Yle Mikkeli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yle Mikkeli (aiemmin Etelä-Savon Radio [1]) on yksi Yle Radio Suomen maakuntaradioista. Sen kuuluvuusalueena on Etelä-Savo toimituksen sijaitessa Mikkelissä. Yle Radio Suomi Mikkeli aloitti toimintansa Ylen maakuntaradiona 1994. Sitä ennen se tunnettiin Radio Mikkeli-nimisenä Yleisradion paikallisradiona. Alueellista radiotoimimintaa Yleisradiolla oli maakunnassa jo 1960-luvulta lähtien.lähde?

Yle Mikkelin toimituksen päällikkö on Aki Karjalainen. Yle Etelä-Savon ensimmäisenä päällikkönä ollut Kari Toiviainen jäi eläkkeelle 17 päällikkövuoden jälkeen 31. joulukuuta 2010.lähde?

Lähetykset lähetetään pääosin Mikkelistä. Lähetysaika on muiden Ylen maakuntaradioiden tapaan arkisin klo 6.00-18.00. Radion lähetystaajuudet ovat 94,6 megahertsiä (Mikkelin seutu), 97,4 MHz (Pieksämäen seutu) ja 99,1 MHz (Savonlinnan seutu).lähde?

Maakuntaradiolla on 10 maakunnallista uutislähetystä radiossa. Lisäksi Yle Mikkeli osallistuu alueellisten tv-uutisten tuottamiseen Yle TV1:ssä.

Yle Radio Suomi Mikkeli on maakunnan kuunnelluin radiokanava. Sen viikkotavoittavuus on 56 prosenttia alueensa yli yhdeksänvuotiaasta radioyleisöstä (Kansallinen Radiotutkimus joulukuu 2008, Finnpanel Oy).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]