Wikiprojekti:Wiki Loves Monuments/neuvonta

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tällä sivulla voit kysyä neuvoa Wiki Loves Monuments -valokuvauskilpailuun liittyvistä asioista.

Kysymyksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvien lataus ja kuvailutiedot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aloitin kuvalatauksen, mutta keskeytin sen alkuunsa. Kuvatiedoston suomenkieliseen kuvailuosioon tulee automaattisesti Wikidatasta teksti jossa on label; description. No ei siinä mitään. Lisäksi kohteen (=valokuvan esittämän asian) koordinaatit tulevat Wikidatasta, jossa koordinaateilla tarkoitetaan kohteen sijaintia (object location-malline). Valokuvan kuvaussivulle ne tulevat käsittääkseni mallineeseen camera location, joka ei ole sama asia. Voiko manuaalisesti laittaa valokuvan latauksen yhteydessä muihin tietoihin kohteen sijainnin ja kameran sijainnin samaan kohtaan kuin normaalistikin ladatessa, jos lisää molemmat sijainnit? Olisi molemmat tiedot ja oikeassa mallineessa. Vai onko automaattisesti Wikidatasta tulevien tietojen muuttaminen suurikin synti? Käsittelemäni RKY-kohde sisältää useita rakennuksia ja kuvia tallennettaessa olisi mahdollista laittaa jokaiselle oma yksilöllinen sijainti. Vai meneekö turhan hankalaksi, siis Wikipedialle, minulle se ei ole ongelma?--Htm (keskustelu) 23. syyskuuta 2017 kello 11.24 (EEST)

Voit muokata sitä commonsin kuvan tekstiä muuten ihan vapaasti, mutta lopputuloksena olevalta commons-sivulta pitäisi löytyä malline {{Wiki Loves Monuments 2017|fi}}. Tämä on se millä viimekädessä tunnistetaan osallistuuko kuva kilpailuun vai ei. Lisäksi arvostaisin kovasti jos kuvailutekstin yhteydessä olisi kuvatun asian wikidata id mallineessa {{Cultural Heritage Finland wikidata id|KUVATUN_KOHTEEN_WIKIDATA_ID}}, koska wikidata-id:t helpottavat kuvien käsittelyä ja lisäämme ne siksi jos ne puuttuu. Kaikki muu on sellaista, että voit vapaasti muokata niitä ja mitä täsmällisemmät koordinaatit sen parempi. --Zache (keskustelu) 23. syyskuuta 2017 kello 11.34 (EEST)
Linkitetään tähän myös esimerkkikuva c:File:Poliisihevosia_Ruskeasuon_ratsastushallilla.jpg --Zache (keskustelu) 23. syyskuuta 2017 kello 11.36 (EEST)
Selvän teki, ja kiitos valokuvaesimerkistä, yksi kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa.--Htm (keskustelu) 23. syyskuuta 2017 kello 11.44 (EEST)