Yhdysvaltain sotilassuklaa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sotilassuklaata

Sotilassuklaa on kuulunut vuodesta 1937 lähtien Yhdysvaltojen armeijan kenttäolosuhteissa käytettäviin ruoka-annoksiin. Suklaan tarkoitus on kaksitahoinen: toisaalta sen tehtävänä on parantaa joukkojen taistelutahtoa, mutta toisaalta sen on tarkoitus toimia taskukokoisena hätäravintona. Sotilaskäyttöön tarkoitettu suklaa valmistetaan yleensä armeijan asettamien vaatimusten mukaisesti erikoistuotantona. The Hershey Company on suurin yksittäinen sotilassuklaan valmistaja.

Taistelutahdon kohottamiseen käytettävä sotilassuklaa ei juurikaan poikkea kaupoissa myytävistä tuotteista maun tai koostumuksen osalta. Usein suklaa kuitenkin pakataan ja valmistetaan eri muotoon kuin tavallisesti.

Hätäravintona käytettävä sotilassuklaa poikkeaa huomattavasti tavallisesta suklaasta. Suklaan tarkoituksena oli taata taistelutilanteessa sotilaiden käyttöön nopeasti sulava energia-annos, ja niinpä aluksi suklaasta pyrittiin tekemään mahdollisimman epämiellyttävän makuinen, jotta joukot eivät nauttisi sitä ennen kuin todellisessa hätätilanteessa. Tässä onnistuttiinkin varsin hyvin, sillä vaikka suklaan makua yritettiin parantaa myöhemmin, se ei koskaan saanut kovin ylistäviä arvioita. Hätäravinnoksi tarkoitetut suklaat valmistettiin mahdollisimman energiatiheiksi, helpoiksi kuljettaa ja lämmönkestäviksi. Jalkaväen sotilaat joutuivat usein taistelemaan trooppisissa ja aavikkomaisissa olosuhteissa, joissa tavallinen suklaa sulaisi hyvin nopeasti, joten lämmönkestävyys oli tärkeätä.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:United States military chocolate
Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.