Wilbur Soot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Will Gold
Gold vuonna 2023.
Gold vuonna 2023.
Henkilötiedot
Syntynyt14. syyskuuta 1996 (ikä 27)
Suffolk, Iso-Britannia
Ammatti internet-persoona
Vanhemmat Sue Monroe
Muut tiedot
Lempinimet Wilbur Soot, Wilby, Will
Aiheesta muualla
Kotisivu

Will Gold (s. 14. syyskuuta 1996), tunnettu paremmin nimellä Wilbur Soot, on brittiläinen internet-persoona, Twitch-striimaaja ja laulaja-lauluntekijä. Hän tuli tunnetuksi vuonna 2017, kun hän oli mukana YouTube-kanavalla SootHouse. Hän perusti oman kanavansa, Wilbur Sootin, 29. maaliskuuta 2019.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gold tuli tunnetuksi, kun hän editoi videoita YouTube-kanavalle SootHouse, jonka Gold ja pari hänen kaveriaan perustivat. He tekivät suurimmaksi osaksi reaktiovideoita.

Gold perusti oman kanavansa, Wilbur Sootin, 29. maaliskuuta 2019. Marraskuussa 2022 kanavalla oli 6,4 miljoonaa tilaajaa. Hän tekee pelivideoita, suurimmaksi osaksi Minecraftista. Gold myös striimaa Twitchissä, jossa hänellä oli 4,6 miljoonaa seuraajaa marraskuussa 2022. Hän on yksi seuratuimmista ihmisistä Twitchissä.

Vuonna 2020 Gold liittyi roolipelaamiseen keskittyneeseen Minecraft-palvelimeen, Dream SMP:hen, jonka Dream omistaa. Gold perusti fiktiivisen valtion L'Manbergin, joka myöhemmin räjäytettiin. Hänestä tuli myöhemmin yksi juonen pääkirjoittajista.

Gold on ollut mukana monessa Minecraft-turnauksessa, mukaan lukien MCC (Minecraft Championships) ja Minecraft Monday.

3. huhtikuuta 2021 Gold perusti podcastin Hey and Stuff.

Musiikkiura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gold julkaisi ensimmäisen singlensä, "The 'Nice Guy' Ballad", tammikuussa 2018. Hänen kuudes singlensä, "Your New Boyfriend", nousi sijalle 65 Ison-Britannian singlelistalla. Hänen uusin kappale, "Soft Boy", julkaistiin 26. syyskuuta 2022[1]. Hän on myös englantilaisen indie rock -yhtyeen Lovejoyn jäsen. Wilbur julkaisi albumin "Mammalian sighing reflex" 30. marraskuuta 2023 joka nousi nopeasti spotifyin viikon kuunelluimpiin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Wilbur Soot - Soft Boy (OFFICIAL VIDEO) YouTube. Viitattu 26.11.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]