Wikiprojekti:Avoin kulttuuridata hyötykäyttöön/Lisää uusi Wikidata-kohde

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lisää uusi Wikidata-kohde WikidatassaWikidatan ohje aiheesta Uuden kohteen luominen
Wikidata on vielä toistaiseksi kuin autiomaa. Vaikka kohteita on jo lähemmäs 20 miljoonaa, kaikkialla on tilaa täydentämiselle.
Tarkista, ettei kohdetta ole vielä olemassa
Ennen uuden kohteen luomista on hyvä tarkistaa, ettei se ole jo olemassa. Jos haluat löytää kohteen sen Wikipedia-artikkelin otsikolla, käytä hakua Etsi kohdetta otsikolla. Löydät sen myös Wikidatan vasemman reunan valikosta.
Luo uusi kohde
Kun olet vakuuttunut, ettei kohdetta ole olemassa, voit luoda sen. Voit käyttää sen tekemiseen esimerkiksi Wikidatan vasemman reunan valikon linkkiä Luo uusi kohde.
Anna kohteelle nimi ja tarvittavat aliakset
Kaikille uusille kohteille tulee antaa nimi ja kuvaus. Nimi alkaa aina pienellä kirjaimella, ellei ole kyse erisnimestä. Nimi kirjoitetaan ilman kuvailevia tarkenteita, eri tavalla kuin Wikipediassa. Nimen ei tarvitse olla ainutkertainen, mutta nimen ja kuvauksen yhdistelmän täytyy olla. Valitse nimeksi kaikkein yleisin nimitys kohteelle ja lisää muut aliaksiksi. Tee aliaksia vain samalla kielellä kuin nimi.
Lisää kohteen kuvaus
Kuvaus kirjoitetaan luonnehdinnaksi, joka ei ole kokonainen lause.
Hyväksy avoin lisenssi
Klikkaamalla "Luo", hyväksyt käyttöehdot, ja suostut siihen, että muokkauksesi julkaistaan lisenssin Creative Commons CC0 License alaisena.
Virheitä voi sattua
Jos teet virheen, voit pyytää kohdetta poistettavaksi.


Lisää uudelle Wikipedia-artikkelille Wikidata-kohde
Kun luot uuden artikkelin Wikipediassa, sinun täytyy tehdä uudelle artikkelille myös Wikidata-kohde.
Tarkista, ettei kohdetta ole vielä olemassa
Paras tapa tietää, onko samasta aiheesta Wikidata-kohdetta esimerkiksi hieman eri nimellä, on tehdä haku Reasonatorilla.
Jos löydät artikkelisi aiheen toisella kielellä, tee artikkeliisi kielilinkki
Kielilinkit löydät Wikipedia-sivun vasemmasta laidasta. Kielilinkkien tekemisestä ja muokkaaamisesta on oma erillinen sivu.
Jos artikkelisi aihetta ei ole olemassa muilla kielillä, tee Wikidata kohde Wikidatassa
Voit myös odottaa. Wikidatan botit etsivät jatkuvasti vielä linkittämättömiä kohteita ja lisäävät ne automaattisesti Wikidataan.