöhemmin työstämään sooloalbumiaan. Monia nimekkäitä yhteistyökumppaneita (muun muassa Trent Reznor, DJ Muggs ja ?uestlove) sisältänyt hanke meni kokonaan pieleen Zackin jätettyä ilmestymättä albumin viimeistelyvaiheisiin.

Siitä huolimatta muutamia hänen kappaleitaan, kuten "We Want It All" ja "March of Death", on julkaistu internetissä. "March of Death" on poliittinen kannanotto Irakin sotaan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]