Yhdystie 1835

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kokkilan lossi yhdystiellä 1835.

Yhdystie 1835 on yhdystie joka kulkee Kemiönsaaren Kemiöstä Salon Ikelään. Tien pituus on 33 kilometriä.[1]

Tien kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie saa alkunsa Kemiönsaaren Kemiössä sijaitsevasta seututien 181 ja Vretantien risteyksestä. Ensin tie ohittaa Kemiön kirkon sen pohjoispuolelta sekä kohtaa Hedbergintien risteyksen. Seuraavaksi tie poistuu Kemiön taajamasta ja kulkee pääosin suorana noin kaksi kilometriä jonka jälkeen se ylittää Dalkarbybäckenin. Tämän jälkeen tie ohittaa Trotbyn pitäjän. Ohitettuaan Trotbyn tie jatkuu pääosin suorana mutta paikoin mutkittelevana seuraavat kaksi kilometriä jonka jälkeen se ohittaa Kalkkilan pitäjän. Sen jälkeen tie kulkee mäkisenä ja paikoin mutkittelevana seuraavat yhdeksän kilometriä kunnes se saapuu Teljonselän pohjoisrannalle, jota se myötäilee seuraavan kilometrin verran ennen saapumistaan Kemiönsaaren ja Salon kuntarajalle.

Ylitettyään kuntarajan tie jatkaa Teljonselän ja heti sen perään Kirjakkalanselän pohjoisten rantojen myötäilyä seuraavat neljä kilometriä kunnes Paatelan kohdalla se kääntyy kohti saaren sisäosia. Pian tämän jälkeen tie ohittaa Peksalan pitäjän sen länsipuolelta ja kulkee vielä pari kilometriä pääosin mäkisenä ja paikoin mutkittelevana tienä ennen saapumistaan Kokkilaan. Täällä tie kohtaa Kokkilan lossin joka ylittää Kokkilanselän. Lossiyhteyden jälkeen tie halkoo Kokkilan kylän sekä kohtaa tämän pohjoislaidalla Järvenkyläntien ja Vartsalantien risteykset. Pian tämän jälkeen tie ohittaa Meri-Halikon koulun sekä kohtaa yhdystien 1814 risteyksen. Seuraavaksi tie kulkee pääosin mäkisenä ja liikennemääriin nähden kapeana noin neljä kilometriä, jonka jälkeen se ohittaa Kaninkolan kylän ja kohtaa Kaninkolantien risteyksen. Tämän jälkeen tie jatkuu profiililtaan samanlaisena vielä kahden kilometrin matkan ennen päättymistään Ikelän kylän eteläpuolella sijaitsevaan seututien 110 risteykseen.

Tien osoitenimenä on Suomenkulmantie Kemiönsaaren alueella, Kemiönsaarentie kuntarajalta Kokkilan lossin etelärannalle, ja Kokkilantie lossin pohjoisrannalta tien päätepisteeseen eli seututien 110 risteykseen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]