Wikiprojekti:Wiki Loves Monuments/neuvonta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kilpailuohjeet Kuvattavat kohteet ja lataus Jälleenvalokuvan lataus Lataa kuva muusta kohteesta Neuvonta English

Tällä sivulla voit kysyä neuvoa Wiki Loves Monuments -valokuvauskilpailuun liittyvistä asioista.

Kysymyksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvien lataus ja kuvailutiedot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aloitin kuvalatauksen, mutta keskeytin sen alkuunsa. Kuvatiedoston suomenkieliseen kuvailuosioon tulee automaattisesti Wikidatasta teksti jossa on label; description. No ei siinä mitään. Lisäksi kohteen (=valokuvan esittämän asian) koordinaatit tulevat Wikidatasta, jossa koordinaateilla tarkoitetaan kohteen sijaintia (object location-malline). Valokuvan kuvaussivulle ne tulevat käsittääkseni mallineeseen camera location, joka ei ole sama asia. Voiko manuaalisesti laittaa valokuvan latauksen yhteydessä muihin tietoihin kohteen sijainnin ja kameran sijainnin samaan kohtaan kuin normaalistikin ladatessa, jos lisää molemmat sijainnit? Olisi molemmat tiedot ja oikeassa mallineessa. Vai onko automaattisesti Wikidatasta tulevien tietojen muuttaminen suurikin synti? Käsittelemäni RKY-kohde sisältää useita rakennuksia ja kuvia tallennettaessa olisi mahdollista laittaa jokaiselle oma yksilöllinen sijainti. Vai meneekö turhan hankalaksi, siis Wikipedialle, minulle se ei ole ongelma?--Htm (keskustelu) 23. syyskuuta 2017 kello 11.24 (EEST)

Voit muokata sitä commonsin kuvan tekstiä muuten ihan vapaasti, mutta lopputuloksena olevalta commons-sivulta pitäisi löytyä malline {{Wiki Loves Monuments 2017|fi}}. Tämä on se millä viimekädessä tunnistetaan osallistuuko kuva kilpailuun vai ei. Lisäksi arvostaisin kovasti jos kuvailutekstin yhteydessä olisi kuvatun asian wikidata id mallineessa {{Cultural Heritage Finland wikidata id|KUVATUN_KOHTEEN_WIKIDATA_ID}}, koska wikidata-id:t helpottavat kuvien käsittelyä ja lisäämme ne siksi jos ne puuttuu. Kaikki muu on sellaista, että voit vapaasti muokata niitä ja mitä täsmällisemmät koordinaatit sen parempi. --Zache (keskustelu) 23. syyskuuta 2017 kello 11.34 (EEST)
Linkitetään tähän myös esimerkkikuva c:File:Poliisihevosia_Ruskeasuon_ratsastushallilla.jpg --Zache (keskustelu) 23. syyskuuta 2017 kello 11.36 (EEST)
Selvän teki, ja kiitos valokuvaesimerkistä, yksi kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa.--Htm (keskustelu) 23. syyskuuta 2017 kello 11.44 (EEST)

Kuvien lataus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kysymykseni koskee kuvien latausta.Siis onko tarkoitus,että kilpailuun ladataan VAIN KÄNNYKKÄKUVIA? -- –Kommentin jätti Anitta Lieko (keskustelu – muokkaukset)

Ei. Kyllä saa käyttää järjestelmäkameraakin, ja varmaan mielummin jos sellainen vain on käytettävissä. Kannattaa huomioida että uusi käyttäjä voi ladata vasta neljän päivän kuluttua rekisteröitymistä kuvia. Kommentit muuten allekirjoitetaan neljällä tildellä näin siis ~~~~, mutta allekirjoitin kommenttisi sinun puoletasi. --Linkkerpar 3. syyskuuta 2018 kello 03.19 (EEST)
Wikimedia Commonsiin saa ladata heti kuvia eli sinne ei tarvitse odottaa neljää päivää. (Sitaattioikeus kuvissa on neljän päivän viive) Ideana on se, että ladataan kuvat luetteloissa yms olevien linkkien avulla jotta saadaan sitä kautta linkitettyä kuva tiettyyn kohteeseen eikä näitä tietoja tarvitse käsin täyttää. --Zache (keskustelu)

Helsinki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ei löydy Helsinki kohteita. Sivusto pyörii luuppia ja Helsinki kohteita ei ole! Lukee vain Helsinki kohteet laajuuden vuoksi omalla sivulla ja linkki siitä ei vie mihinkään paitsi samaan kohtaan kuin aiemmin maakunnat. Harvinaisen huonosti tehdyt ja sekavat sivustot kilpailuun.

Kokeile sivua Wikiprojekti:Wiki_Loves_Monuments/Helsinki tai tätä karttalinkkiä --Zache (keskustelu) 23. syyskuuta 2018 kello 14.32 (EEST)
Hei, ymmärsin vasta mistä ongelmassa oli ilmeisesti kyse. Kun tulee mobiiliversiossa luettelosivulle, niin siellä näkyy pelkästään avattava otsikko "Maakunta X" jota klikkaamalla luettelo aukeaa. En pysty vaikuttamaan mobiilipuolen luettelon avautumiseen sinänsä, mutta muutin luetteloita siten, että nyt niissä näkyy avattavina luetteloina kaupungit joka antaa pienen vihjeen, että sitä kuuluisi klikata. --Zache (keskustelu) 29. syyskuuta 2018 kello 10.06 (EEST)