Yleisvenäläinen kansanrintama

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Järjestön logo

Yleisvenäläinen kansanrintama (ven. Общероссийский народный фронт, lyh. ONF) on poliittinen järjestö, jonka tarkoituksena on tukea Venäjän hallitusta. Liike perustettiin duumanvaaleja varten. Vladimir Putin perusti liikkeen ollessaan pääministerinä 6. maaliskuuta 2011. Liikkeeseen kuuluu Yhtenäinen Venäjä, muita puolueita, kauppayhteenliittymiä ja nuorten, naisten ja veteraanien järjestöjä. Kahden vuoden päästämilloin? liike valitsi Putinin johtajakseen. Brittiläisen journalistin Steve Rosenbergin mukaan ONF:n on tarkoitus korvata Yhtenäinen Venäjä.

Tarkoitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ONF:ää oli perustamassa 480 henkilöä, joukossa kauppayhteenliittymien aktivisteja, työläisiä, maanviljelijöitä, tiedemiehiä, kulttuurityöntekijöitä, urheilijoita, terveydenhuollon henkilöstöä ja poliitikkoja. Perustettaessa Putin sanoi, että ONF:n on tarkoitus tarjota Yhtenäiselle Venäjälle uusia ideoita, ajatuksia ja henkilöitä. Putin sanoi, että muut kuin Yhtenäinen Venäjä voivat järjestön avulla nimittää Yhtenäinen Venäjä-puoleen ehdokaslistoille omia edustajiaan. Liikkeen johtoon Putin nimitti hallituksen henkilöstöpäällikkö Vlatseslav Volodinin. 12. kesäkuuta 2013 ONF valitsi Putinin johtajakseen.

Liike on ideologialtaan keskusta-oikeistolainen, valtion roolia kannattava ja konservatiivinen. Venäjän kohtalosta ja puolustamisesta kiinnostunut liike ajaa ilmoitustensa mukaan mm. Venäjän yhtenäisyyttä, kansan tukea nykyiselle hallitukselle, perhearvoja, nopeaa talouskasvua ja voimakasta valtiota jolla on vahva talous. 4. joulukuuta 2013 pidetyssä konferenssissa puhuttiin terveydenhuollon, talouden, yhteiskunnan palvelujen, koulutuksen ja kulttuurin uudistuksista.

Jäsenjärjestöjä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]