William Louis Abbott

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

William Louis Abbott (23. helmikuuta 1860 Philadelphia, Pennsylvania2. huhtikuuta 1936 Elk River, Maryland) oli yhdysvaltalainen lääketieteen tohtori, tutkimusmatkailija ja lintutieteilijä.

Abbott opiskeli taiteita Pennsylvanian yliopistossa ennen kuin paneutui lääketieteeseen. Hän teki gradunsa Pennsylvanian yliopistossa ja jatkoi opintojaan Englannissa suorittaen lisensiaatin tutkinnot Royal College of Physicians'issa ja Royal College of Surgeons'issa. Vuonna 1886 hän sai huomattavan suuren perinnön, lopetti lääkärin praktiikkansa ja keskittyi tutkimusretkiin ja keräilyyn.

Vuosien 1880 ja 1923 välillä Abbott teki kaikkiaan kolmattakymmentä matkaa eri puolille maapalloa ja keräsi mittavan määrän eliönäytteitä ja kansatieteellistä aineistoa. Hän lopetti matkailun ja keskittyi hoitamaan muiden retkikuntien tuomien kokoelmien järjestelyjä ja rahoitusta Smithsonian-instituutissa. Hän testamenttasi kirjansa, kirjoituksensa ja 20 % maatilastaan Smithsonian-instituutille.

Abbottin nimi on annettu monille eläinlajeille. Linnuista joulusaarensuula (Papasula abbotti), celebesinvuorikäpinkäinen (Coracina abbotti) ja oliivitimali (Malacocincla abbotti) kantavat hänen nimeään.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.