Yhdysvaltain kansallinen liikenneturvallisuuslautakunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yhdysvaltain kansallinen liikenneturvallisuuslautakunta
Perustettu 1. huhtikuuta 1967
Toimivalta Yhdysvaltain liittovaltion hallinto
Päätoimi­paikka Washington D.C.
Pääjohtaja Robert L. Sumwalt (johdossa 2015-)
Työntekijöitä n. 400 (2014)
Vuosibudjetti alle 100 miljoonaa dollaria (2013)
Aiheesta muualla
NTSB Online

Yhdysvaltain kansallinen liikenneturvallisuuslautakunta (engl. National Transportation Safety Board, lyh. NTSB) on Yhdysvaltain hallinnon itsenäinen organisaatio, jonka tehtävänä on tutkia lento-, tie- ja rautatieliikenteessä sekä putkistokuljetuksissa tapahtuvat onnettomuudet ja vakavat vaaratilanteet. Suomessa vastaavia tehtäviä hoitaa Onnettomuustutkintakeskus.

NTSB on perustettu vuonna 1967, jolloin se korvasi Civil Aeronautics Boardin tutkintahaaran. Alun perin NTSB oli osa Yhdysvaltain liikenneministeriötä, mutta se erotettiin itsenäiseksi yksiköksi vuonna 1975.

NTSB tutkii kongressin pyynnöstä kaikki lentoliikenneonnettomuudet ja vaaratilanteet, sekä merkittävät onnettomuudet muissa kuljetusmuodoissa. Organisaation tehtäviin kuuluvat myös vaarallisten aineiden kuljetuksissa tapahtuneiden onnettomuuksien tutkiminen.

NTSB:n puheenjohtajana toimii Mark Rosenker, joka on toiminut varapuheenjohtajana vuodesta 2003, puheenjohtajan sijaisena maaliskuusta 2005 ja puheenjohtajana syyskuusta 2006 lähtien. Varapuheenjohtajana toimii Robert Sumwalt. NTSB:n kotipaikka on Washington, D.C.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]