Yläkaupungin Yö

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Skeittausta Yläkaupungin Yössä vuonna 2014.

Yläkaupungin Yö on vuodesta 1992 alkaen vuosittain keväisin järjestetty poikkitaiteellinen kaupunkifestivaali Jyväskylässä. Tapahtumayönä kaikki Jyväskylän museot ovat auki ja niihin on ilmainen sisäänpääsy, lisäksi teatteri-, musiikki- ja liikuntatapahtumia järjestetään pitkin kaupunkia.

Tapahtuman kautta annetaan esimerkiksi harvinaisemmille liikunta-/urheilulajeille esittelymahdollisuuksia. Tapahtuma on vähitellen levittäytynyt lähes koko Jyväskylän keskusta-alueelle, joten siitä saavat osansa myös Jyväskylän ravintolat ja yökerhot.

Tapahtuman järjestämisestä vastaa Yläkaupungin Yö ry. Festivaalin yhteistyötahoja ovat muun muassa Jyväskylän museot ja kirjastot, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta, Keski-Suomen Kirjailijat ry. ja Jyväskylän yläkaupungin alueella toimivat ravintolat.

Tapahtuman ohjelma on sisältänyt perinteisten esitysten ja konserttien lisäksi muun muassa manga-näyttelyä, Linux-testausta, moottoripyörätaidetta, musiikkia keskiajalta aina nykypäivään sekä urheilukisoja footbagistä itsepuolustuslajeihin, go-turnaukseen ja parkour-näytöksiin.[1]

Tapahtuma järjestetään yleensä toukokuun loppupuolen viikonloppuna.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.