Wilhelmsen Ship Management

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wilhelmsen Ship Management
ISIN NO0010571698, NO0010576010
Perustettu 1861
Toimitusjohtaja Carl Schou
Kotipaikka Oslo, Norja[1]
Toimiala laivojen hallinta[1]
Henkilöstö noin 11 000[1]
Omistaja Wilhelmsen Maritime Services[1]
Kotisivu www.wilhelmsen.com

Wilhelmsen Ship Management (ennen Barber Ship Management ja BAR-WIL, Barber–Wilhelmsen) on yksi maailman suurimmista laivojen hallintayhtiöistä. Se vuokraa laivoja ulkopuolisten toimijoiden käyttöön (third-party ship management services). Näitä ovat esimerkiksi henkilöautojen valmistajat. Yhtiön kotipaikka sijaitsee Oslossa, Norjassa. Yhtiö on sataprosenttisesti Wilhelmsen Maritime Services -yhtiön omistuksessa, joka taas on kokonaan Oslon pörssissä noteeratun Wilh. Wilhelmsen konserniyhtiön omistuksessa. Henkilökuntaa Wilhelmsen Ship Managementilla on noin 11 000.

Lähes kaikki yhtiön hallinnassa olevat 160 alusta ovat kauppa-aluksia, kuten esimerkiksi konttialuksia, ro-ro-aluksia, autonkuljetuslaivoja, matkustaja-aluksia, irtolastialuksia ja raakaöljytankkereita. Oslon lisäksi yhtiöllä on toimistot Southamptonissa, Singaporessa, Kuala Lumpurissa, Pusanissa ja Houstonissa. Pääkonttori on Kuala Lumpurissa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e Key facts Wilhelmsen Ship Management (Wilh. Wilhelmsen). Arkistoitu 19.11.2008. Viitattu 13.12.2008. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.