Yhteishyvä

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Yhteishyvä (lehti))
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yhteishyvä
YH logo.svg
Lehtityyppi aikakauslehti
Julkaisija Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK)
ISSN ISSN 0044-0396
Levikki

Yhteishyvä 1 687 552 kpl Samarbete 47 244 kpl

(Media Audit Finland 2020)[1]
Perustettu 1905
Kotikunta Helsinki
Kotimaa Suomi
Ilmestymistiheys 6 nroa vuodessa
Aiheesta muualla
yhteishyva.fi

Yhteishyvä on Suomen suurin aikakausmedia. Se on saanut alkunsa vuonna 1905, kun S-ryhmän asiakkaille perustettiin oma Yhteishyvä aikakauslehti. Nykyään lehti tavoittaa yli kaksi miljoonaa suomalaista. Lehden alkuaikoina sen tavoitteena oli tukea osuuskauppojen toimintaa, tarjota apua arkeen ja toteuttaa kuluttajavalistusta. Yhteishyvän verkkosivustolla on yli 1,2 miljoonaa vierailijaa kuukaudessa (v. 2021).

Yhteishyvä-lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa ja se jaetaan aktiivisille S-ryhmän asiakasomistajille kotiin. Lehdestä ilmestyy kolme eri versiota: valtakunnallinen, HOK-Elannon versio sekä ruotsinkielinen Samarbete.[2]

Lehden välissä jaetaan ruokaliite Sesonki. Yhteishyvää voi lukea digitaalisena lehden verkkosivuilla ilmaiseksi.

Lehden toimituksellinen sisältö käsittelee sellaisia yhteiskunnallisia kysymyksiä, joihin S-ryhmä haluaa vaikuttaa ja jotka ovat kaupparyhmälle tärkeitä. Lisäksi lehdessä on suomalaisen kuluttajan elämäntapaan ja kuhunkin vuodenaikaan liittyviä lifestyle-sisältöjä. Lehden tarjoaa lukijalle inspiraatiota ja tukea ostopäätösten tekemiseen.

Ruokaliite Sesongin reseptit suunnitellaan S-kokeilukeittiössä. Yhteishyvän arkiruokareseptit auttavat noudattamaan ravitsemussuosituksia. Tästä on tehty ravitsemussitoumus Valtion ravitsemusneuvottelukunnalle kestävää kehitystä tukevaan sitoumus2050.fi-verkkopalveluun. S-kokeilukeittiössä laaditaan vuosittain pari sataa Yhteishyvän reseptiä. Lehden lisäksi reseptejä julkaistaan Yhteishyvä.fi-verkkopalvelussa, jossa niitä luetaan kuukaudessa miljoonia kertoja.

Yhteishyvän verkkosivusto tarjoaa reseptien lisäksi inspiroivia ruokavideoita, ruokalistapalvelun, ihmisläheisiä tarinoita sekä mielenkiintoisia puheenaiheita niin vastuullisuudesta kuin ruokakeskustelusta. Verkkosivuilta löytää myös vinkkejä kodinhoitoon, harrastuksiin ja matkailuun.

Yhteishyvän sisällöntuotannosta vastaa Sanoma Media Finland Oy. Lehti painetaan PunaMusta Oy:ssa.

Yhteishyvällä on myös sosiaalisen median kanavat sekä uutiskirje.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Levikkitilasto 2020 (pdf) 2020. Media Audit Finland. Viitattu 2020.
  2. Yhteishyvä - Mediakortti 2021 (linkki) Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.