Ykspihlajan rautatieasema

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ykspihlaja
Yxpila
Perustiedot
Lyhenne Yks
Rataosa Ykspihlaja–Kokkola
Sijainti 63°50.549′N, 023°2.062′E
Kunta Kokkola
Valtio Suomi
Etäisyydet Kokkola 3,2 km
Avattu 1885
Liikenne
Liikennöitsijä(t) VR Transpoint
Tavaraliikenne vaihtotyönä Kokkolasta
Asemarakennus
Suunnittelija Bruno Granholm
Materiaali puu
Rakennettu 1900
Purettu 1983
Lipunmyynti ei
Liukuportaita ei
Hissejä ei
Ratapiha
Raiteisto 1 laituriraide, 2 sivuraidetta

Ykspihlajan rautatieasema (lyh. Yks) on Suomen rataverkon liikennepaikka Kokkolan kaupungissa Ykspihlajan kaupunginosassa Keski-Pohjanmaalla rataosalla Ykspihlaja–Kokkola.

Ykspihlajan ratapiha rajoittuu Kokkolan kantasatamaan ja satamatiehen, sekä Haukiojan asuinalueeseen. Ratapihalta haarautuu sivuraiteet Kemiran ja Bolidenin teollisuusalueille sekä syväsatamaan. Ratapihalla harjoitetaan lähinnä kantasataman purku- ja lastaustoimintaa ja puutavaran lastausta. Ratapihalla sijaitsee myös Puolustusvoimien lastauslaituri.

Rautatie Kokkolan ratapihalta Ykspihlajaan valmistui 1885. Rautatieaseman toiminnot sijaitsivat aluksi satamakonttorissa. Arkkitehti Bruno Granholmin suunnittelema asemarakennus valmistui nykyisen puutavaravaraston kohdalle vuonna 1900 ja se purettiin käyttämättömänä vuonna 1983. Asemalla toimi posti vielä 1950-luvulla. Asemalla oli suuri tavarahuone sekä huone ja keittiö kirjanpitäjälle ja asemamiehelle.

Henkilöliikenne Kokkolan ja Ykspihlajan välillä alkoi heti radan valmistuttua ja 1920-luvulla päivittäisiä vuoroja oli jo viisi. Henkilöliikenne rataosuudella päättyi ilmeisesti 1970-luvulla. Ykspihlaja muutettiin miehittämättömäksi rautatieliikennepaikaksi vuonna 1973.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.