Wikipedia:Wikipedian fauna

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Wikipedian fauna on termi, joka identifioi eri rooleja, jotka Wikipedian muokkaajat ottavat muistuttaessaan mytologisia olentoja keskiaikaisesta fantasiasta ja muista myyteistä.

Inkluusio kriteerit[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedian fauna-sivut ovat artikkeleita projektin nimiavaruudessa, ja niiden tulee noudattaa Wikipedian artikkeleita koskevia neuvoja. Lisäksi Wikipedia faunan kuvauksen tulee käsitellä Wikipediassa työskentelyn inhimillisiä puolia, jotka ovat yleensä yhteisiä joillekin wikipediaaneille, mukaan lukien teot, puhe tai ajatukset. Korostaessaan laajoja muokkaustapoja, joita voidaan nähdä koko yhteisössä, Wikipedian Fauna -sivu voi sisältää yleisen muokkausmallin kuvauksen, antaa kuvauksen persoonasta, koska se liittyy tietosanakirjan muokkaustottumuksiin, ja kuvailla yleistä muokkaajan käyttäytymistä. Wikipedian tärkein resurssi ovat sen kirjoittajat. Kun mietit Wikipedia faunan arvoa projektin nimiavaruudessa, mieti sisällön vaikutusta muokkaajien tunteisiin ja voiko sisältö ajaa heidät pois. Wikipedian Fauna -artikkeleita, jotka täyttävät sisällyttämiskriteerit, voidaan lisätä mallineeseen: Wikipedian fauna. Wikipedia fauna-artikkeleita, jotka eivät täytä sisällyttämiskriteerejä, voidaan parantaa tai ne voidaan poistaa.

Wikipedian faunan pitäisi:[muokkaa wikitekstiä]

  • tarjota opettavaisia ​​ja pohdiskelevia ansioita, jotka liittyvät läheisesti Wikipedian tavoitteisiin.
  • olla hyödyllinen tietosanakirjan rakentamisessa.
  • olla vilpitön ja aito yritys parantaa tietosanakirjaa.
  • ilmaisemaan asennetta, joka on tarkoitettu edistämään Wikipedian muokkajien yhteistyöhenkeä.

Wikipedian faunan ei pitäisi:[muokkaa wikitekstiä]

  • olla liian epäselvä ollakseen hyödyllinen tietosanakirjan rakentamisessa.
  • käsitellä vakavia asioita tarkoituksellisesti sopimattomalla huumorilla.
  • olla ilkeä tai liian aggressiivinen. Wikipedian fauna ei saisi vähätellä muokkaajaa, koska se ylläpitää vastakkaista/erilaista mielipidettä.
  • edistää kielteisiä asenteita Wikipedian faunaksi tunnistetuja muokkaajia kohtaan.