Woodbury Common Premium Outlets

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Woodbury Common Premium Outlets
Outletin Promenade-katu
Outletin Promenade-katu
Sijainti Yhdysvaltain lippu Central Valley, New York, Yhdysvallat
Avattu 1985
Omistaja Simon Property Group
Liikkeiden määrä 220
Kerrospinta-ala 72 000 m²
Kotisivu Kotisivu

Woodbury Common Premium Outlets on New Yorkin kaupungin lähellä, pienessä Woodburyn kaupungissa sijaitseva outlet-ostoskeskus New Yorkin osavaltiossa, Yhdysvalloissa. Manhattanilta noin tunnin ajomatkan päässä sijaitseva[1], suurta mökkikylää muistuttava outlet-keskus on osa suurta Simon Property Group -yhtymää. Woodbury Common Premium Outlets avattiin loppuvuodesta 1985 ja sitä laajennettiin vuosina 1993 ja 1998. Nykyään keskuksessa on 220 myymälää ja se on yksi maailman suurimmista outlet-ostoskeskuksista. New Yorkin kaupungin läheisyyden vuoksi outletissa vierailee vuosittain paljon ulkomaalaisia matkailijoita, erityisesti japanilaisia, koska on arvioitu, että noin puolet keskuksen voitoista tulisi japanilaisilta[2]. Helpoiten New Yorkin Manhattanilta ostoskeskukseen pääsee Gray Linen busseilla[3]. Ostoskeskus myös tunnettu edullisuudestaan.

Liikkeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ostoskeskuksessa on 220 myymälää, joissa on edustettuina erilaisia merkkejä ympäri maailman Lacostesta McDonald’siin. Liikkeet on jaettu kahdeksaan ryhmään: muoti- ja urheiluvaate, lapset, kengät, laukut, korut, koti ja keittiö, lahjat, ja ruoka[4]. Merkeistä mainittakoon aiempien lisäksi esimerkiksi Prada, Nike, Gap, Versace ja Tom Ford. Jo yksistään kenkäliikkeitä on yli 30, merkkejä muun muassa Adidas, Ecco, Converse ja Crocs. Ostoskeskuksessa on esimerkiksi Vera Bradleyn ja Swarovskin koruliikkeet. Koti ja keittiö -kauppoja on seitsemän, ravintoloita on ympäri keskusta.

Laajennussuunnitelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2011 keskus ilmoitti investoivansa 100 miljoonaa dollaria ostoskeskuksen laajennukseen, joka sisältäisi kolmikerroksisen pysäköintihallin rakentamisen ja 5 600 neliömetrin liiketilan rakentamisen. Rakentaminen kestäisi kolme vuotta ja olisi tarkoitus aloittaa vuonna 2013[5].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. NYC Tourist - Info: Woodbury Common nyctourist.com Viitattu 21.12.2012
  2. A Universal Quest for Bargains; Japanese Flock to Outlet Center in the Hudson Valley nytimes.com Viitattu 21.12.2012
  3. New Yorkissa: Woodbury Common Premium Outlets newyorkissa.info Viitattu 21.12.2012
  4. Store listing premiumoutlets.com Viitattu 21.12.2012
  5. Woodbury Common seeks $100M expansion recordonline.com Viitattu 21.12.2012

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]