Wikiprojekti:Suomen patsaat ja muistomerkit Wikipediaan/Wikidata

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Wikidata on Wikipediaa tukeva tietokanta. Kun tiedot ovat Wikidatassa, ne on kirjattu yhteen kertaan keskitettyyn tietokantaan. Tiedot voidaan tallentaa kaikilla Wikipedioiden kielillä, ja ne ovat aina keskitetysti niin ajan tasalla kuin kuin mahdollista. Wikidatan tiedosta voidaan muodostaa tietolaatikoita ja luetteloita kaikenkielisiin Wikipedioihin, Wikivoyageen ja muihin wikiprojekteihin.

Wikidatan lähteenä Wikipedia ei ole riittävä, vaan tiedot tulee hyvän käytännön mukaan aina lähteistää viittauksilla joko tietokantoihin, julkaisuihin tai online-lähteisiin. Monet näistä lähteistä ovat Wikidatassa, ja silloin voi viitata Wikidata-kohteeseen ja kohteen tunnukseen tai sivunumeroon siinä.

Wikidatassa teokselle on erillinen kohde, samoin taiteilijalle, pronssi on oma kohteensa jne. Wikidata-kohteella ei tarvitse olla Wikipedia-artikkelia. Jokainen patsas on tervetullut Wikidataan, vaikka sillä ei olekaan vielä omaa artikkelia. Wikidatan kohteiden merkittävyydelle on omat määrittelyt. Jos aiheella on Wikipedia-artikkeli, se on myös tarpeeksi merkittävä Wikidataan.

Wikidata-palstan lisääminen talukkoon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikidata-palstan voi lisätä taulokkoon seuraavasti. "Muokkaa wikitekstiä" muokkaustilassa lisätään Wiktablen viimeiseksi parametriksi ! WD. Sen jälkeen siirrytään "Muokkaa" tilaan, jossa painetaan WD -palstan kohdalla jokaisen rivin päässä olevaa + -nappia.

Julkisen taiteen listoille luontevat kirjattavat tiedot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikkia tietoja ei tarvitse täyttää ja näiden lisäksi voi tallentaa tarpeen mukaan muutakin tietoa. Wikipedian sivulla esitettävään luetteloon voi poimia sopivaksi katsotut ominaisuudet.

Perustiedot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ominaisuusarvon tietotyyppiominaisuuden kuvausehdotettu arvo
otsikko (P1476)merkkijonoteoksen otsikkoTeoksen lokalisoitu nimi
tekijä (P170)kohdeluovan teoksen tai muun kohteen tekijä (kun täsmällisempää ominaisuutta ei ole)Jos taiteilijalla ei vielä ole kohdetta Wikidatassa, voit tehdä sen.
esiintymä kohteesta (P31)kohdeluokka, jota tämä kohde edustaa ja jonka yksittäinen jäsen tämä kohde on. Esimerkiksi tulivuori on esiintymä vulkaanisesta pinnanmuodosta.Tärkein tieto Wikidatassa. Mikä tämä on? Käytä kohdetta veistos (Q860861) tai sen alaluokkia, kuten esimerkiksi patsas (Q179700), ratsastajapatsas (Q659396), installaatio (Q20437094), kalvaarioryhmä (Q371752), architectural sculpture (Q3476515), kohokuva (Q245117), monumentaalinen veistos (Q3476533), sculpture capital (Q17489156), puutarhaveistos (Q4404699), veistosryhmä (Q2334148), hautakivi (Q203443), shakkinappula (Q208440), hautakiven jalusta (Q17489219) jne. Jos nimeä ei ole suomeksi tai se on huono, klikkaa sanaa ja anna kohteelle uusi tai parempi suomenkielinen nimi. Voit valita myös muun tarpeeseen parhaiten sopivan kohteen tai luoda puuttuvan kohteen. Vältä monenkertaista luokittelua, samoin kuin Wikipediassa. Riittää, että merkitset teoksen patsaaksi, sitä ei sen lisäksi tarvitse merkitä veistokseksi, joka on patsaan yläluokka.
lajityyppi (P136)kohdeluovan työn lajityyppi tai lajityyppi, jonka parissa taiteilija työskenteleeGenre. Käytä kohdetta julkinen taide (Q557141) tai sen alaluokkia, joita on vasta vain katutaide (Q17516) ja liikenneympyrätaide (Q1792321). Voit valita lisäksi myös muun tarpeeseen parhaiten sopivan kohteen tai luoda puuttuvan kohteen.

Lisätiedot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ominaisuusarvon tietotyyppiominaisuuden kuvausehdotettu arvo
suuntaus (P135)kohdeliterary, artistic, scientific or philosophical movement or scene associated with this person or work. For political ideologies use P1142.Käytä kuvaamaan taiteellista suuntausta, kuten esimerkiksi kansallisromantiikka (Q263985)
esittää (P180)kohdehenkilö, paikka, aihe tai tapahtuma, jota teos esittää
muistolle (P547)kohdeminkä muistoksi paikka, monumetti, juhlapäivä onMannerheimin ratsastajapatsas (Q2511913) muistolle (P547) Carl Gustaf Emil Mannerheim (Q152306)
perustuu teokseen (P144)kohdeteos tai teokset, joita on käytetty pohjana aiheessa
materiaali (P186)kohdemateriaali, josta kohde koostuu
pätee osalle (P518)kohdekohteen osa, jonka tapauksessa tieto päteeKäytä tätä ominaisuutta tarkenteena, kun määrittelet ominaisuutta materiaali (P186). Esimerkki: materiaali (P186) on graniitti (Q41177), pätee osalle (P518) perustus (Q191360)
pituus (P2043)kohdekohteen pituus
korkeus (P2048)kohdevertikaalinen pituus
leveys (P2049)kohdekohteen leveys
osa sarjaa (P179)kohdesarja, joka sisältää kohteen

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ominaisuusarvon tietotyyppiominaisuuden kuvausehdotettu arvo
luomisajankohta (P571)aikamilloin organisaatio / kohde on perustettu / luotuTämän nimi soveltuu erittäin huonosti taideteoksille, mutta sen ei kannata antaa häiritä. Tämä on teoksen valmistuajankohta. Käytä ominaisuutta julkaisupäivä (P577), jos paljastusajankohta on eri.
julkaisupäivä (P577)aikapäivä, jolloin teos julkaistiinTämä on teoksen julkistamisen ajankohta, paljastuspäivämäärä.
paljastuksen toimittaja (P1656)kohdehenkilö, joka paljastaa patsaan, veistoksen, muistomerkin tai muistolaatan tms.
tilaaja (P88)kohdehenkilö tai organisaatio, joka tilasi taideteoksen
valmistuspaikka (P1071)kohdepaikka, jossa kohde valmistettiin
omistaja (P127)kohdekohteen laillinen omistajaVoit kirjata tarvittaessa koko omistajahistorian käyttämällä tarkenteita.
merkittävä tapahtuma (P793)kohdekohteeseen liittyvä merkittävä tapahtumaJos teos on siirretty, myyty, varastettu, tuhoutunut tms. anna tälle ominaisuudelle tapahtumaa vastaava kohde arvoksi. Esimerkiksi vihkimistilaisuus (Q1417098). Anna päivämäärä tarkenteena.
mahdollinen tekijä (P1779)kohdekun teoksen tekijästä on huomattavaa epävarmuutta
(P794)kohdeEsimerkiksi tekijä (P170) (P794) avustaja (P767)

Media[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ominaisuusarvon tietotyyppiominaisuuden kuvausehdotettu arvo
kuva (P18)kohdeaiheeseen liittyvä kuvasilloin kun teoksesta on olemassa kuva Wikimedia Commonsissa
video (P10)kohdeaiheeseen liittyvä videotiedosto
Commons-luokka (P373)kohdeWikimedia Commonsissa olevan luokan nimi, joka sisältää tähän kohteeseen liittyviä tiedostoja (ilman Category:-etuliitettä)
Commons-galleria (P935)kohdename of the Wikimedia Commons gallery page(s) related to this item (is suitable to allow multiple links to more gallery pages)
tekijänoikeuden alaisen taideteoksen kuvan URL (P6500)kohdeURL -osoite kuvalle taideteoksesta, joka on tekijänoikeuden alainen

Sijainti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voit käyttää useampia sijainnin ominaisuuksia rinnakkain.

Kerro ominaisuudella sijainti (P276) tarkka kohde, jossa taideteos sijaitsee, esimerkiksi hautausmaa, puisto, tori. Paikalla on oltava Wikidata-kohde. Anna jokaiselle teokselle ominaisuus sijaitsee hallinnollisessa alueyksikössä (P131), johon voit laittaa kunnan tai sen muun hallinnollisen osa-alueen. Jos kohde sijaitsee erityisessä luonnonmuodostelmassa, kuten saarella, käytä ominaisuutta sijaitsee maantieteellisessä kohteessa (P706). Osoitteen voit sijoittaa ominaisuuteen (P969).

ominaisuusarvon tietotyyppiominaisuuden kuvausehdotettu arvo
sijaitsee hallinnollisessa alueyksikössä (P131)kohdekohde sijaitsee mainitussa hallinnollisessa alueyksikössä. Käytä P276 ei-hallinnollisten sijaintien määrittämiseen sekä tapahtumista kertoville kohteille.Merkitse tarkin mahdollinen hallinnollinen alue: kylä, kaupunginosa, kunta
sijainti (P276)kohdekohteen sijainti. Mikäli kyseessä on hallinnollinen alue, käytä arvoa P131. Mikäli kyse on luonnonkohteesta, käytä arvoa P706.Käytä tätä kertomaan tarkka paikka, joka ei ole hallinnollinen eikä maantieteellinen, kuten esimerkiksi Kaisaniemen puisto. Paikalla on kuitenkin oltava kohde Wikidatassa.
sijaitsee maantieteellisessä kohteessa (P706)kohdelocated on the specified (geo)physical feature. Should not be used when the value is only political/administrative (P131) or a mountain range (P4552).Käytetään kertomaan sijaintia maantieteellisessä kohteessa, esimerkiksi saarella
katuosoite (P6375)merkkijonokohteen koko katuosoiteKirjoita osoite, jos se on tiedossa. Koko osoite voidaan kirjoittaa tähän ominaisuuteen: katu, talonumero, postinumero, paikkakunta jne.
koordinaatit (P625)koordinaatitkohteen maantieteelliset koordinaatit
valtio (P17)kohdevaltio, jossa kohde sijaitseeTutkitaan käytäntöjä. Tämä on periaatteessa tarpeeton, jos kunta tai muu paikka on merkitty.

Lähdetiedot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokainen Wikidataan tehtävä esitys tarvitsee tuekseen lähteen. Tässä suomenkielisiä neuvoja lähteen tekemiseksi.

ominaisuusarvon tietotyyppiominaisuuden kuvausehdotettu arvo
kuvaileva URL (P973)kohdekohteesta kertovan sivun URLAnna teosta kuvaava, kokoelmaa edustava lähde.
inventaarionumero (P217)merkkijonomerkintä, joka toimii esineen tai esinejoukon tunnisteena kokoelmassaluettelonumero
luettelointitunnus (P528)merkkijonokohteen tunnus luettelossa, käytetään tarkenteen P972 (luettelo) kanssaluettelonumero
kokoelma (P195)kohdetaide- tai museokokoelma, johon kohde kuuluuLisää tarkenne: kokoelma (P195)
lähde-URL (P854)URLkäytetään internetosoitteille lähteissäLisää viite: lähde-URL (P854)
viittauspäivä (P813)aikapäivä, jolloin tieto haettiin tietokannasta tai verkkosivultaLisää viitteen takenne: viittauspäivä (P813)
viralliset kotisivut (P856)kohdetämän kohteen viralliset kotisivut, nykyiset tai entiset

Auktoriteettitietokannat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monet kansalliset ja kansainväliset luetteolot kirjaavat taideteoksia ja antavat niille oman tunnuksen luetteloissaan. Alla olevaan listaan voi merkitä luetteloita, joista on löytynyt suomalaisia julkisia taideteoksia.

ominaisuusarvon tietotyyppiominaisuuden kuvausehdotettu arvo
kulttuuriperintökohteen luokitus (P1435)kohdeheritage designation of a cultural or natural site

Tee haku Wikidatassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso listaa Helsingin julkisesta taiteesta Wikidatassa. Hakutulos esitetään listana, karttana tai kuvina. Ehtona listautumiselle ovat

  • Teoksella on Wikidata-kohde
  • Sille on annettu ominaisuus lajityyppi on julkinen taide
  • Ominaisuus sijaitsee hallinnollisessa yksikössä on Helsinki tai jossain sen hallinnollisessa alayksikössä

Lista täydentyy sitä mukaa, kun teostietoja viedään Wikidataan ja niille annetaan tarvittavat ominaisuudet.

Listeria-bot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Listeria-botilla pystytään luomaan automaattisia listoja. (esimerkki: fi, en, sv, de, ru)

Esimerkkilista Helsingin julkisesta taiteesta. Lista täydentyy sitä mukaa kun teostiedot täydentyvät.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ehtona listautumiselle ovat

Lista täydentyy sitä mukaa, kun teostietoja viedään Wikidataan ja teosten Wikidata-kohteille annetaan tarvittavat ominaisuudet. Hakuehtoja voi muuttaa tarpeen mukaan. Wikidatassa olevia tietoja voi muokata suoraan listasta käsin.

Tämä lista on luotu Wikidatassa olevaa dataa käyttämällä ja sitä päivittää määräajoin botti.
Listan sisälle tehdyt muokkaukset poistetaan seuraavassa päivityksessä!
teos sijainti kunta tai kaupunginosa koordinaatit tekijä(t) Tehty Paljastettu kuva
16. barrikadi Saepimentum tumultuarium Ruskeasuo Helsinki 60.2019°N, 24.9073°E Antero Toikka 1995
A,B,C, kissa kävelee... Helsinki 60.16222°N, 24.919159°E Pekka Nevalainen 1996
A. I. Virtasen muistomerkki Pitäjänmäki Helsinki 60.22431°N, 24.873116°E Terho Sakki 1995
Aallottaria Kappeliesplanadi
Kaartinkaupunki
Helsinki 60.167713°N, 24.950554°E Viktor Jansson
Aamulla Maunula Helsinki 60.231964°N, 24.934479°E Miina Äkkijyrkkä 1978
Aaumu Näsinpuisto
Torpparinmäki
Helsinki 60.25905°N, 24.943382°E Vesa-Pekka Rannikko 2005
Adolf Erik Nordenskiöldin muistomerkki Kaivopuisto
Kaivopuisto
Helsinki 60.15418°N, 24.956406°E Eric Adlercreutz
Heikki Häiväoja
Johanna Häiväoja
1985
Ajaton Helsinki 60.195038°N, 24.946524°E Maria Stereo 2019
Albert Edelfelt Ateneum Helsinki 60.170067°N, 24.944063°E Ville Vallgren 1927
Aleksanteri I ja Porvoon valtiopäivät 1809 Säätytalo Helsinki 60.171185°N, 24.953636°E Gustaf Nyström 1903
Aleksanteri I:n rintakuva Kluuvi Helsinki 60.170074°N, 24.950407°E Ivan Martos 1814
Aleksanteri II Senaatintori Helsinki 60.169502°N, 24.952282°E Johannes Takanen
Walter Runeberg
1894
Aleksis Kiven muistomerkki Rautatientori Helsinki 60.171627°N, 24.943893°E Wäinö Aaltonen 1939-10-10
1939
Alfa Helsinki 60.220562°N, 25.083275°E Antero Toikka
Alkumuna Pihlajisto Helsinki 60.231537°N, 25.002754°E Tamas Ortutay 1971
Alkunäytös Suomen Kansallisooppera ja -baletti Helsinki 60.181633°N, 24.928318°E Kain Tapper 1993
Annalanmäen hospitaalin muistolaatta Käpylä Helsinki 60.21656°N, 24.960178°E Leo Laukkanen 1965
Apua anovat kädet Tähtitorninvuori
Ullanlinna
Helsinki 60.162656°N, 24.954478°E
60.16329°N, 24.953732°E
Niels Haukeland
Rafael Wardi
Arabian hevoset Arabianranta Helsinki 60.204674°N, 24.974993°E Kaija Kontulainen 2003
Arcum Tendit Apollo Lastenlehto
Kamppi
Helsinki 60.166508°N, 24.929125°E Emil Cedercreutz 1924
Arjen pyhiinvaeltaja Kaivopuisto Helsinki 60.15464°N, 24.956036°E Sanna Karlsson-Sutisna
Arkkienkeli Mikael Mikaelinkirkko
Kontula
Helsinki 60.23566°N, 25.087107°E Kari Juva 1987
Arktinen Afrodite Didrichsenin taidemuseo Helsinki 60.18517°N, 24.8559°E Laila Pullinen 1972
Armour Helsinki 60.17467°N, 24.935734°E Antti Laitinen 2016
Artism, Crash ja Space Kontula
Kontula
Helsinki 60.236111111111114°N, 25.08361111111111°E
60.236217°N, 25.08409°E
Kimmo Hela-aro
Henry Pulla
1988 1988
Arvid Mörnen muistomerkki Kaivopuisto Helsinki 60.155857°N, 24.961582°E Viktor Jansson 1951
Arvo Turtiaisen muistomerkki Kallio
Matti Heleniuksen puisto
Helsinki 60.18396°N, 24.95396°E Raimo Utriainen 1990
Asfalttikukkaset Kaartinkaupunki Helsinki 60.162468°N, 24.943546°E Tiia Matikainen 2009
Atlantit Henkivakuutusosakeyhtiö Kalevan talo
Kamppi
Helsinki 60.1655°N, 24.943428°E Robert Stigell 1889
Atom Piece, työskentelymalli Ydinvoima-teosta varten Didrichsenin taidemuseo
Kuusisaari
Helsinki 60.18533°N, 24.856304°E Henry Moore 190s
1964
Augustus Didrichsenin taidemuseo
Kuusisaari
Helsinki 60.18493°N, 24.856546°E Bernard Meadows 1962
Auringonkukkapelto Helsinki 60.199177°N, 24.868444°E Eila Hiltunen 1975
Aurinkokello (2) Hietaranta Helsinki 60.174236°N, 24.907654°E Gerda Qvist 1931
Aurinkokello (3) Didrichsenin taidemuseo Helsinki 60.184982°N, 24.856163°E Eino Ruutsalo 1972
Aurinkokello (4) Helsinki 60.205532°N, 25.116743°E Lauri Anttila 2001
Aurinkolabyrintti Säveltäjänpuisto
Pukinmäki
Helsinki 60.24531°N, 24.989431°E Lauri Astala 1999
Aurinkolahden koulun teos Vuosaari Helsinki 60.203053°N, 25.145538°E Tülay Schakir 2002
Avarten julkisivuveistos Malmi Helsinki 60.239502°N, 25.018274°E Kari Huhtamo 1988
Avoin syli Kaupunginpuutarha Helsinki 60.186104°N, 24.932238°E Alpo Jaakola
Betonisinfonia Munkkiniemi Helsinki 60.195545°N, 24.87503°E Heikki Häiväoja 1955
Big Andy -toteemi Marjaniemi Helsinki 60.20578°N, 25.080763°E
Bladen Graffiti Baanalla Baana Helsinki 60.170757°N, 24.931473°E Blade 2018
Bramante, Feidias ja Rafael Ateneum
Kluuvi
Helsinki 60.170307°N, 24.944498°E Carl Sjöstrand
Bubo Bubo Helsinki 60.1973°N, 24.940573°E Jussi TwoSeven 2015
Cityeläimet Helsinki 60.240925°N, 25.080334°E Heli Ryhänen 2013
Convolvulus Kaisaniemen puisto
Kluuvi
Helsinki 60.173748°N, 24.944536°E Viktor Jansson 1931
Cordula Svenska Litteratursällskapet
Kruununhaka
Helsinki 60.1708°N, 24.956112°E Carl-Gustaf Lilius 1968
Crescendo Didrichsenin taidemuseo
Kuusisaari
Helsinki 60.18502°N, 24.856739°E Eila Hiltunen 1982
Crescendo Taka-Töölö Helsinki 60.190807°N, 24.925196°E Eila Hiltunen 1982
Custone-pilarit Pikku Huopalahti Helsinki 60.209526°N, 24.896778°E Pertti Kukkonen 1998
Danaidit Lastenklinikka
Taka-Töölö
Helsinki 60.186623°N, 24.909246°E Walter Runeberg 1893
Early One Morning, Eternity Sculpture Helsinki 60.183853°N, 24.982658°E Jacob Dahlgren 2019
Ecology Stone Helsinki 60.19793°N, 24.93151°E Akseli Leinonen 2020
Ehrenström ja Engel Kluuvi Helsinki 60.169968°N, 24.950558°E Felix Nylund
Oskari Jauhiainen
Aimo Tukiainen
1941
Ehrensvärdin hauta Suomenlinna Helsinki 60.14414°N, 24.98585°E Johan Tobias Sergel 1783
1805
Ei näe, ei kuule, ei puhu Puistola Helsinki 60.272438°N, 25.068794°E Inka Nieminen
Eilen, tänään, huomenna Mustankivenpuisto
Vuosaari
Helsinki 60.20554°N, 25.13964°E Anu Kiiskinen 1996
Eino Leinon patsas Kaartinkaupunki
Esplanadin puisto
Teatteriesplanadi
Helsinki 60.16757°N, 24.945229°E Lauri Leppänen 1953
Elias Lönnrotin muistomerkki Kamppi
Lönnrotin puistikko
Helsinki 60.166687°N, 24.938704°E Emil Wikström 1902
Eläköön! Helsinki 60.15681°N, 24.918835°E Erika Kallasmaa 2017
Elämän nektaria Ruoholahti Helsinki 60.163227°N, 24.900856°E Gunnar Finne 1938
Elämän virta HYKS Psykiatriakeskus Helsinki 60.179886°N, 24.91961°E Pauno Pohjolainen 2006
Emil Halosen ateljeen muistoreliefi Siltasaarenkärki
Siltasaari
Helsinki 60.17776°N, 24.94562°E Sanna Koivisto 1995
Epigrammeja Helsingin kaupungin jalankulkijoille Kaartinkaupunki
Kamppi
Kluuvi
Kampintori
Helsinki 60.167553°N, 24.931566°E Denise Ziegler 1999
Esirippu Kluuvi
Kaisaniemen puisto
Helsinki 60.17305°N, 24.943714°E Raimo Utriainen 1972
Expose Vuosaari
Vuosaari
Helsinki 60.207222°N, 25.14292°E Jussi Niva 1998
Fallkullan muistijäljet Malmi Helsinki 60.258743°N, 25.03544°E Ryhmä ARBA 2004
Fazerin kukko Kluuvi Helsinki 60.16853°N, 24.947456°E Björn Weckström 1991
Fifty Cities Tuorinniemenpuisto
Herttoniemi
Helsinki 60.185497°N, 25.036572°E Nikki Bell
Ben Langlands
1999
Filosofia, Lääketiede, Teologia ja Juridiikka Kluuvi Helsinki 60.170338°N, 24.950716°E Karl Magnus Mellgren 1850
Flai-Flai Konalan ala-aste
Konala
Helsinki 60.237095°N, 24.83829°E Antti Nordin
Flamigos Helsinki 60.186554°N, 24.982439°E Pasi Rauhala 2019
Floora-päiväkodin veistos Toukola Helsinki 60.20882°N, 24.971254°E Sakari Vapaavuori 1950
Forumin kiviallas Villa Aikala päärakennus
Meilahti
Helsinki 60.193787°N, 24.889685°E Jarmo Vellonen
Fredrik Pacius Kaisaniemen puisto
Kluuvi
Helsinki 60.174133°N, 24.94334°E Emil Wikström 1895
Fucus Pyhiinvaeltajanpuisto Helsinki 60.15538°N, 24.93433°E Jussi Heikkilä 2010
Fuuga Helsinki 60.179283°N, 24.922335°E Anna-Kaisa Ant-Wuorinen 2008
Gekko Kamppi
Kampin keskus
Kampin kaukoliikenneterminaali
Helsinki 60.1696°N, 24.933294°E Pekka Paikkari
Kristina Riska
Kati Tuominen-Niittylä
2005
Georg Malmsténin muistomerkki Malmsténinkulma
Etu-Töölö
Helsinki 60.171444°N, 24.927517°E Raimo Heino 1992
Gornij Dubnjakin taistelun muistomerkki Puolustusvoimain pääesikunta
Kaartinkaupunki
Helsinki 60.16425°N, 24.94886°E Frans Anatolius Sjöström 1881
Graniittipursi Taka-Töölö Helsinki 60.178417°N, 24.926609°E Ukri Merikanto 1983
Gunnar Bärlund Paavalinpuisto Helsinki 60.197075°N, 24.960955°E Niilo Rikula 1991
HSS (Helsingfors simsällskap) -muistolaatta Ursininkallio
Eira
Helsinki 60.15357°N, 24.938517°E No/unknown value 1967
Haaksirikkoiset Ullanlinna
Tähtitorninvuori
Tähtitorninmäki
Helsinki 60.161842°N, 24.955336°E Robert Stigell 1898
Habsburg-höyrylaivan muistomerkki Tähtitorninmäki Helsinki 60.163292°N, 24.952776°E Gunnar Finne 1939
Hanhiparvi Lintulahdenaukio
Sörnäinen
Helsinki 60.18453°N, 24.962852°E Pirkko Nukari 2000
Hans van Sandenin hautakivi Helsinki 60.21604°N, 24.975935°E Robert Stigell 1890
Harppi ja tähdet Toukola Helsinki 60.200428°N, 24.969246°E Riikka Puronen 2018
Havis Amanda Kauppatori Helsinki 60.167576°N, 24.9515°E Ville Vallgren 1906
1908
Hei vaan Kappeliesplanadi Helsinki 60.167713°N, 24.949923°E Viktor Jansson
Heijastuksia Merihaka
Sörnäinen
Helsinki 60.177956°N, 24.96297°E Risto Salonen 1977
Helios Kaivopuisto Helsinki 60.155396°N, 24.955412°E Lauri Anttila 2010
Helsingin 1939 - 44 siviiliuhrien hauta Malmin hautausmaa Helsinki 60.236126°N, 25.025017°E Tero Aaltonen
Sakari Siitonen
1989
Helsingin 400-vuotismuistomerkki Kirkkorinne
Vanhakaupunki
Helsinki 60.21655°N, 24.976408°E Yrjö Rosola 1950
Helsingin 450-vuotismitali Vuosaaren taiteilijatalo
Vuosaari
Helsinki Hannele Kylänpää 2000
Helsingin ensimmäisen kirkon ja hautausmaan muistokivi Kustaa Vaasan puisto Helsinki 60.215763°N, 24.976078°E No/unknown value
Helsingin rakentajien muistomerkki Kirkkorinne Helsinki 60.21654°N, 24.976427°E Raimo Sandelin 2000
Helsinki Arch Meilahti Helsinki 60.19102°N, 24.88189°E Bernard Kirschenbaum 1983
Henrik C. Borgströmin muotokuva Kaupunginpuutarha
Taka-Töölö
Helsinki 60.1863°N, 24.933254°E Walter Runeberg 1888
Herttoniemen duunarit Helsinki 60.195034°N, 25.040783°E Sirpa Hynninen
Vesa-Ville Saarinen
2014
Hevoset Tammisalo Helsinki 60.19131°N, 25.061226°E Gunnar Finne 1940
Hiljaisuuden jalanjäljet Kamppi Helsinki 60.169674°N, 24.93731°E Andy Best
Merja Puustinen
2000
Hiljaisuus Auroran sairaala
Laakso
Helsinki 60.19351°N, 24.927244°E Minna Tuominen 2007
Himmeli Puotilan leikkiniitty
Puotila
Helsinki 60.20948°N, 25.094551°E Antero Toikka 1991
Historia, Oikeustiede, Filosofia, Taide, Lääketiede, Astronomia, Fysiikka ja Luonnonhistoria Rotunda
Kluuvi
Helsinki 60.170166°N, 24.950077°E Walter Runeberg
Hitsaaja Vallila Helsinki 60.19541°N, 24.949116°E Aukusti Veuro 1948
Hopeinen puu / Arvo Ylpön muistomerkki Vallila Helsinki 60.18983°N, 24.963118°E Jukka Tuominen 2010 2010
Hopeiset Sillat Kamppi Helsinki 60.169205°N, 24.938276°E Kimmo Kaivanto
Humallahti Humallahdenpuisto
Meilahti
Helsinki 60.18723228°N, 24.90412051°E
60.187244°N, 24.90408°E
No/unknown value
Huulet Kontula Helsinki 60.235825°N, 25.083294°E Marjatta Kekki 2003 2003
Ihminen nousee roskalaatikosta Lapinlahden puistikko Helsinki 60.166237°N, 24.93172°E Oskars Mikans
Ihmisiä Hermanni Helsinki 60.194977°N, 24.964098°E Taisto Kaasinen 1967
Ilmansuunnat Aleksis Kiven koulu
Alppila
Helsinki 60.187683°N, 24.951258°E Gunnar Finne
Ilmarinen ja Väinämöinen Mannerheimintie Helsinki 60.16896°N, 24.940544°E Robert Stigell 1888
Ilmatar Ilmala Helsinki 60.205612°N, 24.918575°E Kari Juva 1983
Ilmatar ja sotka Sibeliuksen puisto
Taka-Töölö
Helsinki 60.182365°N, 24.916206°E Aarre Aaltonen 1946
Ilmatorjunnan muistomerkki Suomenlinna Helsinki 60.146202°N, 24.976824°E Bertel Gripenberg 1969
Ilvekset Helsingin hovioikeus
Kaivopuisto
Helsinki 60.15921°N, 24.955338°E Gunnar Finne 1939
Inkeriläisten ja karjalaisten heimoveteraanien muistomerkki Helsinki 60.181362°N, 24.917929°E Yrjö Sormunen 2007
Iso Käsi Hiidenkiven peruskoulu
Tapanila
Helsinki 60.263317°N, 25.020523°E Stig Baumgartner 2004
Istuva Tyttö Munkkiniemi Helsinki 60.19384°N, 24.882286°E Mauno Oittinen 1971
Itsenäisyyden kuusen muistokivi Kaivopuisto Helsinki 60.158°N, 24.955448°E No/unknown value 1931
IÄI Viikin kampus Helsinki 60.228443°N, 25.016216°E IC-98
Mikael Brygger
Henriikka Tavi
Olli-Pekka Tennilä
2020
J. K. Paasikiven muistomerkki Kamppi
Paasikivenaukio
Helsinki 60.170906°N, 24.935843°E Harry Kivijärvi 1980 1980-11-27
Japanin ja Suomen ystävyyden muistokivi Standertskjöldin talo - Pohjoisranta 4 - Kirkkokatu 2
Kruununhaka
Helsinki 60.17121°N, 24.960144°E No/unknown value 1982
Johan Ludvig Runebergin patsas Esplanadin puisto
Runeberginesplanadi
Helsinki 60.16746°N, 24.947578°E Walter Runeberg 1885 1885
Johan Vilhelm Snellman Suomen Pankin päärakennus
Kruununhaka
Helsinki 60.1711°N, 24.95303°E Emil Wikström 1923
Joutua Eduskuntatalo
Etu-Töölö
Helsinki 60.172432°N, 24.932251°E Veikko Hirvimäki 1981
Joy Sörnäinen Helsinki 60.179314°N, 24.957117°E Miina Äkkijyrkkä 2006
Juhani Ahon patsas Eira
Engelinaukio
Helsinki 60.155888°N, 24.937489°E Aimo Tukiainen 1961 1961
Juhlapöytä Pitäjänmäki Helsinki 60.225456°N, 24.846676°E Matti Peltokangas 2000
Julius af Lindforsin rintakuva Kaupunginpuutarha
Taka-Töölö
Helsinki 60.185856°N, 24.931911°E Walter Runeberg 1909
Juorumäen muistomerkki Juorumäki
Vartiokylä
Puotila
Helsinki 60.21015°N, 25.102436°E No/unknown value
Juutalaisuhrien muistomerkki Kamppi Helsinki 60.167362°N, 24.928549°E Harry Kivijärvi 1970
Jäähyväiset Villa Ensi
Eira
Helsinki 60.155025°N, 24.941362°E Harald Sörensen-Ringi
Jääkarhupoika Helsinki 60.17684°N, 25.043383°E Kalle Mustonen 2018
K. J. Ståhlbergin patsas Etu-Töölö Helsinki 60.17306°N, 24.933905°E Wäinö Aaltonen 1959 1959-09-22
KOMBO Helsinki 60.259502°N, 25.080439°E Laura Pehkonen 2020
Kaari Helsinki 60.24278°N, 25.078653°E Anssi Pulkkinen
Taneli Rautiainen
2014
Kagaalin muistokivi Henrik Borgströmin puisto
Laajasalo
Helsinki 60.180588°N, 25.034937°E No/unknown value 1901
Kahlaaja Kaartinkaupunki
Rikhardinkadun kirjasto
Helsinki 60.166172°N, 24.946072°E Wäinö Aaltonen 1923
Kaikki on mahdollista Viikin kampus
Viikki
Helsinki 60.227386°N, 25.012217°E Villu Jaanisoo 2009
Kaksi Karhua Etu-Töölö Helsinki 60.175503°N, 24.922989°E Juho Feliks Talvia 1921
Kaksitoista apostolia Helsingin tuomiokirkko
Kruununhaka
Helsinki 60.170124°N, 24.952387°E Hermann Schievelbein
August Wredow
1849
Kala ja poika Helsinki 60.18313°N, 24.924742°E Essi Renvall 1936
Kalapoika Alppiharju Helsinki 60.18791°N, 24.941378°E Mikko Hovi 1953
Kalastava karhu Iso Puistotie
Kaivopuisto
Helsinki 60.158085°N, 24.956457°E Bertel Nilsson 1916
Kalat Kaartinkaupunki Helsinki 60.16688°N, 24.944857°E Gunnar Finne 1949
Kallioaurinko Stadin ammattiopisto
Käpylä
Helsinki 60.219826°N, 24.956274°E Matti Peltokangas 1994
Kansojen ystävyyden monumentti Vartiokylä
Itäkeskus
Ystävyyden puisto
Helsinki 60.208027°N, 25.084133°E Antti Neuvonen 1983
Kapteeninmuistikko Helsinki 60.15796°N, 24.945305°E Pekka Kauhanen 2012
Karhu Kansallismuseo
Etu-Töölö
Helsinki 60.174873°N, 24.93206°E Emil Wikström 1910
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki Länsisatama
Hietaniemen hautausmaa
Helsinki 60.1695°N, 24.919°E
60.169964°N, 24.917515°E
Armas Tirronen 1957 1957
Karl August Wreden muistokohokuva Haagan sankaripuisto
Haaga
Helsinki 60.212906°N, 24.899775°E Jaakko Tolvanen 1966
Karuselli Laajasalo Helsinki 60.177544°N, 25.05387°E Nina Terno 1975
Kasvu Kulosaari Helsinki 60.185974°N, 25.007706°E Kain Tapper
Kasvu ja liekki Helsinki 60.19715°N, 24.879276°E Eila Hiltunen 1981
Katkaistu elämä Lauttasaari Helsinki 60.158356°N, 24.872675°E Aimo Tukiainen
Katos vaan Helsinki 60.190548°N, 25.031923°E Jukka Vikberg 2001
Katri Valan muistolaatta Katri Valan puisto
Sörnäinen
Helsinki 60.18702°N, 24.963528°E Tapio Tapiovaara 1950
Katse tulevaisuuteen Lastenklinikka
Taka-Töölö
Helsinki 60.186584°N, 24.908617°E Kari Juva 2007
Kauppiaita Helsingin kauppakorkeakoulun päärakennus
Etu-Töölö
Helsinki 60.171906°N, 24.923306°E Michael Schilkin 1950
Kaupungin juuret Kamppi Helsinki 60.169407°N, 24.933378°E Otto Karvonen 2013
Kehon rakennus & purku Oy Herttoniemi Helsinki 60.20959°N, 25.042929°E Matti Kalkamo 2005
Kehruu ja Metsästys Lundqvistin liiketalo
Kluuvi
Helsinki 60.16903°N, 24.946074°E Robert Stigell 1900
Keidas (1) Kauppakeskus Forum
Kamppi
Helsinki 60.168255°N, 24.938425°E Zoltán Popovits 1985
Keisarinnankivi Kauppatori Helsinki 60.16763°N, 24.954453°E Carl Ludvig Engel 1835
Keksitty menneisyys Helsinki 60.18641°N, 24.980536°E Raimo Saarinen 2020
Kellosaaren varavoimalan maisemointi Helsinki 60.161854°N, 24.908297°E Klaus Aalto 2003
Kenkä Pakila Helsinki 60.24133°N, 24.96619°E Aarne Jämsä 1994
Keskustelu tulevaisuudesta Eduskuntatalo
Etu-Töölö
Helsinki 60.17239°N, 24.932505°E Arvo Siikamäki 1981
Kide Tammasaarenlaituri
Ruoholahti
Helsinki 60.16024°N, 24.903442°E Peter Ch. Butter
Kari Leppänen
Dusan Jovanovic
Kihlaus Ruoholahdentori
Ruoholahti
Helsinki 60.16226°N, 24.913965°E Dennis Oppenheim 2000
Kiikkujat Roihuvuori
Herttoniemi
Helsinki 60.194855°N, 25.051582°E Taisto Martiskainen 1964
Kilpimies Kruununhaka Helsinki 60.17047°N, 24.95516°E Tapio Junno 1982
Kilpiveistos Hotelli Seurahuone
Kluuvi
Helsinki 60.169792°N, 24.93923°E Gunnar Finne
Viktor Jansson
1913
Kivet Kannelmäki Helsinki 60.241592°N, 24.885418°E Harry Kivijärvi
Kivi Vuosaari
Aurinkolahti
Helsinki 60.2068°N, 25.1599°E
60.206676°N, 25.160528°E
Anne Koskinen 2008
Kivifiguurit Auroran sairaala
Laakso
Helsinki 60.192146°N, 24.925201°E Jari Juvonen 2006
Kivinen vieras Taka-Töölö Helsinki 60.18208°N, 24.929407°E Hannu Siren 1995 18th century
Kivipuutarha Opetusministeriö (55)
Kruununhaka
Helsinki 60.171406°N, 24.959301°E Lauri Anttila
Kaj Franck
Olli Tamminen
1987
Kleobis ja Biton Kolmensepänaukio
Kluuvi
Helsinki 60.16888°N, 24.941126°E Walter Runeberg 1878
Kluuvinlahden fossiilit Aleksanterinkatu Helsinki 60.168884°N, 24.944948°E Tuula Närhinen 2003 2003
Kohokuva Helsingin jäähalli
Taka-Töölö
Helsinki 60.18969°N, 24.922056°E Kalle Räike 1966
Kohottava voima Telakanpuistikko
Eira
Helsinki 60.15937°N, 24.93271°E Matti Haupt 1962
Kohtaaminen (1) Vuosaari Helsinki 60.201393°N, 25.130981°E Pekka Jylhä 1992
Kohtaaminen (2) Helsinki 60.193783°N, 24.887936°E Ukri Merikanto 1984
Kohtauspaikat Kampintori Helsinki 60.167736°N, 24.931734°E Ernst Billgren 1998
Kolme Geniusta Kansallisarkisto
Kruununhaka
Helsinki 60.171608°N, 24.952692°E Johannes Haapasalo
Carl Sjöstrand
1914
Kolme aitaa Konala Helsinki 60.238968°N, 24.840767°E Denise Ziegler 2010
Kolme astiaa kantavaa poikaa Eira Helsinki 60.157787°N, 24.940702°E Matti Haupt 1962
Kolmen sepän patsas Kolmensepänaukio
Kluuvi
Helsinki 60.168682°N, 24.941103°E Felix Nylund 1932
Konsertto laaksolle Helsinki 60.18709°N, 24.924908°E Denise Ziegler 2001
Konstruktio 2000 Pasilan virastokeskus
Itä-Pasila
Helsinki 60.19931°N, 24.935322°E Matti Koskela
Markku Viitasalo
Pirkko Viitasalo
Kontulan asuntoalueen perustamismuistokivi Mellunkylä
Kontula
Helsinki 60.231895°N, 25.083769°E No/unknown value 1964
Kotkia Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha
Kluuvi
Helsinki 60.174816°N, 24.94575°E Bertel Nilsson 1913
Kukkula 13 Katajanokan Kasino
Katajanokka
Helsinki 60.16925°N, 24.964645°E Lauri Leppänen 1987
Kukkulan kuningas Helsinki 60.192394°N, 24.939436°E Tommi Toija 2020
Kullervo puhuu miekalleen Kaupunginpuutarha
Taka-Töölö
Helsinki 60.18538°N, 24.93194°E Carl Sjöstrand 1868
Kuluttajaperhe Kauppakeskus Kluuvi
Kluuvi
Helsinki 60.169052°N, 24.947659°E Aimo Tukiainen 1950
Kuninkaallisen Suomen tykistörykmentin muistomerkki Tähtitorninmäki
Ullanlinna
Helsinki 60.163628°N, 24.953386°E Gustaf von Numers 1972
Kuoleva Soturi Kulosaaren hautausmaa Helsinki 60.191746°N, 25.000916°E Ben Renvall 1941
Kuparikonstruktio Kruununhaka Helsinki 60.171375°N, 24.952003°E Eila Hiltunen
Kuppi kummaa Vuosaari Helsinki 60.20508°N, 25.147589°E Antti Immonen 2019 2019-10-30
Kurki on laskeutunut Ratsaspuisto
Ruskeasuo
Helsinki 60.197594°N, 24.903189°E Pirkko Nukari 2003
Kurt Seibtin ja Arthur Beukertin muistomerkki Haaga Helsinki 60.20843°N, 24.88849°E No/unknown value 1918
Kuru Tallinnanaukio
Itäkeskus
Helsinki 60.210976°N, 25.080513°E Kimmo Schroderus 2006 2006
Kustaa II Aadolfin maapäivien obeliski Kustaa Aadolfin puisto
Vanhakaupunki
Helsinki 60.21573°N, 24.978552°E Birger Brunila 1932
Kuukkeli Kalasatama Helsinki 60.185104°N, 24.981049°E Villu Jaanisoo 2016
Kyösti Kallion patsas Etu-Töölö
Eduskuntapuisto
Helsinki 60.173687°N, 24.933235°E Kalervo Kallio 1962 1962-11-10
Käpylän Mari Käpylä Helsinki 60.210606°N, 24.941488°E Armas Tirronen 1954
Käärme paratiisissa Selkämerenpiha
Ruoholahti
Helsinki 60.16106°N, 24.917358°E Pertti Kukkonen 1997
LXD Helsinki 60.261665°N, 25.210743°E Timo Vaittinen 2017
Laidunmaa Malminkartano
Puustellinaukio
Helsinki 60.24649°N, 24.860926°E Hanna Vihriälä 2011-12-12
2011
Lapsia sateenvarjon alla Linnanmäki
Alppiharju
Helsinki 60.188965°N, 24.940138°E No/unknown value 1951
Larin Paraske Hesperian puisto
Etu-Töölö
Helsinki 60.176865°N, 24.930872°E Alpo Sailo 1949
Lasse Virénin patsas Taka-Töölö Helsinki 60.1838°N, 24.9263°E
60.183693°N, 24.926311°E
Terho Sakki 1994 1994-08-06
Lasten temppeli Kruununhaka Helsinki 60.172855°N, 24.951874°E Kai Rentola
Lastensiirrot 1939-1945 -muistolaatta Helsinki 60.171417°N, 24.939669°E Anna Jäämeri-Ruusuvuori 2008
Laulupuut Kluuvi Helsinki 60.17316°N, 24.935701°E Reijo Hukkanen 2012
Laupias Samarialainen Meilahden kirkko
Meilahti
Helsinki 60.192802°N, 24.904036°E Armas Tirronen 1954
Lauttasaaren karhu Lauttasaari Helsinki 60.15717°N, 24.867437°E No/unknown value 1950
Lehti Asentajanpuisto
Herttoniemi
Helsinki 60.198868°N, 25.041655°E Jean-François Briant 1998
Lehtisaari 3 Kalkkipaadenpuisto
Lehtisaari
Helsinki 60.17826098°N, 24.85483493°E
60.17807°N, 24.854828°E
No/unknown value
Leikkivät karhut Tivolikuja 1 (2481)
Alppiharju
Helsinki 60.18822°N, 24.940239°E Mikko Hovi 1951
Leikkivät pojat III Kramerinlehto
Kulosaari
Helsinki 60.184643°N, 25.002089°E Viktor Jansson
Lentoon Kottby lågstadieskola
Käpylä
Helsinki 60.217407°N, 24.956047°E Outi Leinonen 2000
Leo Mechelin Säätytalo Helsinki 60.170994°N, 24.953667°E Walter Runeberg 1909
Lepakko Ruoholahti Helsinki 60.164745°N, 24.914637°E Jouni Kuusimäki 2003
Lepotauko Siltamäki Helsinki 60.275368°N, 24.988436°E Arvo Siikamäki 1973
Lepäävä hahmo jalustalla Helsinki 60.185017°N, 24.85699°E Henry Moore
Liekehtivä Fenix Meilahden yläaste
Meilahti
Helsinki 60.194324°N, 24.898075°E Marjatta Weckström 1991
Liian painava vieras Annantalo
Kamppi
Helsinki 60.167892°N, 24.934952°E Maria Duncker 2006
Liian painavat vieraat Helsinki 60.166016°N, 24.897812°E Maria Duncker 2010
Liikevoitto Helsingin kauppakorkeakoulun päärakennus
Etu-Töölö
Helsinki 60.171738°N, 24.923424°E Aimo Tukiainen
Liikkumattomia tanssijoita Helsinki 60.20881°N, 24.979412°E Howard Smith 2007
Linnun laulu Linnunlaulu Helsinki 60.182602°N, 24.936317°E Jussi Valtakari 2009
Lintuparatiisi Arabiankatu
Vanhakaupunki
Arabianranta
Helsinki 60.206783°N, 24.974863°E Jukka Vikberg 2002
Lokki Helsinki 60.170155°N, 24.930195°E Villu Jaanisoo 2018
Lotura I Porthania
Kluuvi
Helsinki 60.17005°N, 24.948462°E Eduardo Chillida 1992
Love Helsinki 60.18512°N, 24.856731°E Laila Pullinen 1977
Love Helsinki Helsinki 60.16614°N, 24.92111°E Janne Siltanen 2012
Lukemattomat merkit Metsätalo Helsinki 60.17257°N, 24.950216°E Tiina Veräjänkorva 2000
Lukusali Töölön kirjasto
Taka-Töölö
Helsinki 60.18339°N, 24.917946°E Kari Juva 1972
Lukutupa Kamppi Helsinki 60.16977°N, 24.921692°E Wäinö Aaltonen 1955
Lyhdynkantajat Helsingin päärautatieasema Helsinki 60.170696°N, 24.941246°E Emil Wikström 1914
Lyhyt saari Pikku Huopalahti
Meilahti
Helsinki 60.196964°N, 24.889572°E Kari Cavén 1997
Lähde Nykytaiteen museo Kiasma
Hesperian puisto
Helsinki 60.17657°N, 24.931593°E Jaakko Pakkala
Pekka Jylhä
1987
Lähestyminen Eduskuntatalo
Etu-Töölö
Helsinki 60.17221°N, 24.932535°E Taru Mäntynen 1981
M.A Castrenin rintakuva Etu-Töölö Helsinki 60.174219°N, 24.93228°E
60.17421°N, 24.932121°E
Alpo Sailo 1921
Maa, ilma, tuli ja vesi Kamppi Helsinki 60.169556°N, 24.93373°E Ipi Kärki 1985
Maa-isä Pukinmäenkaaren peruskoulun Polku
Pukinmäki
Helsinki 60.249947°N, 24.997984°E Teuri Haarla
Maaemo Hietaniemen hautausmaa Helsinki 60.170765°N, 24.908451°E Johannes Haapasalo 1939
Maaemo suojelee poikaansa Gert Skytten puisto
Munkkiniemi
Helsinki 60.192265°N, 24.877174°E Wäinö Aaltonen 1960
Maailman rauha Siltasaari
Kallio
Helsinki 60.178154°N, 24.953547°E Oleg Kirjuhin 1990 1990-01-14
Maalaisten talon julkisivuveistokset Kamppi Helsinki 60.16922°N, 24.936995°E Into Saxelin 1921
Maamme-laulun muistomerkki Toukola
Kumtähden kenttä
Helsinki 60.204628°N, 24.967417°E Erik Bryggman
Viktor Jansson
1948
Maan laulu Siltasaari Helsinki 60.178677°N, 24.955568°E Marjatta Weckström 1980
Maila Talvion muistomerkki Sibeliuksen puisto
Maila Talvion puisto
Meilahti
Helsinki 60.187016°N, 24.894846°E Laila Pullinen
Malmi Ylä-Malmin tori
Malmi
Helsinki 60.251865°N, 25.009613°E Seppo Manninen 1990
Mamma Helsinki 60.20114°N, 24.968426°E Paula Blåfield 2006
Mannerheimin ratsastajapatsas Mannerheiminaukio Helsinki 60.171555°N, 24.936398°E Aimo Tukiainen
Oskari Jauhiainen
Heikki Häiväoja
Kain Tapper
Osmo Sipari
1960 1960-06-04
Mare Ruoholahti Helsinki 60.158863°N, 24.913496°E Pertti Kukkonen 1999
Marttojen muistokivi Helsinki 60.16679°N, 24.939075°E No/unknown value 1969
Massa Makasiinipuisto Helsinki 60.173508°N, 24.937212°E Akseli Leinonen 2019
Matti ja Jaakko Munkkiniemi Helsinki 60.196957°N, 24.88396°E Mauno Oittinen 1937
Menneet ritarit Pikkuparlamentin puisto Helsinki 60.171497°N, 24.935122°E Eila Hiltunen
Merenkulkijoiden ja mereen menehtyneiden muistomerkki Eira
Ursininkallio
Helsinki 60.15402222°N, 24.93844986°E
60.154106°N, 24.93841°E
Oskari Jauhiainen
Eero Eerikäinen
1968
Merenneito Kaartinkaupunki Helsinki 60.166557°N, 24.944876°E Viktor Jansson 1941
Merestä noussut Junailijanaukio
Itä-Pasila
Helsinki 60.197807°N, 24.938557°E Kauko Räsänen 1953
Merkkien järjestäytyminen Kivikko Helsinki 60.245274°N, 25.077295°E Heimo Suntio 2002
Mesikämmen muurahaispesällä Kallio
Karhupuisto
Helsinki 60.183987°N, 24.952246°E Jussi Mäntynen 1931
Metrolinjat Rautatientori Helsinki 60.17055555555555°N, 24.940555555555555°E
60.1701°N, 24.941122°E
Jouko Christiansson 1985 1985-10-30
Metsäkauris Ensipuistikko
Eira
Helsinki 60.15571°N, 24.941517°E Matti Haupt
Metsänhenki Helsinki 60.221268°N, 25.068665°E Jaakko Kuntsi 2001
Mick La Rockin Graffiti Baanalla Baana Helsinki 60.17076°N, 24.931509°E Mick La Rock 2018
Mika Waltari - muistolaatta Siltasaari Helsinki 60.17823°N, 24.94631°E Jouko Toiviainen 1983
Mika Waltarin muistomerkki Etu-Töölö
Mika Waltarin puisto
Helsinki 60.176235°N, 24.922672°E Veikko Hirvimäki
Moduli Alppipuisto Helsinki 60.18601°N, 24.938395°E Kain Tapper
Monumentti tavallisille Helsinki 60.277905°N, 24.984175°E Radoslaw Gryta 1997
Mortuis Susisaari
Suomenlinna
Helsinki 60.14201°N, 24.986412°E Elsi Borg 1951
Musta graniittiveistos Helsinki 60.20627°N, 24.9789°E Chiaki Kobinata 2004
Myllerrys Vallila Helsinki 60.19508°N, 24.953394°E Sari Nikola 2002
Myllykallion ilmatorjuntatykki -muistomerkki Myllykallio
Lauttasaari
Helsinki 60.160122°N, 24.867228°E No/unknown value 1980
Myllypuron reliefi Helsinki 60.224186°N, 25.073477°E Totti Helin 1995
Narkissos Iso Paja
Pasila
Helsinki 60.20308°N, 24.925287°E Björn Weckström 1982
Natura Vallila Helsinki 60.19058333°N, 24.95205556°E
60.190525°N, 24.95144°E
Kimmo Kaivanto 1990
Nereidi Kauppakeskus Forum
Kamppi
Helsinki 60.168648°N, 24.9384°E Kimmo Kaivanto 1985
Nereidi Kalasatama Helsinki 60.1861°N, 24.9786°E Hans-Christian Berg 2021
Nereidi Kalasatama Helsinki 60.187807°N, 24.9793714°E Hans-Christian Berg 2021-06-02
Night Sky Myllypuron terveysasema Helsinki 60.225895°N, 25.07623°E Terike Haapoja 2012
Nimetön Ruoholahdessa Helsinki 60.164204°N, 24.913843°E Pekka Helin 2000
Nocturnal Toukola
Arabianmäki
Helsinki 60.20888889°N, 24.97444444°E
60.208717°N, 24.974634°E
Anu Kiiskinen
Anu Kiiskinen
1999
Nonstop Rastila
Rastila
Helsinki 60.20541°N, 25.120935°E Timo Heino 1998
Nuori hirvi Kaisaniemen puisto
Kluuvi
Helsinki 60.17388°N, 24.942741°E Jussi Mäntynen 1929
Nuorten leikki Hollolan puisto
Vallila
Helsinki 60.195847°N, 24.955204°E Kai Noramies 1959
Nyrkkeilijät Paasivuoren puistikko
Siltasaari
Helsinki 60.178295°N, 24.948236°E Johannes Haapasalo 1932
Näin sinun tulevan Siilitie Helsinki 60.20506°N, 25.043903°E Olli Keränen 2016
Näköalatuoli Helsinki 60.15489°N, 24.873188°E Bjarne Lönnroos 2013
Näyttelijätär Haaga Helsinki 60.230152°N, 24.899754°E Armas Hutri 1985
O. W. Louhivuori Helsinki 60.172005°N, 24.923174°E Uno Aro 1961
Odottamaton vieras Kamppi Helsinki 60.16761°N, 24.939241°E Wäinö Aaltonen 1939
Odotus Puistokatu
Kaivopuisto
Neitsytpolku
Helsinki 60.15601°N, 24.95103°E Pekka Jylhä 2010
Ohikulkijalle Baana Helsinki 60.167435°N, 24.92339°E Mark Niskanen
Jani-Matti Salo
2019
Olen itä olen länsi Munkkiniemi
Talinranta
Kielosaarenpuisto
Helsinki 60.20621°N, 24.855139°E Pekka Jylhä 1999
Olo n:o 22 Kamppi
Punavuori
Hietalahdenallas
Helsinki 60.161633°N, 24.929163°E Pasi Karjula
Marko Vuokola
2000
Oma maa mansikka Pikkuparlamentin puisto Helsinki 60.171623°N, 24.9345°E Jukka Lehtinen 2007
Omega Helsingin kielilukio
Itäkeskus
Helsinki 60.212837°N, 25.07194°E Antero Toikka 1993
Omfalomiini Rekipellonpuisto
Vesala
Helsinki 60.23791°N, 25.097904°E Gun Holmström 2006
Omille siiville! Helsinki 60.210236°N, 24.946043°E Kaarina Kaikkonen 2012
Omistuskirjoitus Helsinki 60.173885°N, 24.937857°E Otto Karvonen 2018
Oodi 60 000 järvelle Hotelli Hesperia
Taka-Töölö
Helsinki 60.17986°N, 24.927654°E Kimmo Kaivanto 1972
Opera Ophidia Helsinki 60.178432°N, 24.93061°E Ossi Somma
Pertti Mäkinen
Reijo Paavilainen
Osuustoiminta Sörnäinen Helsinki 60.18583°N, 24.961473°E Gunnar Finne 1928
P. E. Svinhufvudin patsas Etu-Töölö
Eduskuntatalo
Helsinki 60.1724°N, 24.934326°E Wäinö Aaltonen 1959
1961
1961-12-15
Paavo Nurmi Taka-Töölö
Olympiastadioninaukio
Taka-Töölö 60.184395°N, 24.927061°E Wäinö Aaltonen 1952
1925
Painottomuus Laakso Helsinki 60.192307°N, 24.924091°E Pekka Kontio 1966
Pakokaasu Itäkeskus Helsinki 60.212784°N, 25.081455°E Olli Salo 2008
Palapeli Munkkiniemi Helsinki 60.195976°N, 24.8824°E Pekka Purhonen 2003
Pallopojat Herttoniemi Helsinki 60.203903°N, 25.035418°E Mikko Hovi 1955
Paluu tulevaisuuteen Helsinki 60.15854°N, 24.912796°E Anne Meskanen
Pekka-koira Kaivopuisto Helsinki 60.159035°N, 24.958412°E Emil Cedercreutz 1932
1934
1934
Pellingin retken muistomerkki Liisanpuistikko Helsinki 60.17374°N, 24.960455°E Gunnar Finne
Armas Lindgren
1921 1921-05-16
Perhe-reliefi Toukola Helsinki 60.21143°N, 24.97214°E Michael Schilkin 1955
Pietarin kalansaalis Kruununhaka Helsinki 60.169857°N, 24.95839°E Carl Wilhelms 1951
Pihlajamäen pienoismalli Pihlajamäki Helsinki 60.23418°N, 25.010235°E Jari Jetsonen 2002
Piilopaikka suljettujen silmien takana Laajasalo Helsinki 60.16598°N, 25.08186°E Aarne Jämsä 2001
Pioneeri Haagan sankaripuisto
Haaga
Helsinki 60.213337°N, 24.90036°E Emil Filen
Pitäjänmäen sankarihautamuistomerkki Pitäjänmäki Helsinki 60.225864°N, 24.841864°E Viljo Savikurki 1968
Poika ja kala Helsinki 60.17467°N, 24.917488°E Viktor Jansson 1935
Poikkeama Ruoholahti Helsinki 60.160725°N, 24.91428°E Miika Nyyssönen 1995
Portinvartija Suomen Pankin päärakennus
Kruununhaka
Helsinki 60.171883°N, 24.951178°E Helena Pylkkänen 1981
Posliinimaalareita Arabian tehtaat
Toukola
Helsinki 60.20847°N, 24.975426°E Michael Schilkin 1943
Pro Teekkari Hietalahdentori
Kamppi
Helsinki 60.162983°N, 24.930988°E Pekka Ojonen 1966
Puiden välinen aika Helsinki 60.225143°N, 25.016235°E Petri Eskelinen 2012
Pukki Korkeasaaren ravintola Pukki Helsinki 60.17497°N, 24.983746°E Constantino Pandiani 1889
Pulut-suihkulähde Oulunkylä Helsinki 60.228317°N, 24.94948°E Ulf Tikkanen 1959
Punaisten teloitettujen ja vankileirillä kuolleiden hautamuistomerkki Santahamina Helsinki 60.14925°N, 25.053778°E Uuno F. Inkinen 1949
Purukumin kolme hetkeä Pukinmäenkaaren peruskoulun Kuja Helsinki 60.249794°N, 24.990711°E Olli Salo 2000
Put put Adriananpuistikko Helsinki 60.190666°N, 25.03318°E Emma Jääskeläinen 2020
Putki- ja propelliveistokset Ilveskorvenpuisto
Vuosaari
Helsinki 60.221897°N, 25.13588°E Olli Salo 1998
Puureliefi Mellunmäki
Mellunmäki
Helsinki 60.23839°N, 25.10888°E Veikko Turtiainen 1990
Pyhä Yrjänä ja lohikäärme Etu-Töölö Helsinki 60.17402°N, 24.929735°E Gunnar Finne 1938
Pysyvien rakenteiden lisäksi myös tilapäiset ilmiöt vaikuttavat paikan luonteeseen Punavuori Helsinki 60.159134°N, 24.942223°E Bjarne Lönnroos 1998
Päin merta myrskyävää Kaartinkaupunki Helsinki 60.164665°N, 24.951952°E Matti Haupt
Päivän lapset Käpylän peruskoulu, Untamo
Käpylä
Helsinki 60.21037°N, 24.947748°E Sakari Tohka
Päätepiste Ruoholahti Helsinki 60.160458°N, 24.917143°E Pertti Kukkonen 1992
Rakastunut - tai sitten ei! Helsinki 60.16287°N, 24.927822°E Jan-Erik Andersson 2002
Rakentajan käsi Kulttuuritalo
Alppiharju
Helsinki 60.188377°N, 24.944504°E Wäinö Aaltonen 1960
Rakkauden temppeli Kontulan kelkkapuisto
Kontula
Helsinki 60.229923°N, 25.082132°E Bjarne Lönnroos 2003
Rakkaus ja valppaus Myllypuro Helsinki 60.224022°N, 25.072132°E Tapio Junno
Rakuuna-reliefi Kamppi Helsinki 60.17019°N, 24.93524°E Jari Männistö 2006
Rapakivisiirtolohkare Kaivopuisto Helsinki 60.154324°N, 24.957489°E No/unknown value
Rauhanpaasi Kivikko Helsinki 60.240936°N, 25.071608°E Kenichi Hiratsuka 1990
Rauhanpatsas Kaivopuisto Helsinki 60.15873°N, 24.96198°E Essi Renvall 1968 1968
Rauhanturvaajien muistomerkki Hietaniemen hautausmaa Helsinki 60.172073°N, 24.905357°E Matti Peltokangas 2006
Reino Helismaan muistomerkki Puistolantori
Puistola
Helsinki 60.27495°N, 25.0453°E Gunnar Uotila 1987
Relander-muistomerkki Etu-Töölö
Hesperian esplanadi
Helsinki 60.176929°N, 24.922766°E
60.17693°N, 24.922808°E
Matti Peltokangas 1996 1996-11-29
Retkipäivä vuorella Pohjois-Haaga Helsinki 60.228092°N, 24.885927°E Olli Salo 2007
Rinnakkaiselo Helsinki 60.172443°N, 24.932375°E Markku Kitula 1981
Rinnakkaiselo Siltasaari Helsinki 60.1786°N, 24.948757°E Kimmo Pyykkö 1981
Ristikko Helsinki 60.185093°N, 24.856842°E Mauno Hartman 1981
Risto Rytin muistomerkki Etu-Töölö
Hesperian esplanadi
Helsinki 60.177616°N, 24.928986°E Veikko Myller 1994 1994-09-30
Rumba Salmisaari
Ruoholahti
Helsinki 60.163162°N, 24.904861°E Martti Aiha 1992-04-05
1992
Ruoholahden tilateos Ruoholahti
Ruoholahti
Helsinki 60.16288°N, 24.914684°E Juhana Blomstedt 1993
Ruotsinsalmen v:n 1790 taistelun muistomerkki Suomenlinna Helsinki 60.144527°N, 24.986546°E Birger Brunila 1933
Saari Helsinki 60.185482°N, 24.856348°E Eero Hiironen 1999
Saattajat Helsinki 60.223866°N, 25.068945°E Pauli Ahopelto
Valtteri Kivelä
2003
Sairaanhoito Tukholmankatu 10 Helsinki 60.19121°N, 24.901901°E Gunnar Finne 1939
Saksalaisten sotilaiden hauta Vanha kirkkopuisto
Kamppi
Helsinki 60.16559°N, 24.93971°E Gunnar Finne
J. S. Sirén
1920
Sarastus Kruununhaka Helsinki 60.171574°N, 24.951035°E Wäinö Aaltonen 1956
Satama Länsisatama
Jätkäsaari
Helsinki 60.16005°N, 24.920797222222223°E Eino Räsänen 1959
Sibeliuksen muotokuva Villa Gyllenberg
Kuusisaari
Helsinki 60.18386°N, 24.85227°E Wäinö Aaltonen 2000
Sibelius-monumentti Sibeliuksen puisto Helsinki 60.18206°N, 24.913342°E Eila Hiltunen 1967-09-07
Sigurd Steniuksen hauta Sigurd Steniuksen puisto
Munkkiniemi
Helsinki 60.188866°N, 24.875156°E No/unknown value 1969
Siimes Helsinki 60.20608°N, 24.871643°E Ilari Hautamäki 2019
Silmä Kasarmitori
Kaartinkaupunki
Helsinki 60.16524°N, 24.948599°E Jukka Tuominen 2006
Silta Pasuunapuisto
Kannelmäki
Helsinki 60.239872°N, 24.870607°E Petri Kaverma 2007
Simpukka-teoskokonaisuus Vallila Helsinki 60.190258°N, 24.951223°E Anna-Lea Kopperi 1998
Sini-puna-silta (pohjoinen-etelä) Kannelmäki Helsinki 60.23965°N, 24.876854°E Anna-Lea Kopperi 2002
Sininen suora Tampere-talo
Helsingin päärautatieasema
Tampere
Helsinki
60.171486°N, 24.941378°E Kimmo Kaivanto 1990
Siniset hetket Arabianranta Helsinki 60.20631°N, 24.98054°E Tiina Veräjänkorva 2004
Sinä verhoudut valoon Hietaniemen hautausmaa Helsinki 60.17084°N, 24.909239°E Johanna Häiväoja 2002
Sirenan kielet Myllypuro
Myllyaukio
Helsinki 60.224045°N, 25.07614°E Riikka Puronen 2004
Sodanajan naisen muistomerkki Kallio
Porthaninrinne
Helsinki 60.181137°N, 24.949015°E Heikki Häiväoja 1996
Soihtu Tokoinranta
Kallio
Helsinki 60.180527°N, 24.946293°E Aimo Tukiainen 1968-06-04
Sokea lauma Helsinki 60.18765°N, 24.961756°E Timo Heino
Sokerityttö Taka-Töölö Helsinki 60.180405°N, 24.928648°E Viljo Savikurki 1956
Sotilaan hauta Lauttasaari Helsinki 60.16411°N, 24.878414°E No/unknown value 1855
Stele del Offerende Helsinki 60.18512°N, 24.856731°E Mario Negri
Stoa Itäkeskus Helsinki 60.211887°N, 25.079052°E Hannu Siren 1984
Sukupuut: Malus Domestica 2017- Helsinki 60.231384°N, 24.933052°E IC-98 2017
Sulamaton musta Pikku Huopalahti Helsinki 60.20154°N, 24.895178°E Gediminas Urbonas
Suojaava taivas Ruoholahti Helsinki 60.1622°N, 24.915628°E Pertti Kukkonen
Suomalaisten sotilaiden hauta Vanha kirkkopuisto
Kamppi
Helsinki 60.165833°N, 24.94047°E Erik Bryggman
Elias Ilkka
1920
Suomenlinnan vankileirin muistopaikka Iso Mustasaari
Suomenlinna
Helsinki 60.149°N, 24.988344°E Marja Kanervo 2004
Surrealistinen juhannussalko Helsinki 60.208553°N, 25.139273°E Jan-Erik Andersson 1998
Suviseppele Kivelän sairaala
Taka-Töölö
Helsinki 60.180466°N, 24.918148°E Diane Maclean
Symboli Ympyrätalo
Kallio
Helsinki 60.180054°N, 24.949316°E Hannu Siren 1985
Syntymä Kätilöopisto
Vallila
Helsinki 60.203964°N, 24.950548°E Antonio da Cudan
Säästäjä Kaartinkaupunki Helsinki 60.16601°N, 24.950317°E Gunnar Finne 1942
Säätytalon suihkulähde Säätytalon puisto
Kruununhaka
Helsinki 60.17125°N, 24.954931°E Gustaf Nyström 1891
Tahko Pihkala Tahkontie
Taka-Töölö
Helsinki 60.18601°N, 24.92916°E Nina Sailo 1987
Tahto Helsinki 60.222282°N, 25.175306°E Hannu Siren 2008
Taistelija Eira Helsinki 60.155018°N, 24.940876°E Viktor Jansson
Taiteilijamedaljongit Helsinki 60.170067°N, 24.94408°E Ville Vallgren 1887
Taloudellinen tasapaino Siltasaarenkatu 12
Siltasaari
Helsinki 60.178913°N, 24.949244°E Heikki W. Virolainen 1982
Talvisodan kansallinen muistomerkki Kasarmitori Helsinki 60.164995°N, 24.948974°E Pekka Kauhanen 2017 2017-11-30
Tannerin portti Väinö Tannerin kenttä
Sörnäinen
Helsinki 60.183°N, 24.958341°E
60.182995°N, 24.958366°E
Kari Juva 1985 1985
Tapio Rautavaaran muistomerkki Oulunkylä
Oulunkylän tori
Helsinki 60.229638°N, 24.965596°E
60.22956°N, 24.965673°E
Veikko Myller 2000
Tapio Wirkkalan puisto Arabianranta Toukola
Helsinki
60.2074°N, 24.9784°E
60.20732°N, 24.978565°E
Robert Wilson 2012
Taru ja totuus Esplanadin puisto
Teatteriesplanadi
Kaartinkaupunki
Kaartinkaupunki 60.16748056°N, 24.94478056°E
60.16748°N, 24.944782°E
Gunnar Finne
Tauno Palon muistomerkki Tauno Palon puisto Helsinki 60.186°N, 24.94480555555555°E
60.18603°N, 24.944904°E
Kain Tapper 1993
Teetä kahdelle Meilahti Helsinki 60.19128°N, 24.883587°E Kalle Hamm 2004
Tellervo, Tapion tytär Kolmikulma
Kaartinkaupunki
Helsinki 60.165108°N, 24.943562°E Yrjö Liipola
Teräskonstruktio Malmi Helsinki 60.253662°N, 25.016823°E Kari Huhtamo 1990
Tesseraktin varjo Relanderinaukio
Kulosaari
Helsinki 60.18563°N, 25.007023°E Håkan Simberg 2000
Thalia ja Pegasos Kallio Helsinki 60.181267°N, 24.941793°E Kari Juva 1970
Tiedon tasot Kamppi Helsinki 60.16606°N, 24.936724°E Erkki Kannosto 1997
Tiedonpuu Etu-Töölö Helsinki 60.173206°N, 24.929985°E Gunnar Finne 1937
Tiedonpuu Punavuoressa Punavuori Helsinki 60.16117°N, 24.938725°E Iris Hälli 1993
Toivo Kuula Toivo Kuulan puisto
Taka-Töölö
Helsinki 60.177902°N, 24.912739°E Anu Matilainen 1988
Topelius ja lapset Kaartinkaupunki
Koulupuistikko
Helsinki 60.163445°N, 24.945738°E Ville Vallgren 1909 1932-05-13
Torielämää Hakaniemessä Hakaniemi Helsinki 60.18°N, 24.950555555555557°E
60.179386°N, 24.950855°E
Aimo Tukiainen 1961
Torso Ullanlinna
Tähtitorninvuori
Helsinki 60.1611°N, 24.9529°E
60.161194°N, 24.952908°E
Marjo Lahtinen 2008
Tove Janssonin muistolaatta Helsinki 60.163418°N, 24.94756°E Carl Henning
Viktor Jansson
2005
Triangle Block, skeitattava veistos Nykytaiteen museo Kiasma
Etu-Töölö
Helsinki 60.172512°N, 24.93632°E Moving Units 2005
Tuoksuva askel Helsinki 60.230263°N, 25.073227°E Pekka Kauhanen 1988
Turbulenssi Helsinki 60.18512°N, 24.856726°E Eila Hiltunen 1980
Tursas ja vedenneito Suomitalo
Kamppi
Helsinki 60.16745°N, 24.939323°E Sakari Tohka 1940
Tuulenpesä Helsinki 60.209713°N, 24.980177°E Markku Hakuri 2008
Tyhjä hauta Helsinki 60.18512°N, 24.856731°E Arvo Siikamäki 1985
Tytöt Kivikko Helsinki 60.237034°N, 25.066418°E Anni Laakso 2002
Tyynykivi Kaivopuisto Helsinki 60.15622°N, 24.95527°E No/unknown value 1983
Työläinen on lähtenyt Hanasaaren voimalaitos Helsinki 60.184467°N, 24.968193°E Antton Mikkonen 2009
Työläisäiti Alppiharju
Työläisäidinpuisto
Helsinki 60.18933333333333°N, 24.947777777777777°E
60.189342°N, 24.947763°E
Panu Patomäki 1996
Tähystäjä Kauppalanpuisto
Haaga
Helsinki 60.20949°N, 24.8968°E Ukri Merikanto 1977
Ulrika Eleonoran kirkon muistomedaljonki Senaatintori
Kruununhaka
Helsinki 60.1695°N, 24.951435°E Gunnar Finne 1937
Unelma Sitratori Helsinki 60.2392°N, 24.875816°E Oona Tikkaoja 2012
Urbaani puu Katajanokka Helsinki 60.16748°N, 24.95987°E Markku Kosonen 2000
Urbanisti Kuntatalo
Kallio
Helsinki 60.184074°N, 24.941492°E Heikki Häiväoja 1982
Urheilija Käpylä Helsinki 60.214165°N, 24.94928°E Erkki Toukolehto 1937
Urho Kekkosen muistomerkki Etu-Töölö Helsinki 60.17658333°N, 24.93155°E
60.17657°N, 24.931593°E
Pekka Jylhä 2000-09-03
Usko toivo rakkaus Erottaja Eteläinen suurpiiri 60.166977°N, 24.943624°E Eva Lange 2019 2019-09-13
VR:n 100-vuotismuistolaatta Helsingin päärautatieasema
Kluuvi
Helsinki 60.171993°N, 24.942661°E Kain Tapper 1962
Valekuutio Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Haaga
Helsinki 60.212334°N, 24.891436°E Anssi Asunta 1986
Valiojoukko Viikki Helsinki 60.22607°N, 25.01134°E Veikko Björk
Valion ulkoilmaveistos Pitäjänmäki Helsinki 60.22443°N, 24.870344°E Raimo Utriainen
Valo ja aine Physicum
Kumpula
Helsinki 60.205074°N, 24.963093°E Antero Toikka 2002
Valomerkki rannalta Helsinki 60.18281°N, 24.980865°E Tatu Tuominen
Vapaaheitto Munkkiniemi
Munkkiniemen yhteiskoulu
Helsinki 60.19991667°N, 24.87738056°E
60.200233°N, 24.878336°E
Juhana Blomstedt 2010
Vapaamuurarin hauta Kaisaniemen puisto
Kluuvi
Helsinki 60.175976°N, 24.94384°E No/unknown value 1785
Varjoja Arabianranta Helsinki 60.21431°N, 24.980192°E Hannu Siren 1998
Vedenkantaja Tove Janssonin puisto
Katajanokka
Helsinki 60.167976°N, 24.961803°E Viktor Malmberg 1923
Vedet Ilmala Helsinki 60.20625°N, 24.919113°E Hannele Kylänpää 2006
Verkosto Helsingin yliopisto Helsinki 60.171818°N, 24.947071°E Annikki Luukela 1995
Vesileikki Pasilan virastokeskus
Itä-Pasila
Helsinki 60.199444°N, 24.93654°E Maija Nuotio 1982
Vesiportti Helsinki 60.18512°N, 24.856731°E Eero Hiironen 2005
Vesiteos Rahakamarintori Helsinki 60.20125°N, 24.921541°E Zoltán Popovits 1985
Veteen piirretty viiva Sörnäinen
Kalasatama
Helsinki 60.18551°N, 24.982756°E Timo Heino 2014 2014-05-21
Viaporin pommituksen uhrien muistomerkki Santahamina Helsinki 60.15471°N, 25.054968°E Pter Clodt Von Jürgensburg 1860
Viestejä tuntemattomille Asentajanpuisto
Herttoniemi
Helsinki 60.19745°N, 25.041073°E Eino Ruutsalo 1998
Viestejä varjaageilta Puotila Helsinki 60.214653°N, 25.0927°E 2002
Viheltelevä helsinkiläinen Iso Roobertinkatu
Punavuori
Punavuori
Helsinki
60.163994°N, 24.943613°E Björn Weckström 1995
Viisas hiiri Kansallisarkisto
Kruununhaka
Helsinki 60.17162°N, 24.95215°E Jyrki Siukonen 2000
Vironkävijäin sankarihauta Kamppi
Vanha kirkkopuisto
Helsinki 60.16628°N, 24.940731°E Into Saxelin
J. S. Sirén
1921
Voi Kukka Viikki Helsinki 60.232025°N, 25.036697°E Juha Mäki-Jussila 2010
Voima ja herkkyys Helsingin keskuspuisto Helsinki 60.21737°N, 24.91153°E Sanna Karlsson-Sutisna 2005
Vooki Salmisaari
Ruoholahti
Helsinki 60.162292°N, 24.900826°E Raimo Utriainen 1974
Vuoden 1918 kansalaissodan uhrien muistomerkki Taka-Töölö Helsinki 60.190807°N, 24.925196°E Taisto Martiskainen 1970
Vuolukivinaamiot Kluuvi Helsinki 60.168633°N, 24.945992°E Hilda Flodin 1901
Vuorovaikutus Siltasaari Helsinki 60.17823°N, 24.94631°E Kimmo Pyykkö 1978
Välittäjä Pikkuparlamentin puisto Helsinki 60.17177°N, 24.93477°E Kirsi Kaulanen 2023 2023-11-25
Väriaattori Helsinki 60.223896°N, 25.070929°E Aikarauta-ryhmä 2000
Wuorion talon julkisivuveistokset Helsinki 60.168453°N, 24.950617°E Felix Nylund 1928
Yhdessä Kaivopiha Helsinki 60.1696°N, 24.9406°E Björn Weckström 2018-05-13
Yhteistyö-monumentti Kontulan ostoskeskus
Kontula
Helsinki 60.237473°N, 25.083822°E Heikki Häiväoja 1967
Yllätys Rosina Heikelin puisto
Meilahti
Helsinki 60.191402°N, 24.908274°E Into Saxelin 1925
Yrittäjäveistos Kamppi
Narinkka
Helsinki 60.169895°N, 24.934933°E Eva Löfdahl 2006
Ystävyyspäivän muistokivi Kaisaniemen puisto
Kluuvi
Helsinki 60.1754°N, 24.94386°E No/unknown value 1962
Äidinrakkaus Varsapuistikko
Kluuvi
Helsinki 60.1735°N, 24.95012°E Emil Cedercreutz 1928
Äiti ja lapset; Kaksi lasta Henkivakuutusyhtiö Suomen liikepalatsi
Kamppi
Helsinki 60.1669°N, 24.939735°E Eemil Halonen 1911
Äiti ja lapsi Vallila Helsinki 60.19513°N, 24.953733°E Wäinö Aaltonen
Äitiyden ilo Villa Ensi
Eira
Helsinki 60.155064°N, 24.941648°E Harald Sörensen-Ringi
Älä jännitä Pukinmäki Helsinki 60.239586°N, 24.992256°E Erkki Kannosto 1989
Ässärykmentin muistomerkki Kallio
Alli Tryggin puisto
Helsinki 60.1831°N, 24.95576°E
60.182934°N, 24.95608°E
Aarre Aaltonen 1940
Automaattisesti luodun listan loppu.

Wikidatassa olevat julkisen taiteen teokset kartalla.

#defaultView:Map
SELECT DISTINCT 
#  ?item (substr(str(?item),32,250) as ?wd) 
  ?item
  ?itemLabel
  ?p2795_fi
  ?country ?countryLabel
  ?adm ?admLabel
  ?subadm ?subadmLabel
  ?sijainti_276 ?sijainti_276Label
  ?sijainti_706 ?sijainti_706Label
  ?lat ?long 
  ?authors ?authorsLabel
  ?year
  ?mapcoords
WHERE
{
  ?item wdt:P136/wdt:P279* wd:Q557141 .
  ?item wdt:P17 wd:Q33 .
  ?item wdt:P17 ?country         
  OPTIONAL { ?item wdt:P170 ?authors }
  OPTIONAL { ?item wdt:P625 ?mapcoords }
  OPTIONAL { ?item p:P625 ?coords . ?coords psv:P625 ?coordinate_node . ?coordinate_node wikibase:geoLatitude ?lat . ?coordinate_node wikibase:geoLongitude ?long . }
  OPTIONAL { ?item wdt:P2795 ?p2795_fi } 
  OPTIONAL { ?item wdt:P131 ?adm . ?adm wdt:P31 wd:Q856076 }
  OPTIONAL { ?item wdt:P131 ?subadm . ?subadm wdt:P131 ?adm }  
  OPTIONAL { ?item wdt:P276 ?sijainti_276 }  
  OPTIONAL { ?item wdt:706 ?sijainti_706 }    
  OPTIONAL { ?item wdt:P571 ?pubdate
           BIND(str(YEAR(?pubdate)) AS ?year)
           }  
  SERVICE wikibase:label { bd:serviceParam wikibase:language "fi" }
  }
ORDER BY ?itemLabel

Kokeile

Wikiprojekti julkiselle taiteelle Wikidatassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nämä käytännöt kannattaa siirtää pikaisesti Wikidataan, jotta julkisen taiteen mallintaminen tehtäisiin yhtenevästi eri maissa. WikiProject Visual arts/Item structure on olemassaoleva projekti, jonka laajennukseksi julkisen taiteen osio kannattaa lisätä.