Williamsburg (Brooklyn)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kirkko Williamsburgissa
Uusia pilvenpiirtäjiä Williamsburgin lauttasataman takana

Williamsburg on kaupunginosa Brooklynin hallintoalueen pohjoisosassa New Yorkissa.

Vuonna 1792 Richard M. Woodhull osti alueelta maata ja rakennutti sinne majatalon. Vuonna 1800 hän nimesi alueen Williamsburghiksi. Asukasluvun kasvaessa Williamsburghista tuli vuonna 1827 kylä ja vuonna 1852 kaupunki. Vuoteen 1855 mennessä se liitettiin Brooklynin kaupunkiin, ja samoihin aikoihin sen nimi lyheni Williamsburgiksi.

Vuonna 1903 Williamsburg yhdistettiin Manhattaniin Williamsburgin sillalla, minkä kautta Brooklyniin muutti pian tuhansia juutalaisia Lower East Sidesta. 1900-luvun alussa monia eurooppalaisia siirtolaisia asettui asumaan paikalle, etenkin Italian Nolanista saapuneita. 1930–1940-luvuilla Williamsburgiin syntyi Euroopan juutalaispakolaisten myötä suuri hasidiyhteisö, joka kasvaa edelleen. 1960-luvulla Williamsburgiin saapui paljon tehdastyöläisiä Puerto Ricosta ja myöhemmin muualtakin Latinalaisesta Amerikasta. Alueen latinoyhteisö kuitenkin kärsii nykyisin työttömyydestä tehdastyöpaikkojen vähennyttyä 1990-lukuun mennessä.

2000- ja 2010-luvuilla Williamsburgista on alkanut tulla taiteilijoiden ja hipstereiden suosimaa aluetta. Kaupunginosaan myös rakennetaan kiivaasti hyvälaatuisia ja korkeita asuinrakennuksia ja raivataan tilaa avarille puistoille.