You Again

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
You Again
Ohjaaja Andy Fickman
Käsikirjoittaja Moe Jelline
Tuottaja
Säveltäjä Nathan Wang
Kuvaaja David Hennings
Leikkaaja David Rennie
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Levittäjä Walt Disney Studios Motion Pictures
Fórum Hungary
Netflix
Disney+
Ensi-ilta 24. syyskuuta 2010
Kesto 105 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 20 000 000 dollaria
Tuotto 32 005 248 dollaria
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

You Again on vuonna 2010 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen komediaelokuva, jonka on ohjannut Andy Fickman. Elokuvan pääosissa esiintyvät Kristen Bell, Jamie Lee Curtis, Sigourney Weaver ja Odette Yustman.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Marni Olsen on Ridgefieldin high schoolia käyvä koulukiusattu nuori, joka tekee videota siitä, kuinka paljon hän vihaa kouluaan ja erityisesti kiusaajista pahinta, Joanna Clarkia. Marnin veli Will on komea ja suosittu koripallon pelaaja, joka häviää tärkeän ottelun, kun Joanna tönäisee Marnia ja Will törmää kaatuvaan siskoonsa.

Kymmenen vuotta myöhemmin Marni on työssään menestyvä nuori nainen. Hän vierailee Willin sekä isänsä Markin ja äitinsä Gailin luona, koska Will on menossa naimisiin. Kauhukseen Marni huomaa, että morsian on Joanna, joka ei kuitenkaan vaikuta tunnistavan Marnia. Paikalle saapuu myös Joannan täti, Ramona, joka oli nuoruudessaan Gailin paras ystävä, kunnes hän oli työntänyt Gailin uima-altaaseen tanssiaisissa. Vaikka Gail on halukas unohtamaan menneet, hän toivoo olevansa ”parempi” kuin Ramona, vaikka tämä onkin menestyvä ja rikas nainen, joka omistaa hotelleja ja matkustaa yksityislentokoneella.

Marni ei halua unohtaa sitä kuinka paljon Joanna on häntä kiusannut, ellei hän saa tältä anteeksipyyntöä. Marni yrittää valottaa Joannan pahoja tekoja veljelleen, mutta ei onnistu pääsemään kahdenkeskiseen keskusteluun Willin kanssa, ja pian Marni tajuaa, ettei Joanna ole unohtanut tyttöjen yhteistä menneisyyttä. Joanna ei suostu pyytämään anteeksi, ja sen sijaan hän käyttäytyy Marnia kohtaan epäkunnioittavasti.

Will kohtaa Timin, jonka Joanna paljastaa entiseksi poikaystäväkseen. Tim näyttää järkyttyneeltä kuullessaan Joannan menevän naimisiin Willin kanssa. Marni päättää käyttää Timiä hyödykseen häiden pilaamisessa ja ottaa Timin mukaansa hääillallisten harjoituksiin. Tim pitää maljapuheen, jossa hän surkuttelee sitä, kuinka Joanna jätti hänet aikoinaan alttarille. Illallisella Marni esittää videon, jossa paljastuu, että Joanna oli nuorempana ylimielinen koulukiusaaja. Will poistuu raivoissaan paikalta. Joanna hyökkää Marnin kimppuun, ja Marni puolustautuu. Will palaa paikalle ja syyttää kihlattuaan kiusaajaksi ja valehtelijaksi, mutta tuomitsee myös Marnin siitä, kuinka tämän olisi pitänyt ilmoittaa asiasta etukäteen eikä pilata illallista. Will sivuuttaa Joannan anteeksipyynnöt.

Ramona syyttää Gailia siitä, että vaikka he olivat ystäviä, Gail pilasi hänen high school -vuotensa haluamalla aina menestyä paremmin ja ottamalla Ramonan ihastuksen tanssiparikseen. Toisaalta Ramona kiittää Gailia siitä, että tämän alistava käytös sai Ramonan ponnistelemaan ja hankkimaan menestystä myöhemmällä iällä. Gail pyytää anteeksi ja toteaa, että hän pitää rakasta perhettään omana menestyksenään. Ramona myöntää olevansa kateellinen Gailille siitä, että tällä on yhtenäinen perhe, ja kertoo pelänneensä Gailin omivan Joannan itselleen.

Marni kohtaa surullisen Joannan, joka myöntää katuvansa tekojaan ja tuntevansa itsensä kauheaksi ihmiseksi. Hän kuitenkin sanoo rakastavansa Williä ja tämän perhettä, ja pyytää Marnilta anteeksi, jolloin tämä lupaa saada Joannan ja Willin takaisin yhteen. Will ja Joanna sopivat välinsä puumajassa, joka kuitenkin romahtaa, ja hääpari joutuu sairaalaan. Marni päättää järjestää häät sairaalassa. Hääjuhlissa Gail tutustuttaa Ramonan Richieen, jonka Ramona nuoruudessaan halusi tanssiparikseen. Richie pyytää Ramonaa treffeille. Marni ryhtyy parisuhteeseen Charlien – Willin parhaan kaverin – kanssa. Marnin isoäiti Bunny kohtaa häissä vanhan naisen, Helenin, joka high schoolissa kähvelsi pojan, josta Bunny oli kiinnostunut. Bunny kostaa kähveltämällä häissä Helenin tanssiparin.

 Kristen Bell  Marni Olivia Olsen  
 Jamie Lee Curtis  Gail Byer Olsen  
 Sigourney Weaver  Ramona ”Mona” Clark  
 Odette Yustman  Joanna ”J-J” Clark  
 Kristin Chenoweth  Georgia King  
 James Wolk  Will Olsen  
 Victor Garber  Mark Olsen  
 Betty White  Bunny  
 Billy Unger  Ben Olsen  
 Sean Wing  Charlie Mason  
 Kyle Bornheimer  Tim  
 Christine Lakin  Taylor  
 Meagan Holder  Kendall  
 Patrick Duffy  Ritchie Phillips  
 Cloris Leachman  Helen Sullivan  
 Dwayne Johnson  lentokonepoliisi  
 Reginald VelJohnson  Mason Dunlevy  
 Stacy Keanan  Dana  
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.