Yle Kemi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yle Kemi (aiemmin Radio Perämeri [1]) on yksi Yle Radio Suomen maakuntaradioista. Sen kuuluvuusalueena on Kemi-Tornion seutukunta Lapin nykymaakunnassa toimituksen sijaitessa Kemissä. Yksi tunnetuimmista toimittajista oli Jari Vesa, joka teki yhdessä Tommi Reposen kanssa Anonyymit kotikiusatut -nimistä huumoriohjelmaa Radio Suomelle.

6. toukokuuta 2013 lähtien Yle Kemi on toiminut Kemin Kivikankaalla, Digipoliksessa.[2] Aiemmin Radio Perämeri on toiminut muun muassa Junneliuksen talossa sekä Kauppatorin laidalla Torikadulla.

Radio Perämeri syntyi vuoden 1994 alussa, kun Lapin Radion Kemin-toimituksesta muodostettiin oma maakuntaradionsa Kemin, Keminmaan, Tornion, Tervolan, Simon ja Ylitornion asukkaille.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Radio Suomi on jatkossa aina Radio Suomi, verkossa Yle Kymenlaaksosta tuli Yle Kotka ja televisiossa jatkaa Yle Kaakkois-Suomi kymenlaakso.fi. 7.1.2016. Viitattu 24.5.2019.
  2. Yle Perämeri aloittaa uusissa tiloissa Yle Perämeri.
  3. Lapin radiosta lohkaistaan Meri-Lappiin oma Radio Perämeri. Helsingin Sanomat, 30.12.1993, s. 42. Näköislehden aukeama (tilaajille).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä radioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.