Wikiprojekti:Tiedekuvakilpailu 2021

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Logo for Wiki Science Competition.svg

Tiedekuvakilpailu 2021 on tieteellisten kuvien kilpailu, jonka järjestää Wikimedia Suomi. Kilpailu tähtää tiedeyhteisön tiedon ja jäsenten saamiseen mukaan Wikipediaan. Kilpailu järjestetään 1. marraskuuta ja 15. joulukuuta välisenä aikana.

Aikaisempien vuosien kuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvat tieteilijöistä, tutkimuskohteista ja -prosessista ovat tervetulleita kuten myös kuvat tutkimusvälineistöstä.

Kuvien tulisi olla tarkkoja, kunnolla valotettuja ja rajattuja. Kilpailun teeman takia kuviin liitettyjen tietojen tulisi olla mahdollisimman tarkkoja ja osa arviontiperustetta. Kuvan kuvauksen pitäisi vastata kysymyksiin kuten: Kuka kuvassa on? Kuinka kuva on otettu? Missä kuva on otettu? Mihin kuvassa pitäisi kiinnittää huomiota?

Kuvien teknisten ominaisuuksien suhteen kuvassa suositaan alkuperäistä tarkkuutta ja .JPG-tiedostomuotoa. (.ogg videoille, .png tai .tiff häviöttömästi pakatuille tiedostoille) Kaikki osallistuvat kuvat julkaistaan Creative Commons -lisenssillä, CC-BY-4.0. Kansainvälisen kilpailun säännöt löytyvät sivulta http://www.wikisciencecompetition.org/rules/

Kilpailussa on seitsemän aiheluokkaa: tieteilijät, mikroskooppikuvat, muut kuin valokuvat, kuvasarjat, villieläimet ja luonto, astronomia, sekä yleinen. Suomen kilpailussa annetaan erityispalkinnot teknistieteellisiä aloilla toimivista naisista ja vähemmistöistä kertoville kuville.

Osallistuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Osallistuaksesi tarvitset Wikimedia-tunnuksen. Voit tehdä sen täällä. Muista asettaa sähköpostiosoite, että pystymme olemaan yhteydessä sinuun jos voitat! Tallenna kilpailuun osallistuva kuva tai mediatiedosto allaolevalla napilla.

Osallistu kilpailuun

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokaiselle kategorialle annetaan oma palkintonsa. Näiden lisäksi annetaan erityispalkinnot teknistieteellisiä alailla toimivista naisista ja vähemmistöistä kertovalle kuvalle.

Jury[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

TBA

Yhteystiedot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kilpailuun liittyvät kysymykset info@wikimedia.fi, user:Zache (Kimmo Virtanen)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]