Yhdistetty viestintä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yhdistetty viestintä (Unified Communications – UC) yhdistää tosiaikaiset viestintämuodot kuten pikaviestit, läsnäolotiedon, puhelinviestinnän (ip-puhelut mukaan lukien), videoneuvottelut, puhelunohjauksen ja puheentunnistuksen ja ei-tosiaikaisen viestityksen (Unified Messaging - UM) johon perinteisesti kuuluvat puheposti, sähköposti, fax ja SMS. Yhdistetty viestintä ei ole yksittäinen tuote, vaan yhdistelmä tuotteita joiden avulla käyttäjälle tarjotaan mahdollisimman yhtäläinen käyttöliittymä ja käyttökokemus mediatyypistä ja päätelaitteista riippumatta.

Yhdistetty viestintä siirtää perinteisesti kahdessa eri verkossa (puhelin ja data) tapahtuvan viestinnän samaan dataverkkoon.

Trendejä jotka ajavat kehitystä yhdistetyn viestinnän suuntaan ovat mm. etätyön lisääntyminen ja tarve paikkasidonnaisuuden vähentämiseen, matkaviestinten jatkuva kehitys sekä toisaalta tarve matkustuksen vähentämiseen ja tarve yksinkertaistaa, yhdistää ja yhdenmukaistaa käytettävissä olevien viestintätapojen suurta kirjoa.