Yū Suzuki

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Yū Suzuki
Yu Suzuki - Game Developers Conference 2011 - Day 3.jpg
Syntynyt 10. toukokuuta 1958 (ikä 59)
Kansalaisuus japani
Ammatti Pelisuunnittelija, tuottaja

Yū Suzuki (jap. 鈴木裕, s. 10. toukokuuta 1958) on yksi Segan tärkeimmistä videopelituottajista. Hän on myös yksi peliteollisuuden tunnetuimmistä nimistä, mikä johtuu pääasiallisesti hänen työstään kolikkopelien parissa 1980-luvulla. Suzuki johti aikaisemmin myös Segan maineikasta AM2-ryhmää.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suzuki syntyi Iwaten prefektuurissa ja opiskeli elektroniikkaa Okayaman yliopistossa. Hän aloitti uransa Segalla vuonna 1983.

Suzuki toimi Segalla peliohjelmoijana ja -tuottajana, ja jo toisena vuotenaan Segalla loi moottoripyöräpelin Hang-On. Suzuki julkaisi myös useita muita kuuluisia pelejä, kuten Out Runin. Vuonna 1993 Suzuki kehitti Virtua Fighterin, joka oli kolmiulotteista grafiikkaa hyödyntävä taistelupeli. Peli saavutti aikanaan suunnattoman suosion.

Suzukin Shenmue Sega Dreamcastille toi uutta henkeä jo kaavoisiinsa kangistuneeseen seikkailupeligenreen. Pelin tarina, grafiikka ja pelimekaniikka olivat edellä aikaansa ilmestyessään ja 47–70 miljoonan Yhdysvaltain dollarin budjetillaan se oli aikanaan kallein ikinä tehty videopeli.

Hänen viime aikaisiinmilloin? kolikkopelituotoksiinsa lukeutuu F355 Challenge, joka on Ferrarin kanssa yhteistyössä laadittu ajosimulaattori. Peli on saanut huomiota myös peliteollisuudelta ja autoteollisuudelta.

Vuonna 2003 Suzuki hyväksyttiin kuudentena henkilönä Academy of Interactive Arts and Sciences Hall of Fameen. Ensimmäinen henkilö, joka vastaanotti kyseisen kunnian, oli Nintendon tunnettu Shigeru Miyamoto.

Vuonna 2017 Suzuki työskentelee Shenmue 3:n kehittämisessä.[1]

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sitting down with Shenmue 3 and Yu Suzuki Eurogamer. Viitattu 10.9.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]