Yhdystie 1361

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1361
Yhdystie 1361
Läntinen Yhdystie, Kytäjäntie, Hyvinkääntie
Maa Suomi
Tieluokka Yhdystie
Pituus 24 km
Alkupiste Hyvinkää
Reitti Kytäjä, Hyvinkää
Päätepiste Läyliäinen, Loppi (24 km)
Päällyste asfaltti
Kaistaluku kaksikaistainen

Yhdystie 1361 on Hyvinkäältä Läyliäisiin Kytäjän kautta johtava yhdystie. Tie lähtee Hyvinkäältä lännen suuntaan ja alkupää on olemukseltaan kaupunkimainen. Moottoritien ylitettyään tie muuttuu olemukseltaan maaseutumaiseksi ja kulkee peltojen reunalla.

Kytäjälle saavuttaessa Kytäjän kartano jää luoteeseen ja tie ylittää Kytäjärveltä Vantaanjokeen laskevan Keihäsjoen. Kytäjän kirkko on vilaukselta nähtävissä Palkkisillantien risteyksessä. Tämän jälkeen tie kulkee golfkenttien läpi kohti Patojaa. Tien vieressä kulkee tällä osuudella 2007 valmistunut kevyenliikenteenväylä. Kytäjän alueella tiestä erkanevat paikallistiet Herusten kylään Nurmijärvelle (Palkkisillantie), Vihtijärven kylään Vihtiin (Suopellontie) ja Lopen puolelle Hirvijärvelle (Kenkiäntie).

Patojassa tien luonne muuttuu voimakkaasti, koska se seuraa entistä lehmipolun linjausta. Tämän vuoksi siinä on jyrkkiä mutkia sekä mäkiä ja tie onkin onnettomuusherkän maineessa tällä osuudella.[1] Tie päättyy Klaukkalantien risteykseen Lopen Läyliäisissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Patojan osuuden onnettomuusherkkyys 15.10.2009. Aamuposti. Viitattu 15.10.2009. [vanhentunut linkki]